Krakmolo kiekio nustatymas augalinės kilmės produktuose


Biologijos laboratorinis darbas.

Tiriamasis darbas: Krakmolo kiekio nustatymas augalinės kilmės produktuose. Hipotezė. Prieš. Po. Išvada.


Tiriamasis darbas Krakmolo kiekio nustatymas augalinės kilmės produktuoseDarbo tikslas: Naudojant praskiesto jodo tirpalą nustatyti, kurie augaliniai produktai turi krakmolo.Darbo priemonės: Jodo tirpalas, vanduo, peilis, indeliai, bulvė, agurkas, pomidoras, balta duona, obuolys.Darbo eiga: Praskiesti jodo tirpalą vandeniu. Supjaustyti augalinės kilmės produktus. Ant augalinės kilmės produkto užlašinti jodo tirpalo. Stebėti pakitimus.BulvėHipotezė: Bulvės turi krakmolo./ / Prieš PoIšvada: Užlašinus šviesų jodo tirpalą ant bulvės, jis greitai pamėlynavo. Ši bulvė turi krakmolo.

Krakmolo kiekio nustatymas augalinės kilmės produktuose. (2017 m. Vasario 19 d.). http://www.mokslobaze.lt/krakmolo-kiekio-nustatymas-augalines-kilmes-produktuose.html Peržiūrėta 2018 m. Sausio 24 d. 11:57