Maisto gamybos techonogijos


Maisto gamybos technologijos. Fermentacija. Energija išskiriantis maistinių medžiagų (pvz. Sūdymas. Sūdymas – objekto paveikimas druska (paprastai – valgomąja) ar sūriais tirpalais (sūrymaisSūdimo rūšys. Sausasissūdimas – mėsa ar žuvis apiberiama sausa druska ar druskos ir prieskonių mišiniu. Glazūravimas. GLazūravimas – konditerijoje reiškia maisto gaminio padengimą blizgia. Maisto rūkymas. Maisto rūkymas – maisto gamybos technologinė operacija. Mirkymas. Mirkymas (angl. Steeping weltering) - medžiagos laikymas skystyje (paprastai vandenyje. Pasterizacija. Pasterizacija – konservavimo būdas.
  • MS PowerPoint 715 KB
  • 2015 m.
  • 10 puslapių (291 žodžiai)
  • Cyrex
  • Maisto gamybos techonogijos
    10 - 6 balsai (-ų)
Maisto gamybos techonogijos. (2015 m. Kovo 17 d.). https://www.mokslobaze.lt/maisto-gamybos-techonogijos.html Peržiūrėta 2018 m. Rugsėjo 21 d. 23:07
×