Kulinarija (12)

392 dokumentai
Mitybos istorija
Priešistorinis laikotarpis. Senovės civilizacijų laikotarpis. Senovės graikija. Viduramžiai.
Kulinarijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 2 puslapiai
2013 06 17
Mitybos kultūra mūsų kasdienybėje
Įvadas. Farširuota lydeka. Lietuviški čeburėkai. Naminė duona. Plikytos tešlos pyragėliai su vaniliniu įdaru. Apibendrinimas.
Kulinarijos referatai, Referatas, 8 puslapiai
2012 11 27
Mitybos ypatumai Prancuzijoje
Mitybos ypatumai Prancūzijoje. Prancūzija. Prancūzija – šalis. Manieros prie pietų stalo. Manieros prie bendro pietų stalo – duona nevalgoma prieš pagrindinį patiekalą. Jei restorane užsisakėte. Susitikimų valgiai ir gėrimai. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 16 puslapių
2019 03 18
Morkų rauginimas
Laboratorinis darbas Rauginimas Raugintos morkos Receptas. Raugintiems produktams laikyti optimaliausia 2 - 5 ° C temperatūra. Rauginimo temperatūra 20 – 22 °.
Kulinarijos laboratoriniai darbai, Laboratorinis darbas, 2 puslapiai
2019 09 26
Nacionalinė Čekų virtuvė ir tradicijos
Nacionalinė čekų virtuvė ir tradicijos. Čekija yra didžiausia alaus mėgėja visame pasaulyje. Kmynai, mairūnas, česnakas yra dažniausiai naudojami prieskoniai paskaninti gaminant patiekalui. Patiekalai iš jūros gėrybių nėra dažnai ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 11 puslapių
2018 11 04
Osetinų virtuvė
Osetinų kultūra. Tikslas. Išanalizuoti Osetinų. Osetija (oset. Ирыстон, rus. Осетия)  – regionas Šiaurės Kaukaze, abiejose Didžiojo Kaukazo kalnagūbrio pusėse. Osetinų virtuvė. Osetinų virtuvės pagrindą sudaro virta ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 13 puslapių
2018 10 20
Pagrindiniai H. Šeltono maisto deriniai
Pagrindiniai H. Šeltono maisto deriniai. Niekuomet nevalgykite anglivandenių ir rūgštaus maisto vienu kartu. Rūgštis stabdo angliavandenų įsisąvinimą. Niekada nevalgykite koncertruotų baltymų ir koncentruotų angliavandenių vienu ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 9 puslapiai
2018 03 26
Pagrindiniai stalo serviravimo principai
Pagrindiniai stalo serviravimo principai. Kas pirmiausia dedama serviruojant stalą? Po to stalo įrankiai,. vėliau krištolo ar stiklo indai, vazos. Serviruotė su asmeninio ir bendro naudojimo indais. Stalo serviravimo taisyklės. Kokiu ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 12 puslapių
2016 04 07
Pasaulio virtuvė skaidrės
Pasaulio virtuvė. Itališka virtuvė. Itališkos virtuvės tradiciniai patiekalai. Ciabatta duonelė be minkymo. Makaronai „Carbonara“. Švediška virtuvė. Švediškos virtuvės tradiciniai PATIEKALAI. Švediškos bandelės. Švediški ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 22 puslapiai
2020 04 15
Patiekalo gamybos aprašymas: Žiedinių kopūstų pudingas energetinė vertė
Produkto pavadinimas Masė. Išeiga Bruto Neto Baltymai , Riebalai , Angliavandeniai. Viso 524 00 19 09 15 45 Viso norma 17 Patiekalo gamybos aprašymas Žiedinių kopūstų pudingas. Realizavimo trukmė 2h , laikant 68 ° C temperatūroje. ...
