Italijos valgymo kultūros papročiai


Italijos valgymo kultūros papročiai. Italų etiketo ypatumai ir taisyklės. R kaipgi italai nesilaikys griežtų maisto valgymo etiketo normų. Vietoje vandens – puodelis espreso. Pietūs. Pradedama nuo šaltų. Itališkas makaronų patiekalas – pasta. Valgymo tradicijos pagal italus. Šioje šalyje visada paisoma, kas. Dienos meniu. Pusryčiams – šiltas raguolis ir pieniška kava Pirmasis dienos maistas Italijoje.


R kaipgi italai nesilaikys griežtų maisto valgymo etiketo normų, kai jų virtuvė garsėja burnoje tirpstančių patiekalų gausa ir ypatingo skonio kava. Jos mylėtojams pravartu žinoti, kad kapučino kavą įprasta gerti tik rytais, o štai espreso (jokiu būdu ne ekspreso!!!) – galite gurkšnoti net vietoje vandens. Pasportavę, po sočios vakarienės, prieš miegą, o ypatingai tada, kai jaučiatės pavargę. Maistas, atvirkščiai nei kava, Italijoje turi nustatytas griežtas valandas. Įprastai pietaujama nuo 12:00 iki 14:30 val., vakarieniaujama – nuo 19:00 val. Tiesa, vakarienę valgyti galima bet kada, po nustatytos valandos, net jei tai bus 23:00 val. Italui svarbiausia nueiti miegoti pilnu pilvu. O ir pietums jie dažnai renkasi net 3-6 patiekalus!

  • MS PowerPoint 2333 KB
  • 2020 m.
  • Lietuvių
  • 8 puslapiai (333 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Gab
  • Italijos valgymo kultūros papročiai
    10 - 1 balsai (-ų)
Italijos valgymo kultūros papročiai. (2020 m. Gegužės 29 d.). https://www.mokslobaze.lt/italijos-valgymo-kulturos-paprociai.html Peržiūrėta 2020 m. Liepos 07 d. 05:22
×
125 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo