Kulinarija

Kulinarijos studijos ir referatai. Sveikos mitybos patarimai, receptai. Viskas besimokantiems gaminti.
299 dokumentai
Restorano praktikos ataskaita
Įvadas. Susipažinimas su maitinimo įmone. Restorano „bravaria“ silpnybės ir stiprybės. Restorano „bravaria “ konkurentų analizė. Žaliavų ir prekių tiekimas įmonėje. Restorano patiekalų kainos. Konkurentų patiekalų kainų ...
Kulinarijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 21 puslapis
2012 06 18
Technologijų egzaminas Kiaušinienė pomidoruose
Techninė užduotis. Pagrindinės egzamino baigiamojo darbo apraše vartojamos sąvokos. Projektavimas. Idėjos įgyvendinimo etapai. Medžiagų parinkimas egzamino baigiamojo darbo produktui. Egzamino baigiamojo darbo produktui pasirinktos darbo ...
Kulinarijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 13 puslapių
2012 05 08
Technologijų mokyklinis egzaminas baigiamasis darbas
Pomidorai, įdaryti prieskoninėmis daržovėmis. Techninė užduotis. Pagrindinės baigiamojo darbo apraše vartojamos sąvokos. Projektavimas. Idėjos paieška, analogai, jų analizė ir apibendrinimas. Produkto savikainos paskaičiavimas. ...
Kulinarijos diplominiai darbai, Diplominis darbas, 17 puslapių
2012 05 01
Individuali mitybos analizė
Individuali mitybos analizė. Įvadas. Mitybos planas. Mitybos plano analizė. Išvados. Literatūra ir šaltiniai.
Kulinarijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 11 puslapių
2013 05 08
Maisto kokybė ir sauga. Patiekalų ir jiems ruošti vartojamų žaliavų kokybės analizė
Maitinimo technologiju kursinis darbas. Maisto kokybė ir sauga. Patiekalų ir jiems ruošti vartojamų žaliavų kokybės analizė. Įvadas. Lr higienos normų reikalavimai. Rvasvt sistema. Nustatomas produkto vartotojas ir vartojimo būdas. Lr ...
Kulinarijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 17 puslapių
2012 04 03
Pobūvio organizavimas
Maisto ruošimas ir aptarnavimas. Pobūvio organizavimas. Švento valentino diena. Įvadas. Pobūvio užsakymas. Pobūvio aptarnavimo planas. Užsakymas – sąskaita pobūviui į virtuvę. Užsakymas – sąskaita pobūviui į servizinę. ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 10 puslapių
2012 11 05
Maisto ruošimo maitinimo įmonėse praktikos ataskaita
Maisto ruošimo maitinimo įmonėse praktikos ataskaita. Įvadas. Maitinimo įmonės charakteristika. Įmonės struktūra. Asmens higienos, sanitarijos reikalavimai maitinimo įmonių darbuotojams. Gaminamos produkcijos asortimentas. Saugaus darbo ...
Kulinarijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 29 puslapiai
2013 05 30
Maitinimo organizavimas
Įvadas. Maitinimo įmonių klasifikavimo principai. Žaliavų ir prekių tiekimas. Valgiaraščių sudarymo principai. Svečių aptarnavimui skirti indai, įrankiai, stalo aptiesalai. Jų savybės ir paskirtis.
Kulinarijos referatai, Referatas, 11 puslapių
2012 12 12
Padavėjo aptarnavimo (elgesio) kultūra
Padavėjo etika ir darbo kultūra. Aptarnavimo (elgesio) kultūra. Aptarnavimo stiliai. Atsiliepimo telefonu etiketas. Užsakymas pirmiausiai užrašomas. Priimdamas užsakymą padavėjas turi pakartoti patiekalų pavadinimus. Jei padavėjui ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 16 puslapių
2013 02 28
Technologinė praktika kavinėje
Įvadas. Temos aktualumas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Teorinė dalis. Įmonės technologiniai dokumentai, kokybės valdymo sistema, technologinis procesas. Technologiniai dokumentai pildomi įmonėje. Įmonėje veikianti kokybės valdymo ...
Kulinarijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 13 puslapių
2015 11 20
Ananasinis varškės pyragas apibarstytas migdolais
Techninė užduotis. Vartojamos sąvokos. Projektavimas. Idėja. Idėjos įgyvendinimo etapai. Kekso su džiovintais vaisiais technologinė schema. Šokoladinio glaisto technologinė schema. Ištekliai. Produktui pasirinktos darbo priemonės. ...
Kulinarijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 18 puslapių
2011 04 08
Sanitarija ir higiena
Sanitarija ir higiena. Sanitarija ir higiena šiuolaikiniame pasaulyje. Nesilaikydami higienos reikalavimų. Higienos taisyklės virtuvėje. Drabužiai. Galvą derėtų aprišti. Higienos taisyklės ruošiant mėsą. Valymas chloru. Baigę pjaustyti ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 16 puslapių
2013 01 30
Alaus gamyba
Gamybos linijos problema ir jos aktualumas šiandien. Alaus gamybos proceso apžvalga. Alaus fermentacijos proceso modelis. Misos virimas. Stadijos. Apynių įsisavinamų komponentų ekstrakcija ir transformacija. Polifenol-proteinų kompleksų ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 15 puslapių
2010 03 03
Kava skaidrės pristatymas
Kava – iš kavamedžio sėklų (kavos pupelių) pagamintas, kofeino turintis gėrimas. Kava auginama atogrąžų rajonuose: afrikoje, azijoje, centrinėje ir pietų amerikoje. Kava - tai vienas populiariausių gėrimų. Pasaulyje kasdien ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 9 puslapiai
2011 12 12
Kavinės praktikos ataskaita
Technologinė praktika. Įvadas. Šaltų patiekalų gamyba ir patiekimas. Karštųjų patiekalų gamyba ir patiekimas. Sriubų gamyba ir patiekimas. Desertų gamyba ir patiekimas. Furšetinių patiekalų gamyba ir patiekimas. Patiekalų ir garnyrų ...
Kulinarijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 13 puslapių
2013 04 30
Padažų klasifikacijair šaltų padažų gamybos technologija
Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Padažų paruošimas. Padažų bendrieji technologiniai reikalavimai. Kiekvienam patiekalui kitoks padažas. Verta žinoti apie padažus.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 34 puslapiai
2012 05 11
Pienas ir pieno produktai
Pienas ir pieno produktai. Pienas. Pieno šaltiniai. Pieno sudėtis (1). Pieno sudėtis (2). Pieno produktai. Šviežias pienas. Virintas pienas. Pasterizuotas pienas. Liesas pienas. Separatorius. Pienas ilgam laikymui. Homogenizuotas pienas. Pieno ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 45 puslapiai
2013 12 02
Alus istorija ir gamyba
Įvadas. Žaliavų charakteristika. Žaliavos, naudojamos alaus gamyboje. Miežiai. Krakmolas. Cukrai. Celiuliozė. Baltymai. Proteinai. Baltymo skilimo produktai. Riebalai (arba lipidai). Mineralinės medžiagos. Kitos medžiagos. Vitaminai. ...
Kulinarijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 59 puslapiai
2012 05 06
Šaltieji patiekalai ir užkandžiai
Ivadas. Šalti patiekalai ir užkandžiai. Buterbrodai. Suvožtiniai. Sluoksniuoti buterbrodai. Užkandiniai buterbrodai. Salotos. Salotų asortimentas. Virtų daržovių salotų asortimentas. Mišrainės (vinegretai). Šalti žuvies patiekalai. ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 18 puslapių
2013 06 26
Maitinimas
Medžiagų ir energijos apykaita, energijos balansas. Maisto medžiagų kaloringumas. Maisto medžiagos ir jų poreikis. Maisto medžiagų virškinimo ypatumai. Mitybos režimas. Pagrindiniai valgiaraščio sudarymo principai. Stalo serviravimo ...
