Kulinarijos skaidrės

211 dokumentų
Padavėjo aptarnavimo (elgesio) kultūra
Padavėjo etika ir darbo kultūra. Aptarnavimo (elgesio) kultūra. Aptarnavimo stiliai. Atsiliepimo telefonu etiketas. Užsakymas pirmiausiai užrašomas. Priimdamas užsakymą padavėjas turi pakartoti patiekalų pavadinimus. Jei padavėjui ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 16 puslapių
2013 03 07
Sanitarija ir higiena
Sanitarija ir higiena. Sanitarija ir higiena šiuolaikiniame pasaulyje. Nesilaikydami higienos reikalavimų. Higienos taisyklės virtuvėje. Drabužiai. Galvą derėtų aprišti. Higienos taisyklės ruošiant mėsą. Valymas chloru. Baigę pjaustyti ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 16 puslapių
2013 02 07
Italijos virtuvė skaidrės
Italijos respublika. Italija priklauso. Garsi. Etiketas. Itališka virtuvė. Neapoliečiai. Maisto įvairovę lėmė. Kulinarijos tradicijos. Kokybiškų ir šviežių produktų vartojimas. Tradiciniai patiekalai.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 7 puslapiai
2012 11 27
Kava skaidrės pristatymas
Kava – iš kavamedžio sėklų (kavos pupelių) pagamintas, kofeino turintis gėrimas. Kava auginama atogrąžų rajonuose: afrikoje, azijoje, centrinėje ir pietų amerikoje. Kava - tai vienas populiariausių gėrimų. Pasaulyje kasdien ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 9 puslapiai
2012 08 28
Padažų klasifikacijair šaltų padažų gamybos technologija
Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Padažų paruošimas. Padažų bendrieji technologiniai reikalavimai. Kiekvienam patiekalui kitoks padažas. Verta žinoti apie padažus.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 34 puslapiai
2016 06 19
Pienas ir pieno produktai
Pienas ir pieno produktai. Pienas. Pieno šaltiniai. Pieno sudėtis (1). Pieno sudėtis (2). Pieno produktai. Šviežias pienas. Virintas pienas. Pasterizuotas pienas. Liesas pienas. Separatorius. Pienas ilgam laikymui. Homogenizuotas pienas. Pieno ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 45 puslapiai
2013 12 04
Rusų virtuvė
Darbo tikslas: supažindinti su rusijos mitybos ypatumais. Darbo uždaviniai. Trumpai apžvelgti rusijos geografinę padėtį. Apžvelgti dažniausiai naudojamus produktus rusijoje. Supažindinti su populiariaisiais rusijos patiekalais ir gėrimais.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 24 puslapiai
2011 03 20
Saldieji patiekalai
Saldieji patiekalai. Maistinė ir fiziologinė saldžiųjų patiekalų reikšmė. Klasifikacija. Klasifikacija. Natūralūs vaisiai ir uogos. Jų pateikimas. Kompotai. Jų gaminimo technologijos ypatumai. Verdant kompotus. Kisieliai ir drebučiai. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 85 puslapiai
2016 07 01
Prieskoniai pristatymas
Jau prieš tūkstančius metų žmonės žinojo ir vartojo įvairių augalų sėklas, lapelius, žieveles, maistui teikiančias puikaus skonio. Juodieji pipirai. Raudonieji pipirai. Kvapnieji pipirai. Gvazdikėliai. Imbieras. Kardamonas. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 18 puslapių
2016 06 19
Sriubos
Sriubos. Kas tai yra. Skystas valgis. Karštosios. Šaltosios. Sultiniai. Verdami iš mėsos ir kaulų. Uždarytos sriubos. Į kurias dedama pakepintų daržovių. Žalumynų sriubos. Šiupininės sriubos. Pertrintos sriubos. Verdamos iš ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 15 puslapių
2013 03 09
Virėjas profesija
Virtuvės šefas. Profesijos poreikis ir perspektyvos. Darbas, kurį norėčiau dirbti. Na, o po to,. Kokių žinių, mokėjimų, įgūdžių man reikės dirbant. Norint pradėti šefo karjerą, patartina. Siūlomi kursai. Darbo pobūdis. Stresas. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 12 puslapių
2014 01 18
Sūriai skaidrės
Sūris – iš karvių, ožkų bei avių pieno varškės gaminamas maisto produktas. Sūriai - vertingi pieno produktai, turintys baltymų riebalų, įvairių mineralinių medžiagų, vitaminų. Fermentiniai sūriai. Sūrių klasifikavimas ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 44 puslapiai
2016 06 24
Kaip gaminamas fermentinis sūris ir jogurtai
Kaip gaminamas fermentinis sūris ir jogurtai. Kas yra sūris? Mozzarella. Camembert (Kamambero) sūris. Brie (Brie de Meaux). Rokforo pelėsinis sūris. Parmezanas. Sūrį apibūdinantys kriterijai. Fermentinių sūrių gamyba gamyklose. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 29 puslapiai
2016 06 24
Kinijos virtuvė
Kinijos virtuvė. Kur randasi kinija? Kinietiški patiekalai. Keturios didžiosios kinų virtuvės. Pekino virtuvė. Šanchajaus virtuvė. Sičuano virtuvė. Kantono virtuvė. Štai kaip džiovinami lakštiniai. Kinų virtuvės indai. Kantono ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2013 05 28
Kulinaro profesija
9,5( 2 atsiliepimai )
Kulinaro profesija. Darbo aprašymas Asmeninės savybės Darbe atsirandantys sunkumai Sėkmingos karjeros kelias Įsidarbinimo galimybės Atlyginimas. Darbo aprašymas. Virėjas atlieka pirminį kulinarinį produktų apdorojimą. Asmeninės ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2016 07 02
Patiekalų pateikimas
Pamokos tema- Patiekalų patiekimas. Šaltieji užkandžiai. Karštieji užkandžiai. Žuvies patiekalų patiekimas. Mėsos patiekalų patiekimas. Virtų ir troškintų daržovių patiekalai. Kiaušinių patiekalų patiekimas. Varškės, miltinių ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2015 03 02
Šokolado gamyba
AB „Šokolado “. Statusas. Vizija,tikslai. Šokolado gamybos etapai ir fazės. Naudojami įrenginiai. Išvados.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 15 puslapių
2013 12 10
Maitinimo įmonių šiluminiai įrengimai
Maitinimo įmonių šiluminiai įrengimai. Šiluminių įrengimų klasifikavimas. Šiek tiek apie virykles ir orkaites. Indukcinės viryklės. Sekcijinės- modulinės viryklės. Viryklė su keraminiu stiklo paviršiumi. Svarbu! Orkaitės. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 19 puslapių
2016 06 30
Konditerijos gaminiai skaidrės
Konditerijos gaminiai. Istorija ? Tikslas. Sužinoti, kaip šiuolaikiniai žmonės vartoja konditerijos gaminius ar jiems tai naudinga. Konditerija. Konditerija – cukriniai  ir miltiniai saldumynai. Konditerijos gaminių tipai. Miltiniai ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 19 puslapių
2016 06 23
Prancūzų virtuvė skaidrės
Prancūzų virtuvė. Kuo ypatinga prancūzijos virtuvė? Nuostabaus skonio tradiciniais patiekalais. Vakarų pasaulyje pripažinta bene geriausia. Bendri prancūzijos virtuvės bruožai. Klasikinė žinoma kaip „haute kuisine". Šalies ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2013 03 09
Maitinimo organizavimas darželiuose
Maitinimo organizavimas ikimokyklinėse ugdymo įstaigose. Baltymai. Riebalai. Angliavandeniai. Vanduo. Trūkstant vandens. Mineralai. Rekomenduojamos paros maistinių medžiagų ir energijos normos. Patarimai auklėtojoms. Bendrosios nuostatos. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 19 puslapių
2016 06 24
Stalo serviravimasservetėlės
Stalo serviravimas servetėlės. Servetėlių rūšys. Lininės servetėlės. Dekoratyvus servetėlių lankstymas. Kam reikalingos servetėlės? Servetėlių taikymo principas. Kaklaraištis. Povas.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2012 12 29
Saugus elgesys virtuvėje ir higiena
Saugus Elgesys virtuveje ir higiena. Parenge deivydas karlikauskas. Virtuveje dirbama tik. Pries gaminant maista nusimauti reiki ziedus nusiplauti rankas svarei su muilu ir t. Darbo stalas,indai,įrankei plaunami ir dirbant. Žali ir siluminiu budu ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 9 puslapiai
2016 07 07
Kava skaidrės
Kava. Kavos rūšių įvairovė. Kavos auginimo zonos pasaulyje. Kavos auginimas ir gamyba. Mano puodelis geriausios kavos. Kava – pirmosios klasės keleivė. Sutrumpintas variantas.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2014 03 26
Meksikos virtuvė
Skaidrės apie Meksikos virtuvę. Meksikos virtuvė. Garsėja stipriais ir įvairiais aromatais. Prieskonių įvairove. Stipriai jaučiamas prieškolumbinių civilizacijų. Ingredientai. Geriausiai pasaulyje žinomi ir paplitę meksikiečių ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 17 puslapių
2013 03 17
Vištienos patiekalai
Vištienos patiekalai. Mitybinė vertė. Seniau. Lietuvių patarlės ir priežodžiai apie vištas. O dabar. Pažvelkime į vištieną iš kulinarinės pusės. Aštriai rūgščios traškios vištienos lazdelės. Jums reikės. Kaip gaminti?. Ant ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 29 puslapiai
2014 03 03
Virėjo profesija skaidrės
Virėjo profesija. Virėjas atlieka. Gamina šaltuosius ir karštuosius patiekalus. Reikalavimai. Būtina virėjo darbo. Virėjo apranga. Mokymosi trukmė. Mokymosi trukmė – 3 metai (Baigusiems pagrindinę mokyklą (10 kl. Darbo vieta. Virėjo ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 8 puslapiai
2016 02 21
Virėjo profesijos aprašymas
Virėjas. Kas yra virėjas? Darbo aprašymas Profesinės perspektyvos Asmeninės savybės Kuo mane patraukė ši profesija. Virėjas-virtuvėje dirbantis maisto ruošos specialistas. Darbo aprašymas. Virėjas atlieka pirminį kulinarinį ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 13 puslapių
2016 10 20
Itališka virtuvė skaidrės
Itališka virtuvė. Italijos virtuvės istorija. Populiari visame pasaulyje virtuvė. Kasdienį eilinio žmogaus maisto racioną sudarė itin paprasti produktai. Prancūziškus maisto ruošimo būdus. Italijos virtuvei būdinga. Raudonėlis. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 11 puslapių
2013 02 15
Kruopų, makaronų ir miltinių patiekalų asortimentas
Kruopų, makaronų ir miltinių patiekalų asortimentas, garnyrų gamyba, kokybiniai reikalavimai. Asortimentas. Kruopos avižinės kruopos grikių kruopos sorų. Kruopos – maisto produktas, išlukštenti sveiki. Makaronai Egzistuoja daugybė ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2014 05 07
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema