Liofilizacijos taikymas vaisių ir daržovių perdirbime


Įvadas. Liofilizacija. Liofilizacijos procesas. Liofilizacijos atsiradimo istorija. Liofilizacija vaisių ir daržovių perdirbime. Išvados. Literatūros šaltiniai.


Tikslas: išanalizuoti liofilizaciją ir jos pritaikymą vaisių ir daržovių perdirbime.

Liofilizuotos uogos pasižymi didele biologiškai aktyvių medžiagų koncentracija ir gausiu mineralinių medžiagų kiekiu. Pavyzdžiui, liofilizuotose aktinidijų uogose nustatyta dešimt makro- ir mikroelementų, iš kurių daugiausia rasta geležies, cinko ir vario. Tačiau, vertingiausios jos yra dėl labai didelio askorbo rūgšties kiekio. Taigi, dėl tokio gausaus natūralaus vitamino kiekio, organizmui askorbo rūgšties paros poreikiui tenkinti pakanka suvalgyti 1-2 liofilizuotas uogas.

Liofilizacija - tai užšaldymas šalčiu vaisių ir daržovių,taip pat ir kitų maisto produktų. Taip perdirbtų daržovių ar vaisių realizacijos terminai ir sąlygos yra gerokai ilgesnės, o pridėtinė produkto vertė žymiai didesnė.

Taigi, susidomėjimas liofilizacija auga. Vis daugiau Lietuvos ir pasaulio verslininkų, įmonių domisi daržovių bei vaisių užšaldymu ir išdžiovinimu šalčiu vakuuminėje erdvėje.

  • Maisto technologija Referatas
  • Microsoft Word 147 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 10 puslapių (1376 žodžiai)
  • Kolegija
  • Egle
  • Liofilizacijos taikymas vaisių ir daržovių perdirbime
    10 - 2 balsai (-ų)
Liofilizacijos taikymas vaisių ir daržovių perdirbime. (2017 m. Spalio 11 d.). https://www.mokslobaze.lt/liofilizacijos-taikymas-vaisiu-ir-darzoviu-perdirbime.html Peržiūrėta 2018 m. Vasario 23 d. 22:43
×