Košerinio maisto karalystė Izraelis


Košerinio maisto karalystė. Izraelis. Nedidelė šalis rytinėje Viduržemio jūros pakrantėje. Istorija. Izraelio virtuvė pradėjo formuotis XX a. Izraelis didžiuojasi išskirtine virtuve. Vienas populiariausių patiekalų - shawarma. Medus naudojamas gaminant visus saldžiuosius patiekalus. Kašrutas – tai švara. Žydų įstatymai griežtai reguliuoja mitybos higieną. Košerinė žydų virtuvė - viena įdomiausių ir. Košeriniu laikomas augalinis maistas – visos daržovės ir vaisiai. Izraelyje labai svarbu. Tora ypatingai draudžia žydams valgyti kiaulieną valgyti ją – baisi nuodėmė. Žydams neleistina vienu metu valgyti pieniškų ir mėsiškų produktų. Pienas ir mėsa neturi susiliesti netgi plautuvėje. Dar vienas reikalavimas jokio kraujo maiste. Ypatingos švenčių tradicijos ir patiekalai. Izraelyje apstu švenčių! Kiekviena jų labai savita ir išskirtinė. Šios šventės periodu draudžiama valgyti raugintą duoną ir kitus raugintų produktų patiekalus. Ne viena žydų. Kita svarbi šventė. Tradiciškai obuolių ir challah gabaliukai mirkomi meduje ir valgomi linkint „Sėkmingų ir saldžių metų”. Izraelio vyno upės. Vynas Izraelyje vartojamas ypač griežtai. Kai vynuogės prisirpsta, vyno gamybos cechuose ima lankytis rabinai. Populiariausias – švento Petro žuvies kepsnys. Izraelyje būtina paragauti. Maisto kainos visuomeninio maitinimo įstaigose. Viskas tikrai šviežia. Kad ir ką ragautumėte šioje šalyje – paštetų ar kimštų vištų kaklelių. Eiliniai pietūs Izraelyje. Užkandžiams čia dažniausiai gausi žuvies arba silkės.

  • MS PowerPoint 130 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 25 puslapiai (1536 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Jūratė
  • Košerinio maisto karalystė Izraelis
    10 - 1 balsai (-ų)
Košerinio maisto karalystė Izraelis . (2017 m. Lapkričio 10 d.). https://www.mokslobaze.lt/koserinio-maisto-karalyste-izraelis.html Peržiūrėta 2020 m. Rugsėjo 23 d. 12:33
×
143 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo