Indijos virtuvės specifika


Indijos virtuvės specifika. Indiška virtuvė – kulinarinių tradicijų visuma. Indiška virtuvė. Istoriškai indų virtuvės tradicija išsivystė iš senovės Indijos kulinarinių tradicijų. Istorija. Pagrindinis ląstelienos ir angliavandenių šaltinis nuo seniausių laikų Indijos virtuvėse yra ryžiai. Ląsteliena ir riebalai. Indiškose virtuvėse ypač paplitę augaliniai baltymai. Baltymai. Dauguma Indijoje naudojamų daržovių ir vaisių yra kilę iš Pietryčių Azijos. Daržovės ir vaisiai. Indiškoji virtuvė pasižymi ypatingu kvapumu. Prieskoniai. Dauguma indiškų patiekalų apdorojami termiškai. Patiekalai. Per istoriją išvystytos įvairios ryžių terminio apdorojimo tradicijos taip gaminami virti ryžiai. Ryžiai ir duonos. Kariai yra viena pagrindinių Indiškos virtuvės patiekalų grupių. Kariai. Visoje Indijoje mėgstami įvairūs garnyrai. Garnyrai. Indiškoji konditerija buvo labai įtakota islamo tradicijų. Saldėsiai. Indijoje žinomos įvairios gėrimų rūšys. Gėrimai. Šiaurės Indijos virtuvės – tradicijos. Regioniniai skirtumai. Indijoje tradiciškai buvo valgoma sėdint ant žemės. Etiketas.

  • MS PowerPoint 2481 KB
  • 2018 m.
  • Lietuvių
  • 16 puslapių (914 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Greta
  • Indijos virtuvės specifika
    10 - 3 balsai (-ų)
Indijos virtuvės specifika. (2018 m. Balandžio 15 d.). https://www.mokslobaze.lt/indijos-virtuves-specifika.html Peržiūrėta 2019 m. Lapkričio 14 d. 19:41
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema