Kulinarija (2)

360 dokumentų
Duonos mikrobiologija
Įvadas. Pagrindinių duonos sudedamųjų dalių mikrobiologija. Duonos gamybos mikrobiologija. Duonos gamybos technologinio proceso ypatumai. Duonos gedimai, jų sukėlėjai. Naudingi mikroorganizmai. Žalingi mikroorganizmai. Sąnitarinės ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 16 puslapių
2013 08 19
Egzamino testas virėjams
Valgių apipavidalinimas ir patiekimas. Stalo serviravimas Vyno dekantavimas – tai A. Aperityvas per pobūvius patiekiamas A. Virtos bulvės prie šaltibarščių pateikiamos A. Flambiravimas – tai A. Gėrimus padavėjas pilsto A. ...
Kulinarijos testai, Testas, 5 puslapiai
2016 11 13
Kaip gaminamas fermentinis sūris ir jogurtai
Kaip gaminamas fermentinis sūris ir jogurtai. Kas yra sūris? Mozzarella. Camembert (Kamambero) sūris. Brie (Brie de Meaux). Rokforo pelėsinis sūris. Parmezanas. Sūrį apibūdinantys kriterijai. Fermentinių sūrių gamyba gamyklose. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 29 puslapiai
2016 06 24
Maitinimo įmonių šiluminiai įrengimai
Maitinimo įmonių šiluminiai įrengimai. Šiluminių įrengimų klasifikavimas. Šiek tiek apie virykles ir orkaites. Indukcinės viryklės. Sekcijinės- modulinės viryklės. Viryklė su keraminiu stiklo paviršiumi. Svarbu! Orkaitės. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 19 puslapių
2016 06 30
Pagyvenusių žmonių mityba referatas
Įvadas. Vyresnio amžiaus žmonių mityba. Vyresnio amžiaus žmonių mitybos principai. PSO mitybos rekomendacijos.
Kulinarijos referatai, Referatas, 11 puslapių
2015 03 24
Prancūzijos virtuvė
9,5( 2 atsiliepimai )
Darbe aprašoma prancūzijos virtuvė, jos ypatumai. Būdingi bruožai. Paminėti keli išskirtiniai restoranai. Turinys. Įvadas. Prancūzijos virtuvė. Prancūzijos regionai ir jų tradiciniai patiekalai. Prancūzijos vynai. Sūrių įvairovė. ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 15 puslapių
2016 07 29
Prieskoniai pristatymas
Jau prieš tūkstančius metų žmonės žinojo ir vartojo įvairių augalų sėklas, lapelius, žieveles, maistui teikiančias puikaus skonio. Juodieji pipirai. Raudonieji pipirai. Kvapnieji pipirai. Gvazdikėliai. Imbieras. Kardamonas. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 18 puslapių
2016 06 19
Sriubos
Sriubos. Kas tai yra. Skystas valgis. Karštosios. Šaltosios. Sultiniai. Verdami iš mėsos ir kaulų. Uždarytos sriubos. Į kurias dedama pakepintų daržovių. Žalumynų sriubos. Šiupininės sriubos. Pertrintos sriubos. Verdamos iš ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 15 puslapių
2013 03 09
Tortai verslo planas
IĮ ,,Aušrinė” santrauka. Verslo aprašymas. Projekto idėjos apibūdinimas. SWOT, verslo tikslai ir uždaviniai. Rinkodara. Rinkos apžvalga. Rinkos tyrimas. Konkurencijos analizė. Vidinė aplinka. Gamybos planas. Gamybos procesas. Planuojama ...
Kulinarijos verslo planai, Verslo planas, 22 puslapiai
2015 02 10
Aptarnavimas kavinėje bare pobuvyje
Įvadas. Pobūvio – furšetas tradicijos. Pobūvio užsakymas. Užsakymo priėmimas. Pobūvio sutartis. Pobūvio meniu. Pobūvio aptarnavimas. Paruošiamieji darbai pobūviui aptarnauti už restorano ribų. Gėlės. Stalo papuošimas. Staltiesės, ...
Kulinarijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 20 puslapių
2013 05 02
Virėjas profesija
Virtuvės šefas. Profesijos poreikis ir perspektyvos. Darbas, kurį norėčiau dirbti. Na, o po to,. Kokių žinių, mokėjimų, įgūdžių man reikės dirbant. Norint pradėti šefo karjerą, patartina. Siūlomi kursai. Darbo pobūdis. Stresas. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 12 puslapių
2014 01 18
Gaivieji gėrimai referatas
Gaivieji gėrimai. Gaiviųjų gėrimų kategorijos. Gaivieji gėrimai būna. Gaiviųjų gėrimų kategorijos. Gaiviųjų gėrimų sudėtis ir poveikis žmogaus organizmui. Išvados.
Kulinarijos referatai, Referatas, 10 puslapių
2012 12 28
Kava referatas
KAVA. Pagal kavos pupeles. Arabika. Liberika. Robusta. Pagal kavos stiprumą. Stipri kava. Vidutinio stiprumo kava. Silpna kava. Pagal gaminimo būdus. Vartojimas. Kavos priedai. Kavos ruošimas. Arabinis kavamedis. Didysis kavamedis. Coffea ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 7 puslapiai
2014 02 06
Sūriai skaidrės
Sūris – iš karvių, ožkų bei avių pieno varškės gaminamas maisto produktas. Sūriai - vertingi pieno produktai, turintys baltymų riebalų, įvairių mineralinių medžiagų, vitaminų. Fermentiniai sūriai. Sūrių klasifikavimas ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 44 puslapiai
2016 06 24
Virti mėsos vyniotiniai
Bendroji dalis. Produkcijos aprašas. Virtam mėsos vyniotiniui naudojamos žaliavos. Fasavimas, pakavimas, ženklinimas. Rvasvt sistema. Literatūros sąrašas.
Kulinarijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 11 puslapių
2016 07 30
Kinijos virtuvė
Kinijos virtuvė. Kur randasi kinija? Kinietiški patiekalai. Keturios didžiosios kinų virtuvės. Pekino virtuvė. Šanchajaus virtuvė. Sičuano virtuvė. Kantono virtuvė. Štai kaip džiovinami lakštiniai. Kinų virtuvės indai. Kantono ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2013 05 28
Kulinaro profesija
9,5( 2 atsiliepimai )
Kulinaro profesija. Darbo aprašymas Asmeninės savybės Darbe atsirandantys sunkumai Sėkmingos karjeros kelias Įsidarbinimo galimybės Atlyginimas. Darbo aprašymas. Virėjas atlieka pirminį kulinarinį produktų apdorojimą. Asmeninės ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2016 07 02
Patiekalų pateikimas
Pamokos tema- Patiekalų patiekimas. Šaltieji užkandžiai. Karštieji užkandžiai. Žuvies patiekalų patiekimas. Mėsos patiekalų patiekimas. Virtų ir troškintų daržovių patiekalai. Kiaušinių patiekalų patiekimas. Varškės, miltinių ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2015 03 02
Šokolado gamyba
AB „Šokolado “. Statusas. Vizija,tikslai. Šokolado gamybos etapai ir fazės. Naudojami įrenginiai. Išvados.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 15 puslapių
2013 12 10
Kulinarija referatas
Kulinarija. Maisto paruošimo tecnologijos ryšys su. Kitomis disciplinomis. Maisto paruošimo tecnologija susijusi su daugeliu disciplinų. Pirminis daržovių paruošimas. Gumbavaisiai. Bulvių pjaustymo būdai. Kitų gumbavaisinių daržovių ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 28 puslapiai
2014 09 22
Maisto higienos praktikos ataskaita
Įvadas. Gyvulių gabenimas. Gyvulių priėmimas. Kiaulių apžiūra prieš skerdimą. Kiaulių skerdimo technologija. Svaiginimas elektros srove. Nukraujinimas vertikalioje padėtyje. Plikinimas. Šerių pešimas. Svilinimas. Vidaus organų ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 14 puslapių
2013 08 28
Prancūzų virtuvė skaidrės
Prancūzų virtuvė. Kuo ypatinga prancūzijos virtuvė? Nuostabaus skonio tradiciniais patiekalais. Vakarų pasaulyje pripažinta bene geriausia. Bendri prancūzijos virtuvės bruožai. Klasikinė žinoma kaip „haute kuisine". Šalies ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2013 03 09
Konditerijos gaminiai skaidrės
Konditerijos gaminiai. Istorija ? Tikslas. Sužinoti, kaip šiuolaikiniai žmonės vartoja konditerijos gaminius ar jiems tai naudinga. Konditerija. Konditerija – cukriniai  ir miltiniai saldumynai. Konditerijos gaminių tipai. Miltiniai ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 19 puslapių
2016 06 23
Lietuvos nacionaliniai patiekalai
Lietuvos nacionaliniai patiekalai. Lietuviška virtuvė. Lietuvoje ir tarp lietuvių paplitusi kulinarinių tradicijų visuma, lietuvos nacionalinė virtuvė. Maistas ir valgymo kultūra lietuvoje. Kaip ir dauguma kitokių visuomenės ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 13 puslapių
2013 05 16
Europos sąjungos šalių nacionaliniai patiekalai
Europos sąjungos šalių nacionaliniai patiekalai. Šalys, įstojusios į es iki. M. Belgija. Italija. Liuksemburgas. Nyderlandai. Prancūzija. Vokietija.Airija. Danija. Jungtinė karalystė. Graikija. Ispanija. Portugalija. Austrija. Suomija. ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 16 puslapių
2013 05 22
Virejo profesija
Virėja(s) darbo aprašymas. Asmeninės savybės. Profesinės perspektyvos. Virėjo profesijos aprašymas.
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 1 puslapis
2013 04 19
Vyno gamyba
Vynas - tai fermentuotos raudonųjų arba baltųjų vynuogių sultys. Kad ir kaip gali būti keista, baltas vynas gali būti padarytas iš raudonųjų vynuogių. Kiekvienų metų kokybė būna kitokia ir dėl klimato ir dėl vyndarių darbo, todėl ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 5 puslapiai
2012 03 14
Maitinimo organizavimas darželiuose
Maitinimo organizavimas ikimokyklinėse ugdymo įstaigose. Baltymai. Riebalai. Angliavandeniai. Vanduo. Trūkstant vandens. Mineralai. Rekomenduojamos paros maistinių medžiagų ir energijos normos. Patarimai auklėtojoms. Bendrosios nuostatos. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 19 puslapių
2016 06 24
Pesticidai aplinkoje
Pesticidai aplinkoje. Pesticidų klasifikacija. Pagal kilmę. Pagal paskirtį. Patvarūs pesticidai. Ddt. Toksafenas. Senieji ir šiuolaikiniai pesticidai. Pesticidų poveikis gamtai. Pesticidai vandens telkiniuose. Pesticidai dirvožemyje. ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 7 puslapiai
2011 12 29
Stalo serviravimasservetėlės
Stalo serviravimas servetėlės. Servetėlių rūšys. Lininės servetėlės. Dekoratyvus servetėlių lankstymas. Kam reikalingos servetėlės? Servetėlių taikymo principas. Kaklaraištis. Povas.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2012 12 29
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema