Kulinarija (4)

392 dokumentai
Mityba lopšelis darželis
Busi sveikas ir gražus – valgant daržoves ir vaisius. Tausoti ir stiprinti sveikatą padeda sveika gyvensena. Ikimokykliniame amžiuje mityba turi tiesioginės įtakos. Organizuojant ir formuojant tinkamos mitybos įpročius vaikų darželyje. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2013 03 10
Pasaulio virtuvė
Pasaulio virtuvė. Virtuvė (arba kulinarinė tradicija). Tampa svarbia kultūros ir tapatybės dalimi. Skirtumai. Įvairovė susiformavo dėl kelių priežasčių. Skyrėsi ir gaminimo prietaisai. Skyrėsi ir mitybos poreikiai. Skirtingos ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 24 puslapiai
2013 03 09
Kulinarijos laboratoriniai ataskaita
Prieskonių ir prieskoninių daržovių paruošimas bei pritaikymas. Tikslas paruošti prieskonių mišinius. Užduotys. Sudaryti (dėstytojui nurodžius) prieskonių mišinius. Paruoštus mišinius pritaikyti patiekalų ruošimui (atskirai dėti ...
Kulinarijos laboratoriniai darbai, Laboratorinis darbas, 47 puslapiai
2016 08 05
Maitinimo verslo ekonomikos ir organizavimo dalyko projektinis darbas
Įvadas. Santrauka. Verslo aprašymas. Steigiamos įmonės rūšis. Įmonės tikslai ir uždaviniai. Prekės ar paslaugos aprašymas. Marketingas. Rinkos apžvalga. Rinkos dalies išskirymas. Konkurencijos analizė. Kainų politika. Gamyba. Gamybos ...
Kulinarijos projektai, Projektas, 22 puslapiai
2014 04 14
Mielinė tešla
Mielinė tešla. Apie tešlą. Kaip gaminti?. Mielinės tešlos receptas. Kokios mielės geriau – šviežios ar džiovintos?. Pravartu žinoti!. Receptai. Mano gamintos picukės.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 18 puslapių
2016 06 22
Mitybos planas savarankiškas darbas
Įvadas. Laktozės netoliaravimas. Cialiakija. Valgiaraštis sergant celiakija. Literatūros šaltiniai.
Kulinarijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 15 puslapių
2016 05 07
Obuoliai
Trumpa istorija. Obuoliai kaip maisto šaltinis naudojami jau ne vieną tūkstantį metų. Sveikiausias vaisius – obuolys! Obuolys tai vienas populiariausių vaisių. Obuolių nauda organizmui. Gausūs naudingų maistinių medžiagų ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 8 puslapiai
2016 11 26
Padažai ir garnyrai
Garnyrai ir padažai. Padažų maistinė ir fiziologinė vertė. Padažų klasifikacija. Derinimas prie pagrindinio patiekalo. Padažų klasifikacija. Derinimas prie pagrindinio patiekalo. Karštų ir šaltų padažų gaminimo technologijos ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 85 puslapiai
2016 07 01
Konditerės praktikos ataskaita konditeriniame ceche
Įvadas. Konditerinio cecho saldus sapnas charakteristika. Gamybinių patalpų analizė. Maitinimo įstaigos įrengimai. Rvasvt programos įvertinimo schema. Patiekalų asortimentas. Naudota literatūra.
Kulinarijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 10 puslapių
2016 02 05
Kopustų sandėliavimas
Turinys. Įvadas. Kopūstų sandeliavimo būdų apžvalga. Reikiamų plotų nustatymas. Sandelio tipo ir schemos sudarymas. Krautuvo parinkimas. Saugumo technika. Literatūra. Svarbu išauginti sveiką, chemiškai ar fiziškai nepažeistą vaisių, ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 12 puslapių
2011 12 29
Marmeladas
Augalinio maisto technologijos ir įrenginių savarankiškas darbas. Įvadas. Marmeladas. Žaliavos. Marmelado gamyba. Marmelado virimas. Marmelado nauda. Išvados. Literatūra.
Kulinarijos referatai, Referatas, 12 puslapių
2014 07 09
Pasaulio šalių gyventojų mityba
Anglų mitybos ypatumai. Arabų mitybos ypatumai. Armėnų mitybos ypatumai. Azarbaideniečių mitybos ypatumai. Bulgarų. Čekų. Danų mitybos ypatumai. Graikų. Ispanų mitybos ypatumai. Italų mitybos ypatumai. Indų mitybos ypatumai. Japonų. ...
Kulinarijos šperos, Špera, 5 puslapiai
2012 10 01
Saldainių fabrikas Rūta
Saldainių fabrikas “Rūta”. Saldainių fabrikas „Rūta“ isikūrė 1913 m. Šiauliuose. Šokoladas - dievų ir žmonių maistas. Šiandien Uab “RŪTA”. Naujienos. Šie gaminiai pridedami į saldainių fabriko “RŪTA” naujausių ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2014 07 11
Žuvies gaminiai
Žuvies pusgaminiai. Pusgaminiai virimui. Pusgaminiai šutinimui. Pusgaminiai kepimui su riebalais. Pusgaminiai kepimui riebaluose“. Žuvis fri. Žuvis tešloje. Maltinukai. Leistinukų masė. Žuvies įdarymas“. Žuvies įdarymas. Įdaryta ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 22 puslapiai
2016 07 05
Išmokti gaminti
Simboliai. Įžanga. Saldieji patiekalai. Šalti saldieji patiekalai. Natūralūs vaisiai ir uogos. Vaisiai ir uogos sirupe, kompotai. Drebutiniai saldieji patiekalai. Kremai. Užšaldyti saldieji patiekalai. Karšti saldieji patiekalai. Pudingai. ...
Kulinarijos konspektai, Konspektas, 43 puslapiai
2015 01 19
Karamelinių saldainių gamyba
Karamelinių saldainių gamyba. Invertuotas sirupas.
Kulinarijos referatai, Referatas, 3 puslapiai
2013 07 30
Reikalavimai maitinimo įmonėms
Reikalavimai viešojo maitinimo įmonėms, žaliavų priėmimui, laikymui, pusgaminių laikymui ir patiekalų patiekimui. Reikalavimai viešojo maitinimo įmonėms. Reikalavimai žaliavų laikymui, priėmimui. Maisto produktų priėmimo bei laikymo ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 9 puslapiai
2014 05 16
Rūkyta žuvis
Įvadas. Darbo tikslas. Uždaviniai. Žuvies sudėtis. Žuvies komponentų sudėtis ir cheminės savybės. Rūkytos žuvies pokyčiai laikymo metu. Rūkymas karštas ir šaltas. Karštu būdas. Šaltas būdas. Gamybos proceso ir laikymo rūkytoje ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 12 puslapių
2013 08 30
Saldžiųjų patiekalų patiekimas ir vaisių patiekimas
Saldžiųjų patiekalų patiekimas ir vaisių patiekimas. Pirmiausia patiekiami karštieji,paskui šaltieji saldieji patiekalai, prie kurių priskiriama ir saldžioji sriuba. Patiekiami specialiose vazelėse, kurios gali būti su kojele ir be jos. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 11 puslapių
2015 02 18
Šaltieji patiekalai
Šalti patiekalai ir užkandžiai. Šastos sriubos. Šalti daržovių patiekalai ir užkandžiai. Štai keletas receptų. Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte. Kiaušinių ir svogūnų laiškų salotos. Silkė su obuoliais.
Kulinarijos referatai, Referatas, 6 puslapiai
2014 02 05
Serviravimas
Bendrosios serviravimo taisyklės. Stalų naudojimo ir išdėstymo schemos. Stalo užtiesalai ir jų paskirtis. Stalo įrankiai. Šventinės stalo serviruotės aptarnavimo principas ir shema. Šventinei stalo serviruotei būdingas inventorius ir ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 9 puslapiai
2014 02 20
Studentų maitinimosi įpročiai
Santrauka. Įvadas. Teorinė analizė. Tyrimo duomenų analizė. Išvados. Literatūros sąrašas. Priedai.
Kulinarijos referatai, Referatas, 21 puslapis
2016 01 15
Sveika mityba prie šventinio stalo.Desertai
Sveika mityba prie šventinio stalo. Desertai. Sveika mityba. Kas yra desertas? Desertų rūšys. Desertų ir vaisių patiekimo taisyklės. Desertų ir vaisių patiekimo taisyklės. Indai ir įrankiai. Kokie įrankiai tinkami deserto valgymui? ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 18 puslapių
2016 06 25
Šventinis stalas
Šventinis stalas. Švenčiamos įvairios šventės (gimtadienis. Norint sutalpinti tam tikrą svečių skaičių. Idealu kai. Prie tiesaus stalo užimamos visos vietos, t. Stalo kompozicijos neturi viršyti 25 cm aukščio. Jei organizuojamas ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 31 puslapis
2016 04 07
Trauktinių gamybos cechas
Įvadas. Informacijos šaltinių apžvalga. Įmonės (baro) projektavimas, rekonstravimas. Techninis ekonominis pagrindimas. Esama padėtis įmonėje. Miesto/gyvenvietės,įmonės teritorijos statybos charajteristika. Žaliavų zonos charakteristika ...
Kulinarijos diplominiai darbai, Diplominis darbas, 64 puslapiai
2016 07 24
Graikijos kulinarinis paveldas
Graikijos kulinarinis paveldas. Graĩkijos virtùvė. Graikiška virtuvė. Populiariausi graikiškos virtuvės patiekalai. Ryžių sriuba su kiaušiniu ir citrina (AvgolemonoUpės žuvis (BarbuniKepti ir ryžiais bei mėsa farširuoti pomidorai ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 16 puslapių
2019 03 17
Islandijos virtuvė
Islandijos virtuvė. Islandija. Žuvininkystė – Islandijos esmė. Ką valgo islandai?. Avižinių dribsnių pyragas. Karamelizuotos bulvytės. Tradicinis avienos troškinys. Mėgstamiausios daržovės. Kalėdų papročiai. Kalėdų patiekalai. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 24 puslapiai
2013 10 14
Jodo naudojimas maisto pramonėje
Jodas maisto pramonėje. Joduota druska. Jodas, kaip maisto priedas. Kalio jodidas. Kalio jodatas. Natrio jodidas. Natrio jodatas. Išvados. Naudota Literatūra.
Kulinarijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 9 puslapiai
2013 12 02
Konditerinių gaminių įrenginiai
Įvadas. Tešlos paruošimas. Gaminių formavimas. Kepimas. Kepinių dekoravimas. Kepykla. Kepykla - parduotuvė. Išvados. Naudota literatūra ir šaltiniai.
Kulinarijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 17 puslapių
2013 07 26
Maisto kokybės valdymas ir užtikrinimas
Maisto sauga ir kokybė maisto kokybės valdymas ir užtikrinimas. Praktinė užduotis nr. Terminai ir apibrėžimai. Laikymas ir gabenimas.
Kulinarijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 3 puslapiai
2016 10 06
×
129 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo