Maisto gamybos technologinis procesas


Darbo tikslai ir uždaviniai. Įmonės veiklos charakteristika. Gaminių asortimentas. Žaliavos ir medžiagos pagal produkcijos asortimentą parinkimas. Pieno kokybės pirminiai rodikliai. Pieno supirkimo ir įvertinimo tvarka. Natūralus jogurtas. Žaliavos ir pagrindinių medžiagų charakteristika ir receptūra. Jogurto charakteristika. Jogurto gamybos technologinio proceso schema. Varškės sūriai. Žaliavos ir pagrindinių medžiagų charakteristika ir receptūra. Varškės sūrių charakteristika. Varškės sūrių gamybos technologinio proceso schema. Produkcijos kokybės kontrolė ir jos vertinimas. Įrenginiai naudojami gamyboje. Įrenginių eksploatavimas ir saugaus darbo taisyklės. Sanitarija ir higiena, gamtos apsaugos reikalavimai įmonei. Darbuotojų teisės ir pareigos. Norminių dokumentų analizė. Išvados. Naudota literatūra.


22, 13, 7% riebumo ir liesų varškės sūrių gamybos technologijos proceso schema

Daugiafunkcis katilas, kuriame pienas pasterizuojamas, po to aušinamas iki tinkamos raugams sudėti temperatūros.

Natūralus jogurtas – puikus desertas, nekaloringas, turintis daug kalcio, mineralinių medžiagų ir vitaminų.

Varškės sūriai- rūgštūs ir trapūs arba saldaus skonio, gaminami iš spaustos varškės.

Jogurto gamybai naudojamas daugiafunkcis katilas, sūrių gamyboje- separatorius, katilas, presas, vakuumatorius.

Įmonė laikosi patalpų, žaliavų, įrangos, darbuotojų higienos ir sanitarijos programų.

11. Su maisto gamyba susiję dokumentai: Lietuvos higienos normos: HN 26:2006, HN 119:2002. Vieną kartą per metus laboratorijoje atliekami gaminamų produktų, vandens tyrimai.

  • Microsoft Word 1242 KB
  • 2019 m.
  • Lietuvių
  • 26 puslapiai (4819 žodžiai)
  • Kolegija
  • Dovilė
  • Maisto gamybos technologinis procesas
    10 - 3 balsai (-ų)
Maisto gamybos technologinis procesas . (2019 m. Balandžio 14 d.). https://www.mokslobaze.lt/maisto-gamybos-technologinis-procesas.html Peržiūrėta 2019 m. Liepos 20 d. 19:37
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema