Maistinės skaidulos


Maisto medžiagos skaidrės. Maistines skaidulos sandara. Vaisiu maistines skaidulos. Ligninas ir visi polisacharidai. Vaisiai skaidres.

Skaidulinės maisto medžiagos. Šaltiniai. Produktai turintys mažai skaidulinių medžiagų. Skaidulinės maisto medžiagos būna dvejopos. Skaidulinės medžiagos (ląsteliena) - tai ligninas ir visi polisacharidai (celiuliozė, hemiceliuliozė, pektinas ir kt. ), kurių žmogaus virškinimo trakte neskaldo virškinimo fermentai. Geriausi skaidulinių medžiagų šaltiniai yra rupiai maltų grūdų duona, dribsniai, sėlenos, lapinės daržovės, ankštiniai augalai, daržovės ir vaisiai su odele, džiovinti vaisiai, sėklos ir kt.
  • MS PowerPoint 3452 KB
  • 2012 m.
  • 9 puslapiai (240 žodžiai)
  • Dovydas
  • Maistinės skaidulos
    10 - 1 balsai (-ų)
Maistinės skaidulos. (2011 m. Gruodžio 12 d.). https://www.mokslobaze.lt/maistines-skaidulos.html Peržiūrėta 2018 m. Balandžio 27 d. 07:51
×