Kastinio gamyba


Kastinio gamyba. Kastinys- tai senovės žemaičių patiekalas, gaminamas iš grietinės, rūgpienio bei sviesto su prieskoniais. Žemaitiškas kastinys yra tradicinis pašildytos išsuktos ir po to atšaldytos grietinės produktas. Žemaitiškam kastiniui būdingos fizikinės ir cheminės savybės. Žaliavos. Gamyba. Kitokie kastiniai. Vartojimas.


Grietinė (riebumas 25-30%) 2.sviestas (riebumas 82% ar didesnis) 3.rūgpienis (riebumas 2,5-4,0%) 4.Valgomoji druska. 5.Prieskoniai – juodieji pipirai, kvapieji pipirai, kmynai, krapai, mėtos, svogūnai, česnakai ir jų mišiniai.

  • MS PowerPoint 785 KB
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 8 puslapiai (309 žodžiai)
  • Profesinė mokykla
  • Ineta
  • Kastinio gamyba
    10 - 3 balsai (-ų)
Kastinio gamyba. (2016 m. Spalio 23 d.). https://www.mokslobaze.lt/kastinio-gamyba.html Peržiūrėta 2019 m. Rugpjūčio 20 d. 06:56
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema