Kepyklėlė - praktikos ataskaita


Specialiųjų technologijų profesinėsveiklos praktikos aplankas. Įmonėje gaminamos produkcijos asortimento analizė. Sluoksniuotos tešlos mieliniai skanėstai. Sausainiai ir kiti gaminiai Sausainiai. Porcijinis prancūziškas kiaušinių ir ryžių pyragas –. “ Mon Ami ” kepyklėlė Rūšys “ Therry ” kepyklėlė. Žaliavos ir maisto priedai. žaliavų jusliniai , fizikiniai cheminiai , mikrobiologiniai rodikliai. Fizikiniai - cheminiai rodikliai. Vanduo HN24 2003 Geriamojo vandens saugos ir kokybės reikalavimai. Pienas Pieno supirkimo taisyklės. Pirminiai pieno kokybės rodikliai. Druska ( LST 1930 2004 Maistinė druska. Cukrus Cukrus , arba baltas cukrus. Jusliniai kokybės rodikliai Išvaizda. Skonis ir kvapas. Fizikiniai ir cheminai rodikliai. Maisto priedai naudojami „ Mon Ami “ kepyklėlėje konditeriniams gaminiams. Antioksidantai ir konservantai E. Įvairūs maisto priedai E. Emulsikliai , stabilizatoriai , tirštikliai. Įmonėje sudaromų sutarčių su žaliavų tiekėjais tvarka Žaliavos užsakomos pas šiuos tiekėjus. „ MARONI “ sausainių srautų diagrama Marcipaninė tešla Šokoladinis kremas. Technologinio proceso planavimas ir įgyvendinimas. Bendroji miltinės konditerijos gamybos technologinio proceso schema. Eklerų su plikytu kremu technologinė schema. Detalus eklerų su plikytu kremu technologinis aprašas Technologinio proceso aprašas Žaliavų priėmimas. Miltų sijojimas ir metalo priemaišų pašalinimas. Plikyto kremo paruošimas. Laikymas iki realizavimo. Išvardinti ir apibūdinkite naujo gaminio kūrimo etapus ir įvardinti asmenį pareigybę , kuris atsakingas už naujų produktų kūrimą įmonėje. Įrenginių parinkimas , charakteristikos.


Gebėti rašto darbe pademonstruoti savo praktinį pasirengimą spręsti problemas realioje veiklos aplinkoje.

Gebėti apibrėžti duonos ir pyrago kepinių bei konditerijos įmonių tipus.

Gebėti analizuoti ir apibūdinti duonos ir pyrago kepinių bei miltinės konditerijos gamybos technologijas.

Gebėti analizuoti duonos ir pyrago kepinių bei miltinės konditerijos receptūras.

Gebėti pasirinkti žaliavas, maisto priedus ir medžiagas konkrečių duonos ir pyrago gaminių bei miltinės konditerijos gamybai bei įvertins jų kokybę.

Gebėti taikyti teisės aktus, reglamentuojančius žaliavų priėmimo ir laikymo sąlygas.

Gebėti įvertinti maisto priedų technologines savybes ir įtaką gatavos produkcijos saugai ir kokybei.

Gebėti organizuoti duonos ir pyrago bei miltinės konditerijos produktų gamybą, įvertinti technologinius parametrus ir pasiūlyti jų koregavimo būdus.

Gebėti parengti konkretaus gaminio technologinio proceso schemą ir aprašyti gamybos etapus bei atlikti ekonominius produkto skaičiavimus.

Gebėti įvertinti duonos ir pyrago bei miltinės konditerijos gamybos procese naudojamą technologinę įrangą, atsižvelgiant į technologinį procesą ir gamybos apimtį.

Gebėti parinkti ir išdėstyti technologinę įrangą pagal technologinio proceso eiliškumą ir argumentuotai pagrįsti savo sprendimus.

Gebėti įvertinti įmonės, kurioje atliko praktiką, higieninę-sanitarinę būklę, nurodyti tobulintinas puses, esant būtinybei parengti prevencinių priemonių planą.

