Fermentų panaudojimas projektas (2)


Fermentų panaudojimas. Kas yra fermentai? Fermentai - baltyminiai katalizatoriai, spartinantys cheminių reakcijų eigą. Kokias reakcijas katalizuoja fermentai? Sintezės - smulkios molekulės sujungiamos į stambesnes. Veiksniai, veikiantys fermentines reakcijas. Temperatūra pH Substrato kiekis. Naudojimo sritys. Maisto pramonėje Dokumentų ir dailės kūrinių restauracijoje. Maisto pramonėje. Alaus ir duonos gamyboje naudojamas fermentas amilzė. Medicinoje. Pagal kai kurių fermentų aktyvumą audiniuose galima diagnozuoti įvairias ligas. Tekstilės pramonėje. Amilazė šalina krakmolą nuo siūlų Bakterinės proteazės naudojamos vilnai nuo odos atskirti. Pašarų gamyboje. Kad gyvuliai ir paukščiai kuo efektyviau pasisavintų maisto medžiagas. Chemijos pramonėje. Gumos gamyboje deguoniui gauti skaidant vandenilio peroksidą naudojamas fermentas katalazė.

  • MS PowerPoint 1126 KB
  • 2018 m.
  • Lietuvių
  • 10 puslapių (193 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Marius
  • Fermentų panaudojimas projektas (2)
    10 - 3 balsai (-ų)
Fermentų panaudojimas projektas (2). (2018 m. Sausio 03 d.). https://www.mokslobaze.lt/fermentu-panaudojimas-projektas-2.html Peržiūrėta 2018 m. Lapkričio 14 d. 21:24
×