Kulinarijos namų darbai, Namų darbas, 3 puslapiai
2017 04 06
Plikytos tešlos gaminių gamyba
Plikytos tešlos gaminių gamyba Savarankiškas darbas. Tešla. Tešla – vientisas mišinys iš miltų. Sudėtis. Minimali paprasčiausios tešlos sudėtis yra miltai ir vanduo. Skirstymas. Tešlos skirstomos į mielines ir nemielines. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 9 puslapiai
2018 04 26
Praeito šimtmečio Klaipėdiečių gėrimai
Praeito šimtmečio klaipėdiečių gėrimai. Vardas Pavardė. Mokykla. Projektinis darbas. Darbo vadovė. Miestas. Sąvokos Gėrimų klasifikacija Klaipėdos virtuvė Kavos. Projektas tai laikina veikla, nukreipta į unikalaus tikslo. Sąvokos. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 15 puslapių
2016 06 28
Prancūziška virtuvė
Prancūziška virtuvė. Prancūzija yra didžiausia. Prancūzija. Garsus prancūzų gurmanas Anzelmas Brillat - Savarinas teigė „Svečio pakvietimas į savo namus reiškia. Stalo serviravimas. Labai paplitę gaminiai iš sviesto ir grietinėlės. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 17 puslapių
2014 11 25
Prancūzų gurmaniški patiekalai
Prancūzų gurmaniški patiekalai. Kai kalba pakrypsta apie prancūzų virtuvę. Visas paminėtas prancūzų virtuves jungia viena – šakniavaisių ir daržovių naudojimas. Tradiciniai nacionaliniai prancūzų. Visoje Prancūzijoje labai ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 7 puslapiai
2014 12 02
Prancūzų virtuvė skaidrės (2)
Prancūzų virtuvė. Stalo įrankių atsiradimas. Į šalį 1540-aisais atvyko Katerina de Mediči. Varškėtukai. Reikia 400 gramų varškės 1 obuolio 1 kiaušinio 3 šaukštų miltų 1 šaukšto cukraus. Nekeptas šokoladinis tortas. Pagrindui ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 11 puslapių
2017 01 24
Prieskonių aprašymai
Projektą užduotį atliko mokinys. Projekto užduoties uždavinys (- iai Rekomenduojamos medžiagos , produktai. Rekomenduojamos priemonės , įrankiai , indai. Prieskonio pavadinimas kilmės šalis kur auga trumpas aprašas kaip atrodo augalas ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 5 puslapiai
2020 04 13
Pyragas skaidrės
Pyragas ? Norint pasigaminti tešlą reikės. Kiaušinių trynių 200g minksto sviesto. Idarui. Kiaušinių baltymai 6-7 norimu vaisiu ar kito ¼ stiklines cukraus. Paruosimas. Kiaušiniu trynius išplakame. Ištepti šonus riebalais. Išdėti ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 6 puslapiai
2014 05 09
Restorano pristatymas „Gastronomika“
Gastronomika. Restoranas „Gastronomika“ yra įsikūręs Vilniaus Naujamiesčio, T. Ševčenkos gatvėje. Bendra informacija. Restorano šefas. Trumpai apie restoraną. Gastronomika – tai garsaus virtuvės šefo Liutauro Čepracko įkurtas ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2019 01 11
Rusiški patiekalai
Rusiški patiekalai. Rusiška virtuvė garsėja savo Kibinais,barščiais,koldūnais. Kibinai. Sudedamosios dalys Tešla Mėsa,su prieskoniais Kepti. Bulvių kukuliai. Ploni blynai. Žagarėliai. Rusiška kareiviška košė.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 7 puslapiai
2019 04 14
Rusų virtuvė projektas
Rusų virtuvė. Pristatymo tikslas ir uždavniai. Trumpai Rusijos geografija. Rusų virtuvė. Raida ir įtakos. Tradicinis virtuvės stalas. Populiariausi rusų šaltieji patiekalai. Rusiškų sriubų karalystė. Šaltosios sriubos. Karštosios ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 24 puslapiai
