Kapotos tešlos ruošimas


Praktinis darbas nr. Kapotos tešlos gaminimo technologija. Kapotos tešlos paruošimas. Baziniai ingredientai Miltai. Tešlos ydos ir priežastys. Ydos ir požymiai. Rekomenduojamos literatūros sąrašas. Nukepimo procentu skaičiavimas. Tešlos paruošimas ir aprašymas. Gaminio jusline charakteristika.


Miltai –Pagrindine konditerijos gaminų žaliava,Juose yra apie 67% krakmolo,11%baltymų,4.5 cukraus,2% riebalų,1% mineralinių medziagų,0.5 celiuliozes,14%vandens,vitaminų B1,B2,PP,E.

Grietinė-rauginta pasterilizuota.Geros kokybės grietinė yra tiršta,maloniai rūgštaus skonio,vientisos konsistencijos.Ji yra maistinga,suteikia gaminiams specifinį skonį.

Riebalai-naudojami konditerijos gaminių maistingumui didinti.Su rebalais kepti gaminiai yra skanus,trapus,ne taip greitai džiusta.Šios tešlos gaminiams naudojamas sviestas arba margarinas

II. Užduotis: Vadovaujantis receptūromis paruošti kapota tešlą ir iš jos iškepti konditerijos gaminius

Į dubenį persijojame miltus, smulkiai supjaustome sviestą, sumaišome ir kapojame. Pilame grietinę, trynius, druską, minkome, jei tešla nenori sulipti – pilame truputį vandens. Dedame 2 val. į šaldytuvą.

Tešlą kočiojame nestorai(2mm), nes pučiasi labai. Patepame vandeniu ir beriame priedus, supjaustom 3cm plocio 6cm ilgio juostelemis .Sudedame į skardą užkluota kepimo popieriumi.Kepame kol paruduoja 240 laipsnių temperatūroje.

  • Microsoft Word 81 KB
  • 2019 m.
  • Lietuvių
  • 4 puslapiai (572 žodžiai)
  • Kolegija
  • Ale
  • Kapotos tešlos ruošimas
    10 - 2 balsai (-ų)
Kapotos tešlos ruošimas. (2019 m. Balandžio 15 d.). https://www.mokslobaze.lt/kapotos-teslos-ruosimas.html Peržiūrėta 2019 m. Balandžio 23 d. 11:05
×
Nesuprantate kaip atlikti užduotį? Klauskite eksperto!