Inovacija gaiviųjų gėrimų gamyboje


Inovacijos gaiviųjų gėrimų gamyboje. Įvadas. Gaivusis gėrimas - saldintas nealkoholinis gėrimas vandens pagrindu. Gaiviųjų gėrimų rūšys. Pagal LR žemės ūkio ministro įsakymą. Aromatizuotas gaivusis gėrimas – gaivusis gėrimas. Gėrimų gamyboje naudojamos žaliavos ir medžiagos. Natūralus mineralinis vanduo šaltinio vanduo. Gaiviųjų gėrimų gamybos technologija. Žaliavų ir medžiagų priėmimas ir laikymas. Šiuo metu, tarptautinėje maisto pramonės rinkoje. Valstybės skatina maisto įmones kurti inovatyvius produktus. Inovacijos. Norint išvengti neigiamo konservantų poveikio žmogaus organizmui. Apie gazuotuose gėrimuose naudojamos angliarūgštės neigiamą poveikį yra plačiai diskutuojama. Išvados. Siekiant padidinti gėrimų mitybinę vertę. Naudota literatūra. Sekmokienė D.


Natūralus mineralinis vanduo; šaltinio vanduo; geriamasis vanduo; vaisių sultys; daržovių sultys; koncentruotos vaisių sultys; cukrus, gliukozės ir invertuotojo cukraus sirupai bei tirpalai; giros misos koncentratas; duonos džiūvėsiai; grūdų salyklas ir jo produktai; augalinių žaliavų ekstraktai; gėrimų koncentratai; anglies dioksidas; mielės arba mielių ir pieno rūgšties bakterijų grynųjų kultūrų raugas; kvapiosios medžiagos; vitaminai; mineralinės medžiagos; maisto priedai.

Žaliavų ir medžiagų priėmimas ir laikymas; geriamojo vandens technologinis paruošimas: filtravimas; nugeležinimas; minkštinimas; kenksmingumo šalinimas (jeigu reikia); cukraus sirupų paruošimas: cukraus tirpinimas vandenyje, cukraus tirpalo pasterizavimas arba virimas, cukraus sirupo filtracija, cukraus sirupų laikymas; mišinio gaminimas; mišinio skaidrinimas ir filtravimas (jeigu reikia); mišinio pasterizavimas (jeigu reikia); pusgaminio arba vandens prisotinimas anglies dioksidu (gaminant gazuotus gėrimus); pilstymas ir ženklinimas; gėrimų saugojimas ir transportavimas.

Norint išvengti neigiamo konservantų poveikio žmogaus organizmui, vertėtų rinktis pasterizuotus gėrimus su mažu konservantų kiekiu arba pagamintus taikant inovatyvias, gėrimų išpilstymo technologijas (gėrimų išpilstymas vykdomas aseptinėmis sąlygomis). Aseptinis išpilstymas - technologija, kurios dėka gėrimai yra gaminami be konservantų. Rinktis gėrimus, kuriuose vietoje saldiklių, naudojami cukraus,gliukozės, fruktozės sirupai. Fruktozė - angliavandenis, nedidinantis gliukozės kiekio kraujyje.

  • MS PowerPoint 960 KB
  • 2018 m.
  • Lietuvių
  • 12 puslapių (785 žodžiai)
  • Kolegija
  • Inga
  • Inovacija gaiviųjų gėrimų gamyboje
    10 - 3 balsai (-ų)
Inovacija gaiviųjų gėrimų gamyboje. (2018 m. Kovo 13 d.). https://www.mokslobaze.lt/inovacija-gaiviuju-gerimu-gamyboje.html Peržiūrėta 2020 m. Kovo 31 d. 10:41
×
24 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo