Grietinės nagrinėjimo savarankiškas darbas


Įvadas. Grietinės rūšys. Grietinės cheminė sudėtis. Grietinėje esančių medžiagų nauda organizmui. Skonis ir kvapas. Išvados. Literatūra.

Lietuvoje gaminama 10-30 proc. riebumo grietinė. Produktas gali būti kaloringas ir nekaloringas, riebus ir liesas, rūgštus ir nelabai rūgštus, tirštas ir skystas. Grietinė skirstoma į aukščiausią ir pirmą rūšį. Grietinėje yra daug naudingų medžiagų žmogaus organizmui. Grietinės skonį ir kvapą formuoja lakieji aromatiniai junginiai ir riebalų rūgštys. Sausųjų išrūgų kiekis turi įtakos jusliniams grietinės rodikliams.

  • Chemija Savarankiškas darbas
  • Microsoft Word 30 KB
  • 2014 m.
  • 13 puslapių (2014 žodžiai)
  • Kolegija
  • Erika
  • Grietinės nagrinėjimo savarankiškas darbas
    10 - 6 balsai (-ų)
Grietinės nagrinėjimo savarankiškas darbas. (2014 m. Gruodžio 18 d.). https://www.mokslobaze.lt/grietines-nagrinejimo-savarankiskas-darbas.html Peržiūrėta 2018 m. Vasario 25 d. 12:08
×