Maistinių medžiagų cheminė analizė


Įvadas. Receptūros ir gamybos technologijos aprašas. Patiekalo maistinė vertė. Baltymai. Riebalai. Angliavandeniai. Kilokalorijos. Vitaminai. Mineralinės medžiagos. Keptuose varškėčiuose randamos mineralinės medžiagos. Makro elementai. Mikro elementai. Mineralinių medžiagų atpažinimo reakcijos. Žaliavos tirtos labaratorijoje. Išvados. Informacijos šaltiniai.

Darbo tikslas:

Susipažinti su patiekalo maistine verte, sužinoti, kiek maistinių medžiagų ir kilokalorijų lieka šaltuose patiekaluose arba patiekaluose po šiluminio apdorojimo.

Darbo uždaviniai:

•Apibūdinti patiekale esančius baltymus, riebalus, angliavandenius, kilokalorijas.

•Surasti patiekale esamus vitaminus ir mineralines medžiagas.

•Mineralines medžiagas suskirstyti į mikro ir makro elementus ir sužinoti jų naudą žmogaus organizmui.

•Išmokti laboratorijoje atpažinti mineralinių medžiagų jonus ir parašyti jų atpažinimo reakcijas.

•Išmokti laboratorijoje nustatyti žaliavų rūgštingumą

  • Chemija Savarankiškas darbas
  • Microsoft Word 43 KB
  • 2013 m.
  • 15 puslapių (2739 žodžiai)
  • Kolegija
  • Aida
  • Maistinių medžiagų cheminė analizė
    10 - 4 balsai (-ų)
Maistinių medžiagų cheminė analizė. (2013 m. Spalio 24 d.). https://www.mokslobaze.lt/maistiniu-medziagu-chemine-analize.html Peržiūrėta 2018 m. Vasario 22 d. 09:21
×