Juodasis šokoladas


Juodasis šokoladas. Tikslas. Juodasis šokoladas yra mums visiems gerai žinomas maisto produktas. Šokoladas. Tai konditerijos gaminys. Šokolado sudėtis. Valgomosios dalies koeficientas Maistinė. Mineralinių medžiagų. Šokolado poveikis žmogaus organizmui. Šokoladas spaudoje dažnai buvo minimas kaip blogas maisto produktas. Šokolado kitimai ir laikymo sąlygos. Laikymo metu vyksta riebalų ir cukraus brendimas. Išvada. Šokolado kokybė priklauso nuo įdėtų ingredientų skaičiaus ir kokybės.


Juodasis šokoladas yra mums visiems gerai žinomas maisto produktas, kurį beveik kiekvienas dažnai naudojame ar vartojame, tačiau dažnas iš mūsų nesusimąsto apie šokolado kiekybę ir kokybę. Todėl šio darbo tikslas yra pateikti išsamią informaciją apie šokolado savybes, vertybes, sudėtį, kiekybę ir kokybę.

Tai konditerijos gaminys kakavos, cukraus ir priedų turintis ne mažiau, kaip 35% sausųjų medžiagų. Yra dažniausiai naudojama sudedamoji dalis įvairiuose konditerijos gaminiuose. Europos sąjungoje šokoladui yra nustatytas minimalus 35% sausųjų medžiagų kiekis. Kuo šokolade kakavos daugiau tuo jis yra vertingesnis.

Mineralinių medžiagų: 1,8g Natrio 4mg Magnio 165mg Fosforo 244mg Kalio 581mg Kalcio 42mg Geležies 2,1mg Cinko 2,43mg Seleno 2µg Jodo 5,5µg Vitamino A (retinolio ekv) 4µg Vitamino D 0,00µg Vitamino E (tokoferolio ekv) 0,24mg Vitamino B1 0,04mg Vitamino B2 0,01mg Niacino (vitamino PP) 0,5mg Folio rūgšties 1,5mg Vitamino B6 7µg Vitamino B12 0µg Vitamino C 0,0mg Energetinė vertė 2387kJ; 570 kcal.

  • MS PowerPoint 178 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 11 puslapių (461 žodžiai)
  • Kolegija
  • Ruta
  • Juodasis šokoladas
    10 - 1 balsai (-ų)
Juodasis šokoladas . (2017 m. Gruodžio 14 d.). https://www.mokslobaze.lt/juodasis-sokoladas.html Peržiūrėta 2018 m. Liepos 21 d. 04:55
×