Lietuvos, jos regionų ir kitų šalių gyventojų maitinimosi papročiai, patiekalai, gamybos ypatumai


Lietuvos, jos regionų ir kitų šalių gyventojų maitinimosi papročiai, patiekalai, gamybos ypatumai. Įvadas (. Įvadas. Susipažinsime su Lietuviškais patiekalais. Lietuviška virtuvė. Lietuviška virtuvė – Lietuvoje ir tarp lietuvių paplitusi kulinarinių tradicijų visuma. Patiekalai. Lietuvoje gana gausus šaltasis užkandžių stalas. Karštųjų patiekalų asortimentas didžiulis. Regioninė įvairovė. Skirtingose Lietuvos srityse mityba skyrėsi. Išvada. Susipažinome su patiekalų įvairove Lietuvoje ir jos regionuose. Šaltiniai.


Susipažinsime su Lietuviškais patiekalais, kurie mūsų šalyje jau tapo papročiais. Pažvelgsime į patiekalų įvairove regionuose.

Lietuviška virtuvė – Lietuvoje ir tarp lietuvių paplitusi kulinarinių tradicijų visuma, Lietuvos nacionalinė virtuvė. Nors dėl istorinių ryšių ir įtakų ji turi daug panašumų į kitas aplinkinių tautų virtuves, jai būdingi savitumai leidžia kalbėti apie ją kaip apie atskirą tradiciją.

Lietuvoje gana gausus šaltasis užkandžių stalas, būdingas visoms Baltijos šalių virtuvėms. Jame patiekiami įvairūs sūriai, rūgusio pieno produktai, rūkytos mėsos bei žuvies gaminiai, šaltiena, įvairūs mėsos vyniotiniai.

  • MS PowerPoint 385 KB
  • 2020 m.
  • Lietuvių
  • 9 puslapiai (248 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Simona
  • Lietuvos, jos regionų ir kitų šalių gyventojų maitinimosi papročiai, patiekalai, gamybos ypatumai
    10 - 1 balsai (-ų)
Lietuvos, jos regionų ir kitų šalių gyventojų maitinimosi papročiai, patiekalai, gamybos ypatumai. (2020 m. Birželio 01 d.). https://www.mokslobaze.lt/lietuvos-jos-regionu-ir-kitu-saliu-gyventoju-maitinimosi-paprociai-patiekalai-gamybos-ypatumai.html Peržiūrėta 2020 m. Liepos 12 d. 18:02
×
126 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo