Kruopos


Kukuruzu kruopos maistine verte. Kruopos skaidres. Kuskuso ipakavimas.

Įvadas. Kruopų asortimentas. Kruopų maistinė vertė. Kruopų ženklinima, pakavima ir laikymas. Kruopų patiekalai. Išvados. Naudota literatūra.

Kruopų nauda jau seniai niekas neabejoja. Iš kruopų gaminamos košės, apkepai, pudingai. Valgydami kruopų patiekalus organizmas įsisavina bent per 15 organizmui būtinų medžiagų tokių kaip angliavandeniai, vitaminai, mineralinės medžiagos, aminorūgštys, augaliniai riebalai. Košės yra puikus skaidulinių medžiagų šaltinis.

Kai kurių grūdų produktai yra greitai įsisavinami: užpilamos košės, greito paruošimo košės, dribsniai, kukurūzų kruopos, manų košės, kruopainiai (kuskusas). Tad gautas kalorijas reikia kuo skubiau išnaudoti.

Sveika mityba prasideda nuo planavimo ir apsipirkimo. Kai norime gaminti gaminį turime žinoti iš ko patiekalas bus gaminamas. Tam tikslui naudojami receptai ir kruopų gaminimo technologijos, kurias ir apžvelgsime šiame referate.

Darbo tikslas – apžvelgti kruopų asortimentą ir svarbą žmogaus mitybai.

Darbo uždaviniai:

1.Apžvelgti kruopų asortimentą.

2.Išanalizuoti maistinę vertę.

3.Išanalizuoti kruopų ženkliniko, pakavimo ir laikymo ypatumus.

4.Trumpai apžvelgti kruopų ruošimo ir patiekalų gaminimo ypatumus.

Darbo metodai. Duomenų rinkimas internetiniuose straipsniuose, sisteminimas, analizavimas.

  • Maisto technologija Referatas
  • Microsoft Word 24 KB
  • 2015 m.
  • 11 puslapių (2241 žodžiai)
  • Jurgita
  • Kruopos
    10 - 10 balsai (-ų)
Kruopos. (2015 m. Vasario 20 d.). https://www.mokslobaze.lt/kruopos.html Peržiūrėta 2018 m. Vasario 25 d. 00:05
×