Kulinarijos konspektai, Konspektas, 36 puslapiai
2011 04 05
Grūdų paruošimas malimui: technoligija ir įranga
Grūdų paruošimas malimui: technoligija ir įranga. Turinys. Įvadas. Produkcijos rūšys. Gamybos apimtis. Veikla. Malūnas. Grūdų kokybės rodikliai. Grūdų bandinių ėmimas. Grudų kietumo nustatymas artimosiomis infraraudonosiomis ...
Kulinarijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 27 puslapiai
2010 03 03
Rusų virtuvė
Darbo tikslas: supažindinti su rusijos mitybos ypatumais. Darbo uždaviniai. Trumpai apžvelgti rusijos geografinę padėtį. Apžvelgti dažniausiai naudojamus produktus rusijoje. Supažindinti su populiariaisiais rusijos patiekalais ir gėrimais.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 24 puslapiai
2011 03 20
Meniu planavimas
Meniu planavimas. Meniu tipai. Ciklinis meniu. Ciklinių meniu privalumai. Ciklinių meniu trūkumai. Iš anksto suplanuotos ir suprojektuotos meniu. Privalumai. Trūkumai. Meniu struktūra. Esminiai apsvarstymai prieš planuojant meniu. Meniu ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 10 puslapių
2010 03 03
Referatas Alus
Alaus istorija. Alus ir visuomenė. Etimologija. Suvartojimo kiekiai. Alaus rūšys. Geografinis skirstymas. Pagal fermentacijos būdą alus skirstomas. Alaus klasifikacija lietuvoje. Pagal stiprumą. Pagal spalvą. Pagal naudojamas žaliavas ir ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 23 puslapiai
2014 03 06
Higiena ir mityba
Įvadas. Bakterijos, virusai, mielės ir pelėsiai. Formos, rūšys, paplitimas. Bakterijos. Virusas. Mielės. Pelėsiai. Per maistą platinami infekcinių ligų ir apsinuodijimų sukėlėjai. Mikroorganizmų patekimo į maistą šaltiniai, būdai ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 21 puslapis
2012 09 23
Stalų serviravimas
Įvadas. Pagrindiniai serviravimo principai. Šventinis serviravimas. Kasdieninis serviravimas. Pusryčių stalas. Vakarienės stalas. Pietų stalas. Švediškas stalas. Stalo įrankiai. Stalo padengimas oficialiai vakarienei. Bendrieji ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 40 puslapių
2013 06 26
Duonos mikrobiologija
Įvadas. Pagrindinių duonos sudedamųjų dalių mikrobiologija. Duonos gamybos mikrobiologija. Duonos gamybos technologinio proceso ypatumai. Duonos gedimai, jų sukėlėjai. Naudingi mikroorganizmai. Žalingi mikroorganizmai. Sąnitarinės ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 16 puslapių
2013 06 26
Sriubos
Sriubos. Kas tai yra. Skystas valgis. Karštosios. Šaltosios. Sultiniai. Verdami iš mėsos ir kaulų. Uždarytos sriubos. Į kurias dedama pakepintų daržovių. Žalumynų sriubos. Šiupininės sriubos. Pertrintos sriubos. Verdamos iš ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 15 puslapių
2013 03 03
Paukštiena referatas
Įvadas. Paukštienos maistinė vertė. Paukštienos cheminė sudėtis. Paukštienos rūšiavimas. Paukštienos pirminis paruošimas. Paukštienos laikymo sąlygos ir terminas. Paukščių ligos. Paukštienos pusgaminių ruošimas. -Šalti ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 31 puslapis
2014 01 09
Prancūzijos virtuvė
Darbe aprašoma prancūzijos virtuvė, jos ypatumai. Būdingi bruožai. Paminėti keli išskirtiniai restoranai. Turinys. Įvadas. Prancūzijos virtuvė. Prancūzijos regionai ir jų tradiciniai patiekalai. Prancūzijos vynai. Sūrių įvairovė. ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 15 puslapių
2013 03 04
×