Gebėti taikyti teisės aktų, norminių dokumentų reikalavimus, užtikrinant gaminių pateikimo, laikymo, pakavimo, ženklinimo ir gabenimo operacijas.

Praktika buvo atlikta įmonėje , UAB „NAUJI VERSLO PROJEKTAI“ „MON AMI kepyklėlėje, kuri buvo įkurta 2010 metais ir vykdo veiklą šiose srityse:

„MON AMI“ kepyklėlėje gaminamos produkcijos asortimentas yra labai platus. Tai ir duona, ir bandelės, ir sausainiai, bei įvairūs pyragų gaminiai. Visą produkciją galima suskirstyti į tokias grupes:

Mieliniai skanėstai: Skanėstai su varške ir šokoladu, skanėstai su vyšniomis, varške ir šokoladu, skanėstai su vyšniomis ir varške, skanėstai su natūraliais obuoliais, cinamono bandelės, aguonų bandelės, bandelės su razinomis, spurgos, fokačia (focaccia).

Sluoksniuotos tešlos mieliniai skanėstai: Sluoksniuotos tešlos skanėstas su špinatais ir varške, sluoksniuotos tešlos skanėstas su varške obuoliu ir cinamonu, sluoksniuotos tešlos skanėstas su varške ir baltuoju šokoladu, sluoksniuotos tešlos skanėstas su vyšniomis ir varške, sluoksniuotos tešlos skanėstas su varške, vyšniomis ir šokoladu, sluoksniuotos tešlos skanėstas su rūkyta dešrele, sluoksniuotos tešlos skanėstas su ožkos sūriu, sviestiniai kruasanai (Croissant), sviestiniai kruasanai su karamele, sviestiniai kruasanai su šokoladu, sviestiniai kruasanai su marcipanu, sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir raudonėliu, sluoksniuotos tešlos lazdelės su cinamonu, „Sankristanai“.

Pyragai: Aguonų pyragas su šokoladu, „Romo boba“, sluoksniuotas aguonų pyragas (šimtalapis), „Naminis“ varškės pyragas, obuolių varškės pyragas, vyšnių varškės pyragas, „Braunis“ (brownie), karamelinis varškės pyragas.

Sausainiai: „Oro bučinukai“, „Napoleono“ sausainiai, „Maroni“, sviestiniai migdoliniai sausainiai, kokosiniai sausainiai, imbieriniai sausainiai, „Macarons“, meduoliukai.

Tortai: „Napoleonas“, „Šokoladinis Napaleonas“, „Riešutėlis vanilėje“, „Griliažas karamėlėje“, „Karališkas“, „Tryjų šokoladų“, „Pasakiškas“, „Saldi pagunda“, „Mascarpone“, „Medutis“, „Aguonų viliotinois“, „Naktelė“.

Žiūrint į „Mon Ami“ kepyklėlės gaminamos produkcijos diagramą (1 pav), matyti, kad daugiausia yra kepama skanėstų. Taip yra dėl to, kad kepiniai smulkūs ir žmonės juos ima vidutiniškai po 4 vienetus. Sausainius žmonės ima gerokai rečiau, dažniausiai prieš šventes, taip yra dėl sausainių kainos, ne visi gali leisti sau nusipirkti 140g dežutę sausainių už penkis eurus. Atėję į kepyklėlę žmonės tikisi ten rasti tai, ko nėra kitose vietose, dėl to juos vilioja išskirtinė saldžiųjų gaminių išvaizda, bei skonis.

  • Microsoft Word 104 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 38 puslapiai (7232 žodžiai)
  • Kolegija
  • Anna
  • Kepyklėlė - praktikos ataskaita
    10 - 1 balsai (-ų)
Kepyklėlė - praktikos ataskaita . (2017 m. Birželio 07 d.). https://www.mokslobaze.lt/kepyklele-praktikos-ataskaita.html Peržiūrėta 2019 m. Lapkričio 23 d. 00:49
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema