Funkcionaliųjų ingredientų panaudojimas patiekaluose


Funkcionaliųjų ingredientų panaudojimas patiekalų gamyboje. Funkcinio maisto produktų ingredientas. Konkreti fiziologiškai veikli medžiaga. Funkcionalaus maisto produktų ingredientai pagal poveikį žmogaus organizmo fiziologinėms funkcijoms skirstomi. Funkcionalaus maisto produktų ingredientai pagal cheminę sudėtį grupuojami. Maistinės skaidulos. Klasikinis maistinėmis skaidulomis praturtintų produktų pavyzdys. Antioksidantai. Karotenoidą. Likopeną. Augalų ekstraktus. Saldymedis. Kiaulpienių šaknų ir raudonųjų dobilų ekstraktus. Išrūgų, inulino, vaisių koncentratų. Beatliekinės sviesto produktų gamybos technologijos.
  • Sveikata Skaidrės
  • MS PowerPoint 260 KB
  • 2013 m.
  • 15 puslapių
  • Laura
  • Funkcionaliųjų ingredientų panaudojimas patiekaluose
    10 - 3 balsai (-ų)
Funkcionaliųjų ingredientų panaudojimas patiekaluose. (2013 m. Kovo 08 d.). https://www.mokslobaze.lt/funkcionaliuju-ingredientu-panaudojimas-patiekaluose.html Peržiūrėta 2018 m. Vasario 22 d. 22:56
×