2020 05 01
Ryžiai ir jų panaudojimas kulinarijoje
Maisto higiena. Ryžiai yra krakmolingas maisto produktas. Turinis. Ryžių rūšis. Ryžių parinkimas patiekalmas. Kaip ryžiai atkeliavo i Europa. Nepoliruoti ryžiai vadinami natūraliais. Ryžiu įvairovė. Baltieji ryžiai. Apdorojant ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 19 puslapių
2016 06 24
Sakartvelo virtuvė
Sakartvelo virtuvė. Trumpai apie šalį. Šalies virtuvė. Gruziniški chačapuri. Pagaminti prireiks. Lobio pupelės. Chinkaliai. Ajapsandali troškinys. Churchkhela saldumynas. Churchkhela. Charčio sriuba. Pagaminti prireiks. Badrijani ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 17 puslapių
2019 02 13
Saldainių fabrikas Rūta projektas
Saldainių fabrikas. Fabriko istorija prasidėjo. Pirmieji darbininkai buvo patys savininkai – A. Saldainių fabrike gaminama daugiau nei 300 pavadinimų saldumynų. „Rūta“ pastangos rinkai pateikti kokybiškus ir gardžius saldainius yra ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 7 puslapiai
2017 12 20
Saldieji receptai
Keptas tinginys 10 procijų. Sausainiai su kukurūzų miltais 20 – 25 sausainiams. Krentalapis 8 – 10 porcijų Tešlai. Plikyti piršteliai 25 – 35 piršteliams.
Kulinarijos konspektai, Konspektas, 4 puslapiai
2015 11 05
Salotos su rūkyta vištiena
Salotos su rūkyta vištiena. Reikės. Salotų Agurkų Pomidorų Vištienos Mėgiamų prieskonių(gali būti. Gaminimo eiga. Kruopščiai nuplauname daržoves (agurkus, pomidorus, salotąDaržoves supjaustome ir sudedame į gan gilų indą. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 8 puslapiai
2019 01 11
Šaltieji pieno produktų patiekalai ir jų technologija
Pienas. Karvių pienas. Ožkų pienas. Avių pienas. Rūgpienis. Kefyras. Jogurtas. Grietinėlė. Grietinė. Varškė. Sūriai. Sūrių patiekimas. Sūrio derinimas. Sūriai ir vynas. Varškės sūris. Kietieji sūriai. Puskiečiai. Minkštieji. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 23 puslapiai
2020 05 12
Šaltos sriubos
Šaltos sriubos. Šalta špinatų sriuba. Šalta avokadų sriuba. Šalta melionų sriuba. Šalta ridikėlių sriuba. Šalta sriuba su citrinomis. Šalta jogurtinė sriuba. Šalta paprikų sriuba. Šalta arbūzų sriuba. Šalta cukinijų sriuba su ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 11 puslapių
2016 06 29
Šiluminė įranga ir šaldytuvai
Kaip klasifikuojama šiluminė įranga. Kaip klasifikuojami elektriniai kaitinimo elementai. Kaip veikia , kaip reguliuojami dujiniai degikliai. Kokios medžiagos naudojamos ir kodėl šiluminės įrangos izoliacijai. Kaip veikia ir kur naudojami ...
Kulinarijos konspektai, Konspektas, 7 puslapiai
2016 01 15
Sluoksniuota tešla skaidrės
Sluoksniuota tešla. Sluoksniuota tešla – viena sudėtingiausių rūšių. Kaip pasigaminti sluoksniuotą tešlą? Reikės 375g. margarino 500 g. miltų 2 a. šaukštelių druskos 250ml. Šalto vandens. Prieskoniai ir įvairios priemaišos į ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 7 puslapiai
2016 05 05
Šokoladinio pyrago gamyba ir patiekimas
Patiekalo gamyba ir patiekimas Gamybos eiga. Iš viso 385 36 30 165 137 26 122 Jusliniai kokybės rodikliai Gaminio apibūdinimas. Išvaizda.
Kulinarijos namų darbai, Namų darbas, 3 puslapiai
2019 11 15
×
129 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo