Kazeino gamybos technologija, parametrai


Kazeino gamybos technologija, parametrai. Gyvūninio maisto technologijos ir įrenginių savarankiškas darbas. Įvadas. Darbo tikslas – išanalizuoti kazeino gamybos technologija ir parametrus. Kazeinas. Kazeinas - sudėtinis. Kazeino gamybos technologija. Rūgštinio kazeino gamybos technologija Fermentinio kazeino gamybos technologija. Rūgštinio kazeino gamybos technologija. Įrenginiai 1 – pH. Kazeino gamybai naudojamas liesas pienas su minimaliu riebalų kiekiu. Parūgštinimui naudojama organinė pieno ar neorganinė druskos ar sieros rūgštis. Kazeino sutrauka tiekiama į plovimo rezervuarą. Trečią kartą perplautas kazeinas drauge su plovimo vandeniu siurbliu tiekiamas į ketvirtąją centrifugą. Kazeinas drauge su plovimo vandeniu iš pirmojo plovimo rezervuaro siurbliu tiekiamas į antrąją centrifugą. – kazeino. Kazeino gamybai skirtas. Atskirtos išrūgos nukreipiamos tolimesniam perdirbimui (separavimuiKazeinas iš šios centrifugos tiekiams į džiovyklą. Išvados. Kazeinas yra sudėtinis. Literatūros šaltiniai.


Kazeino gamybos technologija, parametraiGyvūninio maisto technologijos ir įrenginių savarankiškas darbas.

Darbo tikslas – išanalizuoti kazeino gamybos technologija ir parametrus; Darbo uždaviniai: Sužinoti kas yra kazeinas; Išsiaiškinti kokiais būdais gaminamas kazeinas; Išnagrinėti kazeino gamybos būdus; Susipažinti su gamybos parametrais.

Rūgštinio kazeino gamybos technologija; Fermentinio kazeino gamybos technologija;.

Įrenginiai: 1 – pH matuoklis 2 – sraigtinė centrifuga 3 – plovimo rezervuaras 4 – šilumokaitis 5 – džiovykla 6 – kazeino smulkinimo, sijojimo ir fasavimo įrenginiai 7 – išrūgų separatorius 8 – plovimo vandens separatorius 9 – kazeino likučių tirpinimo rezervuaras 10 – išrūgų rezervuaras.

Parūgštinimui naudojama organinė pieno ar neorganinė druskos ar sieros rūgštis, tiekiama iš atskiro rezervuaro siurbliu. Parūgštintas liesas pienas pašildomas šilumokaityje iki 40 – 45 °C temperatūros ir išlaikomas apie 2 minutes, kol susidaro lygūs kazeino dribsniai. Kazeino ir išrūgų mišinys patenka į centrifugą, kur atskiriamos išrūgos ir sutraukoje sumažinamas drėgmės kiekis. Tada išrūgos teka į išrūgų separatorių. Separuotos išrūgos regeneravimo principu atšaldomos plokšteliniame pasterizatoriuje ir surenkamos sukaupimo rezervuare.

Kazeino sutrauka tiekiama į plovimo rezervuarą. Kazeino ir plovimo vandens mišinys iš plovimo rezervuaro siurbliu paduodamas į antrąją centrifugą. Čia kazeino sutrauka atskiriama nuo plovimo vandens ir patenka į antrąjį plovimo rezervuarą.

  • MS PowerPoint 173 KB
  • 2018 m.
  • Lietuvių
  • 16 puslapių (816 žodžiai)
  • Kolegija
  • Indrė
  • Kazeino gamybos technologija, parametrai
    10 - 2 balsai (-ų)
Kazeino gamybos technologija, parametrai . (2018 m. Balandžio 06 d.). https://www.mokslobaze.lt/kazeino-gamybos-technologija-parametrai.html Peržiūrėta 2019 m. Liepos 18 d. 07:42
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema