Konditeris


Kokios veiklos yra šiame darbe? Jis apdoroja žaliavos medžiagas (kakavos pupelės, cukrus, riebalai ir kt.) ir komponentus,skrudina, smulkina, šlifuoja, sumaišo, glaisto, formuoja, merkia į tirpalą, suteikia apvalkalą, suteikia formą ir kitaip jas perdirba. Gamindamas šokoladinius ir ne šokoladinius saldainius jis kontroliuoja ir valdo fizinius ir cheminius technologinius procesus, tikrina saldainių gamybos procese naudojamos įrangos ekonomiškumą, automatines mašinas, matavimo ir reguliavimo prietaisus, laboratorinei analizei pateikia gaminių ir pusgaminių pavydžius, sandėliuoja ir išsiunčia pagal užsakymą prekes. Be to jis dalyvauja prižiūrint ir remontuojant įrangą atliekant kapitalines įrangos peržiūras.
Kokias priemones/įrangą jie naudoja? Įvairias mašinas, tokias kaip valymo, rūšiavimo, smulkinimo, minkymo, profiliavimo, nardinimo, maišymo, plakimo, skrudinimo mašinos bei kitos mašinos, gamybos linijas kakavai ar šokoladinėms medžiagoms, saldainių liejimo, konvejeriai, pakavimo mašinos. Daugiausiai dirbama su medžiagomis iš cukraus, riebalų, šokolado, ir kitų saldumynų pusgaminių.
Ko reikia, norint sėkmingai atlikti darbą? Darbo galima išmokti gamybinės praktikos įmonėje metu ar įgyjant profesinę kvalifikaciją. Sėkmingam darbui padės kantrybė,
- Microsoft Word 6 KB
- 2016 m.
- 2 puslapiai (685 žodžiai)
- Klementina
-