Gruzijos virtuvės mitybos ypatumai, maisto vartojimo aspektai bei tradicinių patiekalų asortimentas


Gruzijos virtuvės mitybos ypatumai, maisto vartojimo aspektai bei tradicinių patiekalų asortimentas. Gruzijos virtuvė. Gruzijos mėsos įvairovė. Gruzijos daržovių įvairovė. Gruzijos sriubu įvairovė. Gruzijos prieskoniai ir padažai. Gruzijos duona. Gruzijos pyragai. Saldumynai. Gruzijos sūriai. Gruzijos gėrimai. Gruzijos tradicijų ir kultūros atspindis maiste. Išvados.


Gruzijos virtuvės mitybos ypatumai, maisto vartojimo aspektai bei tradicinių patiekalų asortimentas savarankiškas darbas.

Darbo tikslas: Išanalizuoti Gruzijos šalies gyventojų mitybą, jų kultūrą ir tradicijas. Uždaviniai: 1.Išanalizuoti Gruzijos virtuvė. 2.Išanalizuoti populiariausius priekonius ir padažus. 3.Išanalizuoti Gruzijos gėrimus. 4.Išanalizuoti sūrio gamyba maisto pramonėje.

Mtsvadibasturma – populiariausias šašlykas, ruošiamas iš jautienos arba avienos ir ypatingas tuo, kad iš anksto marinuojamas. Mtsavadi baklažanuose – retesnis patiekalas, gaminamas iš avienos. Šiam patiekalui naudojama ėriuko arba jaunos avies nugarinė ir kumpis.

Chanaki - mėsos ir daržovių patiekalas, troškinamas moliniuose indeliuose. Jis gaminamas tik iš riebios avies mentės, krūtininės ir šoninės. Troškiniui pagardinti reikalingos petražolės, kalendrų lapeliai, bazilikas, juodieji pipirai. Chahokhbili – mėsos ir daržovių patieklas, gaminamas iš jautienos ar avienos, dažnai ir iš paukštienos. Šiam patiekalui naudojama riebi, gerai nupenėto ir tikrai jauno gyvulio mėsa.

Populiariausio vyno rūšys: Manavi Tibaani Rkatsiteli Saperavi Mukuzani.

Gruzijos šalies žemės yra labai derlingos, todėl žmonės gyvenantis šioje teritorijoje dažniausiai valgo vaisius ir daržovės. Žinoma jie labai mėgsta mėsos gaminius – jautieną, avieną, vištieną bei kalakutieną. 2. Maisto gamyboje gruzijos kulinarai plačiai naudoja prieskonius ir padažus, kurie visada pagardina maistą ir papuošia jų patiekalus. 3. Vienas iš pagrindinių Gruzijos šalies gėrimų yra vynas. Vynas padeda atskleisti maisto skonį ir jo ypatingas savybes.

  • MS PowerPoint 25524 KB
  • 2019 m.
  • Lietuvių
  • 24 puslapiai (1124 žodžiai)
  • Kolegija
  • Karina
  • Gruzijos virtuvės mitybos ypatumai, maisto vartojimo aspektai bei tradicinių patiekalų asortimentas
    10 - 1 balsai (-ų)
Gruzijos virtuvės mitybos ypatumai, maisto vartojimo aspektai bei tradicinių patiekalų asortimentas. (2019 m. Vasario 17 d.). https://www.mokslobaze.lt/gruzijos-virtuves-mitybos-ypatumai-maisto-vartojimo-aspektai-bei-tradiciniu-patiekalu-asortimentas.html Peržiūrėta 2020 m. Birželio 01 d. 10:28
×
110 mokytojų prisijungę laukia tavo klausimo