Maisto medžiagos - Riebalai


Riebalai yra viena pagrindinių maisto medžiagų, įeinančių į visų ląstelių sudėtį. * Geras energijos šaltinis. * Dalyvauja termoreguliacijos procesuose. Blogieji riebalai. Prisotintieji riebalai. Trans riebalai. Tikriausiai pats nesveikiausias iš visų dalykų šiuolaikinėje dietoje - vadinamieji perdirbti. Gerieji riebalai. Mononesotieji riebalai. Buvo manoma, kad mononesotieji riebalai yra neutralūs ir todėl jie nei didina. Polinesotiejieji riebalai. Polinesotieji riebalai yra kambario temperatūroje skysti ir gaunami iš daržovių (kukurūzų. Cholesterolis. Cholesterolis – į riebalus panaši medžiaga. Cholesterolis kraujyje būna lipoproteinų pavidalo. MTL (mažo tankio lipoproteinai) – tai „Blogasis“ cholesterolis. Trigliceridai. Trigliceridai – trečia lipidų rūšis. Trigliceridai taip pat skatina aterosklerozę. Lipidų grupė - vaškai. Vaškai – sudaryti iš riebalų rūgščių ir alkoholio Kambario temperatūroje kieti. Lipidų grupė - steroidai. Jų struktūra šiek tiek skiriasi nuo trigliceridų.

  • MS PowerPoint 7347 KB
  • 2019 m.
  • Lietuvių
  • 31 puslapis (742 žodžiai)
  • Profesinė mokykla
  • Inga
  • Maisto medžiagos - Riebalai
    10 - 3 balsai (-ų)
Maisto medžiagos - Riebalai. (2019 m. Spalio 09 d.). https://www.mokslobaze.lt/maisto-medziagos-riebalai.html Peržiūrėta 2019 m. Spalio 15 d. 22:12
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema