Karališkų kepinėlių su vištiena gamyba


Techninė užduotis. Santrauka. Įvadas. Pagrindinės egzamino baigiamojo darbo apraše vartojamos Sąvokos. Projektavimas. Idėjos paieška, analogai, jų analizė ir apibrėžimas. Produkto grafinis vaizdas. Idėjos įgyvendinimo etapai. Technaloginiai procesai ir jų rezultatai. Išvados. Literatūra. Priedai.


Temos aktualumas – „Karališki kepinėliai su vištiena“ buvo pasirinktas, nes jis atskleidžia pateiktą temą (pietų patiekalas), kuri yra aktuali kasdien.

Tikslas ir uždaviniai – pagaminti pietų patiekalą naudojant produktus, kurie būtų augalinės arba gyvulinės kilmės, švieži.

Grafinis vaizdas - schema, brėžinys, eskizas, atitinkantis techninės užduoties reikalavimus.

Higiena virtuvėje – asmeninės, įrankių, indų, įrangos švaros palaikymas gaminant maistą.

Garnyras – tai daržovių ir kitų produktų priedas prie mėsos ar žuvies patiekalų.

Pietų patiekalai yra aktualūs kiekvieną dieną. Žmogus nors vieną kartą per dieną valgo visavertį maistą. Pietūs yra valgomi nuo 13 iki 15 val. Tai priklauso nuo kiekvieno žmogaus pasirinkimo ir galimybių kad jis gali skirti laiko pietums.

Sluoksniuotos tešlos lakštai padalinami į dvi dalis, o kiekvienas kvadratėlis perpjaunamas pusiau, kad išeitų po 2 trikampius. Tešlos gabaliukai išdėliojami ant kepimo popieriumi padengtos skardos, kepami 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min.Tuo metu nuplaunami pievagrybiai ir supjaustomi plonomis riekelėmis. Vištiena susmulkinama nedideliais gabaliukais, sutarkuojamas sūris. Grybai ir vištiena pakepinami atskirose keptuvėse, nedideliame kiekyje aliejaus. Kuomet grybų keptuvėje pilnai išgaravo skystis, apibarstomi miltais, išmaišomi ir užpilama grietinėle. Tuomet vištiena, grybai ir sūris sudėdami į dubenį ir viską sumaišoma. Ištraukiami kepti tešlos trikampius ir pjaunami išilgai ties viduriu. Tada įdedami į vidų vištienos, grybų ir sūrio mišinys. Ir vėl įdedami į orkaitę 5-7 min.

Porcijos kaina 1.24. Porcija susideda iš: trijų kepinėlių, salotų ir padažo.

Miltai sumaišomi su druska. Į miltus po truputį pilamas kefyras ir minkoma tešlą apie 10 minučių. Tešla bus minkšta ir elastinga. Įdarui smulkiai supjaustomas svogūnas, suberiamas į faršą, įmušamas kiaušinis, įberiami pipirai ir druska ir gerai išmaišoma. Paėmiamas tešlos gabaliukas ir ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiojamas plonas blynas. Dedamas šaukštas mėsos įdaro ir, sulenkiama per pusę, šakute suspaudžiami šonai. Kepami gerai įkaitintame aliejuje.

  • Microsoft Word 22906 KB
  • 2019 m.
  • Lietuvių
  • 20 puslapių (1449 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Ligita
  • Karališkų kepinėlių su vištiena gamyba
    10 - 1 balsai (-ų)
Karališkų kepinėlių su vištiena gamyba . (2019 m. Rugsėjo 17 d.). https://www.mokslobaze.lt/karalisku-kepineliu-su-vistiena-gamyba.html Peržiūrėta 2019 m. Spalio 22 d. 02:18
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema