Kulinarija (3)

392 dokumentai
Restorano pozicijos nustatymas rinkoje
Įvadas. Darbo tikslas: ištirti galimybes, kurios padėtų sustiprinti restorano „le paysage“ poziciją rinkoje. Darbo uždaviniai. Išanalizuoti literatūros šaltinius, nagrinėjančius pozicionavimą ir padėties rinkoje nustatymą teoriniu ...
Kulinarijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 34 puslapiai
2016 07 23
Virejo profesija
Virėja(s) darbo aprašymas. Asmeninės savybės. Profesinės perspektyvos. Virėjo profesijos aprašymas.
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 1 puslapis
2013 04 19
Vyno gamyba
Vynas - tai fermentuotos raudonųjų arba baltųjų vynuogių sultys. Kad ir kaip gali būti keista, baltas vynas gali būti padarytas iš raudonųjų vynuogių. Kiekvienų metų kokybė būna kitokia ir dėl klimato ir dėl vyndarių darbo, todėl ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 5 puslapiai
2012 03 14
Maitinimo organizavimas darželiuose
Maitinimo organizavimas ikimokyklinėse ugdymo įstaigose. Baltymai. Riebalai. Angliavandeniai. Vanduo. Trūkstant vandens. Mineralai. Rekomenduojamos paros maistinių medžiagų ir energijos normos. Patarimai auklėtojoms. Bendrosios nuostatos. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 19 puslapių
2016 06 24
Pesticidai aplinkoje
Pesticidai aplinkoje. Pesticidų klasifikacija. Pagal kilmę. Pagal paskirtį. Patvarūs pesticidai. Ddt. Toksafenas. Senieji ir šiuolaikiniai pesticidai. Pesticidų poveikis gamtai. Pesticidai vandens telkiniuose. Pesticidai dirvožemyje. ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 7 puslapiai
2011 12 29
Saugus elgesys virtuvėje ir higiena
Saugus Elgesys virtuveje ir higiena. Parenge deivydas karlikauskas. Virtuveje dirbama tik. Pries gaminant maista nusimauti reiki ziedus nusiplauti rankas svarei su muilu ir t. Darbo stalas,indai,įrankei plaunami ir dirbant. Žali ir siluminiu budu ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 9 puslapiai
2016 07 07
Stalo serviravimasservetėlės
Stalo serviravimas servetėlės. Servetėlių rūšys. Lininės servetėlės. Dekoratyvus servetėlių lankstymas. Kam reikalingos servetėlės? Servetėlių taikymo principas. Kaklaraištis. Povas.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2012 12 29
Trapi tešla
Trapi tešla. Kietą , minkštą ir pusiau trapią tešlą. Kieta trapi tešla. Tešlos ruošimas rankiniu būdu. Tešlos ruošimas mechaniniu būdu. Tešlos formavimas ir kepimas. Trapūs austriški pyragaičiai. Trapūs pyragaičiai su kriaušių ...
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 5 puslapiai
2015 04 27
Jubiliejus ir jubiliejaus šventimas
Maitinimo procesų organizavimo savarankiškas darbas. Įvadas. Darbo tikslai. Darbo uždaviniai. Pasiruošimas Gimtadieniui. Gimtadienio vieta. Gimtadienio vedėjas. Renginio užsakymas. Valgiaraščio pasirinkimas. Gėrimų kiekis. Valgiaraštis. ...
Kulinarijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 18 puslapių
2014 04 26
Kava skaidrės
Kava. Kavos rūšių įvairovė. Kavos auginimo zonos pasaulyje. Kavos auginimas ir gamyba. Mano puodelis geriausios kavos. Kava – pirmosios klasės keleivė. Sutrumpintas variantas.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2014 03 26
Kavinės - restorano veiklos analizė „Forto dvaras“
Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Reikalavimai, kurie keliami priimant ir aptarnaujant lankytojus. Lankytojų priėmimas. Lankytojų aptarnavimas. Padavėjų pareigybės. Patiekalų patiekimo būdai bei nuoseklumas. Patiekalų pasiūla ir ...
Kulinarijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 12 puslapių
2014 11 12
Kruopų, makaronų ir miltinių patiekalų asortimentas
Kruopų, makaronų ir miltinių patiekalų asortimentas, garnyrų gamyba, kokybiniai reikalavimai. Asortimentas. Kruopos avižinės kruopos grikių kruopos sorų. Kruopos – maisto produktas, išlukštenti sveiki. Makaronai Egzistuoja daugybė ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2014 05 07
Prieskoniai referatas
Įvadas. Ne tik skanu, bet ir sveika. Prieskonių vartojimas senovėje. Kaip prieskoniai skirstomi. Vaisiniai prieskoniai. Vanilė. Kardamonas. Pipirai. Juodieji pipirai. Baltieji pipirai. Kvepiantieji pipirai. Raudonieji pipirai. Žvaigždėtasis ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 13 puslapių
2016 07 29
Arbata
Referatas apie arbatą. Įvadas. Arbatos istorija. Arbatos sudėtis. Arbatos gamybos procesas. Juodoji arbata. Žalioji arbata. Baltoji arbata. Raudonoji arbata. Geltonoji arbata. Lapačio arbata. Matė arbata. Medaus krūmo arbata. Pu erh arbata. ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 18 puslapių
2012 10 08
Etiketas prie stalo
Įvadas. I skyrius. Tinkamas elgesys prie stalo. Ii skyrius. Kas kaip valgoma. Iii skyrius. Pokalbiai prie stalo. Išvados. Literatūros sąrašas. Priedai. Gražiai padengtas stalas – tai ne naujųjų laikų išradimas. Puotos pradėtos rengti, ...
Kulinarijos namų darbai, Namų darbas, 13 puslapių
2011 05 03
Fermentinis sūris
Sutrumpinimai. Įvadas. Žaliavų tiekėjai. Kokybės ir saugos aspektai. Sūrio gaminimo technologija. Technologinis procesas. Gamybai atlikti naudojama įranga ir technologinio proceso parametrai. Rizikos veiksnių, prevencinių priemonių ir ...
Kulinarijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 23 puslapiai
2015 05 26
Meksikos virtuvė
Skaidrės apie Meksikos virtuvę. Meksikos virtuvė. Garsėja stipriais ir įvairiais aromatais. Prieskonių įvairove. Stipriai jaučiamas prieškolumbinių civilizacijų. Ingredientai. Geriausiai pasaulyje žinomi ir paplitę meksikiečių ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 17 puslapių
2013 03 17
Nealkoholiniai kokteiliai
Ananasų ir bananų kokteilis. Šokoladinis bananinis kokteilis. Kokteilis nuo pagirių. Pieno ir mėlynių kokteilis. Žalias skanumėlis. Nekaltas Mojito – Nojito. Mėtinis pieno kokteilis. Shirley Temple. Braškinė Pina Colada. Nekaltoji Meri. ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 17 puslapių
2014 05 09
Šakočių gamyba
Įvadas. Šakočio kilmė. Šakočio istorija vokeitijoje. Šakočio receptūra. Šakočio kepimo įranga. Išvados. Literatūros sąrašas.
Kulinarijos referatai, Referatas, 14 puslapių
2017 03 28
Sriubos skaidrės
Sriubos ? Uždaviniai. Ar galima sriubą šildyti? Verdant sriubas svarbu. Kulinarinės taisyklės, kurių reikia laikytis verdant sriubą. Sriubų rūšys. Kaip valgyti sriubą? Kaip serviruoti stalą, kai patiekiama sriuba. Bulvienė su vištiena. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2014 05 09
Tortų ir pyragaičių gamybos technologija
IVADAS. Tortų ir pyragaičių gamybos technologija. Žaliavos. Tortams ir pyragaičiams naudojama įranga. Tortų ir pyragaičių kokybės kontrolė. Tortų ir pyragaičių pakavimas, ženklinimas ir laikymas. Išvados. Naudota literatūra.
