Kulinarija (4)

360 dokumentų
Gėrimų pasirinkimas prie patiekalų
Įvadas. Vynai. Baltieji vynai. Rožinis vynas. Raudonieji vynai. Putojantis vynas-šampanas. Stiprieji gėrimai. Kiti gėrimai. Gėrimų pateikimas. Vynų pateikimas. Išvada. Naudota literatūra.
Kulinarijos referatai, Referatas, 11 puslapių
2014 12 08
Kopustų sandėliavimas
Turinys. Įvadas. Kopūstų sandeliavimo būdų apžvalga. Reikiamų plotų nustatymas. Sandelio tipo ir schemos sudarymas. Krautuvo parinkimas. Saugumo technika. Literatūra. Svarbu išauginti sveiką, chemiškai ar fiziškai nepažeistą vaisių, ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 12 puslapių
2011 12 29
Marmeladas
Augalinio maisto technologijos ir įrenginių savarankiškas darbas. Įvadas. Marmeladas. Žaliavos. Marmelado gamyba. Marmelado virimas. Marmelado nauda. Išvados. Literatūra.
Kulinarijos referatai, Referatas, 12 puslapių
2014 07 09
Mityba lopšelis darželis
Busi sveikas ir gražus – valgant daržoves ir vaisius. Tausoti ir stiprinti sveikatą padeda sveika gyvensena. Ikimokykliniame amžiuje mityba turi tiesioginės įtakos. Organizuojant ir formuojant tinkamos mitybos įpročius vaikų darželyje. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2013 03 10
Pasaulio šalių gyventojų mityba
Anglų mitybos ypatumai. Arabų mitybos ypatumai. Armėnų mitybos ypatumai. Azarbaideniečių mitybos ypatumai. Bulgarų. Čekų. Danų mitybos ypatumai. Graikų. Ispanų mitybos ypatumai. Italų mitybos ypatumai. Indų mitybos ypatumai. Japonų. ...
Kulinarijos šperos, Špera, 5 puslapiai
2012 10 01
Išmokti gaminti
Simboliai. Įžanga. Saldieji patiekalai. Šalti saldieji patiekalai. Natūralūs vaisiai ir uogos. Vaisiai ir uogos sirupe, kompotai. Drebutiniai saldieji patiekalai. Kremai. Užšaldyti saldieji patiekalai. Karšti saldieji patiekalai. Pudingai. ...
Kulinarijos konspektai, Konspektas, 43 puslapiai
2015 01 19
Karamelinių saldainių gamyba
Karamelinių saldainių gamyba. Invertuotas sirupas.
Kulinarijos referatai, Referatas, 3 puslapiai
2013 07 30
Konditerės praktikos ataskaita konditeriniame ceche
Įvadas. Konditerinio cecho saldus sapnas charakteristika. Gamybinių patalpų analizė. Maitinimo įstaigos įrengimai. Rvasvt programos įvertinimo schema. Patiekalų asortimentas. Naudota literatūra.
Kulinarijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 10 puslapių
2016 02 05
Pasaulio virtuvė
Pasaulio virtuvė. Virtuvė (arba kulinarinė tradicija). Tampa svarbia kultūros ir tapatybės dalimi. Skirtumai. Įvairovė susiformavo dėl kelių priežasčių. Skyrėsi ir gaminimo prietaisai. Skyrėsi ir mitybos poreikiai. Skirtingos ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 24 puslapiai
2013 03 09
Rūkyta žuvis
Įvadas. Darbo tikslas. Uždaviniai. Žuvies sudėtis. Žuvies komponentų sudėtis ir cheminės savybės. Rūkytos žuvies pokyčiai laikymo metu. Rūkymas karštas ir šaltas. Karštu būdas. Šaltas būdas. Gamybos proceso ir laikymo rūkytoje ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 12 puslapių
2013 08 30
Serviravimas
Bendrosios serviravimo taisyklės. Stalų naudojimo ir išdėstymo schemos. Stalo užtiesalai ir jų paskirtis. Stalo įrankiai. Šventinės stalo serviruotės aptarnavimo principas ir shema. Šventinei stalo serviruotei būdingas inventorius ir ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 9 puslapiai
2014 02 20
Studentų maitinimosi įpročiai
Santrauka. Įvadas. Teorinė analizė. Tyrimo duomenų analizė. Išvados. Literatūros sąrašas. Priedai.
Kulinarijos referatai, Referatas, 21 puslapis
2016 01 15
Sveika mityba prie šventinio stalo.Desertai
Sveika mityba prie šventinio stalo. Desertai. Sveika mityba. Kas yra desertas? Desertų rūšys. Desertų ir vaisių patiekimo taisyklės. Desertų ir vaisių patiekimo taisyklės. Indai ir įrankiai. Kokie įrankiai tinkami deserto valgymui? ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 18 puslapių
2016 06 25
Tortų ir pyragaičių gamybos technologija
IVADAS. Tortų ir pyragaičių gamybos technologija. Žaliavos. Tortams ir pyragaičiams naudojama įranga. Tortų ir pyragaičių kokybės kontrolė. Tortų ir pyragaičių pakavimas, ženklinimas ir laikymas. Išvados. Naudota literatūra.
Kulinarijos referatai, Referatas, 14 puslapių
2015 01 08
Trauktinių gamybos cechas
Įvadas. Informacijos šaltinių apžvalga. Įmonės (baro) projektavimas, rekonstravimas. Techninis ekonominis pagrindimas. Esama padėtis įmonėje. Miesto/gyvenvietės,įmonės teritorijos statybos charajteristika. Žaliavų zonos charakteristika ...
Kulinarijos diplominiai darbai, Diplominis darbas, 64 puslapiai
2016 07 24
Islandijos virtuvė
Islandijos virtuvė. Islandija. Žuvininkystė – Islandijos esmė. Ką valgo islandai?. Avižinių dribsnių pyragas. Karamelizuotos bulvytės. Tradicinis avienos troškinys. Mėgstamiausios daržovės. Kalėdų papročiai. Kalėdų patiekalai. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 24 puslapiai
2013 10 14
Jodo naudojimas maisto pramonėje
Jodas maisto pramonėje. Joduota druska. Jodas, kaip maisto priedas. Kalio jodidas. Kalio jodatas. Natrio jodidas. Natrio jodatas. Išvados. Naudota Literatūra.
Kulinarijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 9 puslapiai
2013 12 02
Konditerinių gaminių įrenginiai
Įvadas. Tešlos paruošimas. Gaminių formavimas. Kepimas. Kepinių dekoravimas. Kepykla. Kepykla - parduotuvė. Išvados. Naudota literatūra ir šaltiniai.
Kulinarijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 17 puslapių
2013 07 26
Maisto kokybės valdymas ir užtikrinimas
Maisto sauga ir kokybė maisto kokybės valdymas ir užtikrinimas. Praktinė užduotis nr. Terminai ir apibrėžimai. Laikymas ir gabenimas.
Kulinarijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 3 puslapiai
2016 10 06
Maisto pirminis paruošimas
Maisto pirminis paruošimas. Daržovių, vaisių ,grybų,žuvies,miesos ir paukštienos. VšĮ Raseinių VTM Dianos Rubinskaitės darbas. Žuvies pirminis paruošimas.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 30 puslapių
2014 11 26
Maisto produktai
Įvadas. Perdirbtos daržovės. Perdirbimo būdai, klasifikavimas, asortimentas, kokybė. Cukraus konditerija. Žaliavos, klasifikavimas, gamybos ypatumai, asortimentas, kokybė, laikymas. Mėsos sheminė sudėtis, maistinė vertė, klasifikavimas, ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 23 puslapiai
2014 02 05
Makaronai
Makaronai. Kas yra makaronai ? Makaronai - vienas svarbesnių maisto produktų. Maistinė vertė. Makaronuose yra sudėtingos struktūros angliavandenių. Makaronuose su kiaušiniais yra vitamino A. Makaronų rūšys. Žinoma apie 350 makaronų ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 27 puslapiai
2016 06 26
Mitybos pagrindai
Maisto produktai ir mityba. Maisto medžiagos ir jų reikalingumas organizmui. Baltymai. Angliavandeniai. Riebalai. Vienų organinių junginių trūkumas maiste kompensuojamas kitų junginių pertekliumi. Vanduo. Mineralinės druskos. Vitaminai. ...
Kulinarijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 5 puslapiai
2011 12 29
Saldainių fabrikas Rūta
Saldainių fabrikas “Rūta”. Saldainių fabrikas „Rūta“ isikūrė 1913 m. Šiauliuose. Šokoladas - dievų ir žmonių maistas. Šiandien Uab “RŪTA”. Naujienos. Šie gaminiai pridedami į saldainių fabriko “RŪTA” naujausių ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2014 07 11
Šaltieji patiekalai
Šalti patiekalai ir užkandžiai. Šastos sriubos. Šalti daržovių patiekalai ir užkandžiai. Štai keletas receptų. Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte. Kiaušinių ir svogūnų laiškų salotos. Silkė su obuoliais.
Kulinarijos referatai, Referatas, 6 puslapiai
2014 02 05
Šventinis stalas
Šventinis stalas. Švenčiamos įvairios šventės (gimtadienis. Norint sutalpinti tam tikrą svečių skaičių. Idealu kai. Prie tiesaus stalo užimamos visos vietos, t. Stalo kompozicijos neturi viršyti 25 cm aukščio. Jei organizuojamas ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 31 puslapis
2016 04 07
Tešlų rūšys
Tešlų rūšys. Prėska tešla. Gaminama iš miltų. Rauginta tešla. Gaminama naudojant raugą (buvusios tešlos likutį). Mielinė tešla. Čia iškėlimui naudojamos mielės. Trapi tešla. Gaminama miltus minkant su dideliu kiekiu riebalų. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 11 puslapių
2016 06 29
Turkijos nacionaliniai patiekalai
Turkijos nacionaliniai patiekalai. Turkiška virtuvė. Viena iš turtingiausių virtuvių pasaulyje. Puikiausiai tinka ir vegetarui. Nacionaliniai turkų patiekalai. Mėsos patiekalų pagrindinė dalis. Pats populiariausias turkų patiekalas – ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 8 puslapiai
2013 05 10
Žuvies gaminiai
Žuvies pusgaminiai. Pusgaminiai virimui. Pusgaminiai šutinimui. Pusgaminiai kepimui su riebalais. Pusgaminiai kepimui riebaluose“. Žuvis fri. Žuvis tešloje. Maltinukai. Leistinukų masė. Žuvies įdarymas“. Žuvies įdarymas. Įdaryta ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 22 puslapiai
2016 07 05
Žuvies patiekalai
Žuvies patiekalai. Virti žuvies patiekalai. Garuose virta žuvis. Virtų žuvies patiekalų kokybė. Šutinti žuvies patiekalai. Žuvis gariniame padaže. Žuvis agurkų padaže. Žuvis šutinta piene. Įdaryta žuvis. Šutintų žuvies ...
Kulinarijos konspektai, Konspektas, 8 puslapiai
2015 03 01
×
Namų darbų pagalba 24/7