Kulinarijos referatai, Referatas, 14 puslapių
2015 01 08
Vištienos patiekalai
Vištienos patiekalai. Mitybinė vertė. Seniau. Lietuvių patarlės ir priežodžiai apie vištas. O dabar. Pažvelkime į vištieną iš kulinarinės pusės. Aštriai rūgščios traškios vištienos lazdelės. Jums reikės. Kaip gaminti?. Ant ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 29 puslapiai
2014 03 03
Vynas ir jo gamyba
Vyno gamyba. Vynai gali būti. Priklausomai nuo kokybės ir išlaikymo vynai skirstomi. Pagal gamybos technologiją ir sudėtį vynuogių vynai skirstomi. Portveinas. Kagoras. Madera. Tokajus. Cheresas. Šampanas. Vermutas. Naudota literatūra.
Kulinarijos referatai, Referatas, 5 puslapiai
2011 12 29
Žuvies patiekalai
Žuvies patiekalai. Virti žuvies patiekalai. Garuose virta žuvis. Virtų žuvies patiekalų kokybė. Šutinti žuvies patiekalai. Žuvis gariniame padaže. Žuvis agurkų padaže. Žuvis šutinta piene. Įdaryta žuvis. Šutintų žuvies ...
Kulinarijos konspektai, Konspektas, 8 puslapiai
2015 03 01
Itališka virtuvė skaidrės
Itališka virtuvė. Italijos virtuvės istorija. Populiari visame pasaulyje virtuvė. Kasdienį eilinio žmogaus maisto racioną sudarė itin paprasti produktai. Prancūziškus maisto ruošimo būdus. Italijos virtuvei būdinga. Raudonėlis. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 11 puslapių
2013 02 15
Lietuviški žuvies patiekalai
Karšti žuvies patiekalai. Kaip išpjauti žuvies filė. Žuvis mineralinėmis medžiagomis bei vitaminais lenkia mėsą. Žuvų taukai- sveikatos, energijos ir geros savijautos šaltinis. Žuvų taukai. Kiek žuvies suvalgyti. Ką dar svarbu ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 22 puslapiai
2016 06 27
Tešlų rūšys
Tešlų rūšys. Prėska tešla. Gaminama iš miltų. Rauginta tešla. Gaminama naudojant raugą (buvusios tešlos likutį). Mielinė tešla. Čia iškėlimui naudojamos mielės. Trapi tešla. Gaminama miltus minkant su dideliu kiekiu riebalų. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 11 puslapių
2016 06 29
Virėjo profesija skaidrės
Virėjo profesija. Virėjas atlieka. Gamina šaltuosius ir karštuosius patiekalus. Reikalavimai. Būtina virėjo darbo. Virėjo apranga. Mokymosi trukmė. Mokymosi trukmė – 3 metai (Baigusiems pagrindinę mokyklą (10 kl. Darbo vieta. Virėjo ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 8 puslapiai
2016 02 21
Gėrimų pasirinkimas prie patiekalų
Įvadas. Vynai. Baltieji vynai. Rožinis vynas. Raudonieji vynai. Putojantis vynas-šampanas. Stiprieji gėrimai. Kiti gėrimai. Gėrimų pateikimas. Vynų pateikimas. Išvada. Naudota literatūra.
Kulinarijos referatai, Referatas, 11 puslapių
2014 12 08
Maisto pirminis paruošimas
Maisto pirminis paruošimas. Daržovių, vaisių ,grybų,žuvies,miesos ir paukštienos. VšĮ Raseinių VTM Dianos Rubinskaitės darbas. Žuvies pirminis paruošimas.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 30 puslapių
2014 11 26
×
129 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo