Maisto produktų saldikliai, paskirtys, rūšys, panaudojimas


Maisto produktų saldikliai, paskirtys, rūšys, panaudojimas. Kas yra saldikliai? Populiariausi saldikliai. Gliukozė. Kinder Pingui. Sorbitolis ir ksilitolis (E420 ir E967Kramtomoji guma. Sacharinas (E 954Manitolis (E421Ciklamatas (E 952Aspartamas (E 951Mėtinės pastilės. Iš kur gamintojas žino, kiek galima dėti maisto priedų? Literatūros sąrašas.


Fruktozė – gaunama biotechnologiniai metodais iš sacharozės, o laisvoji jos forma randama žaliose augalų dalyse, meduje, žiedadulkėse.

Priklauso monosacharidams, randama žaliose augalų dalyse, meduje, vaisiuose, daržovėse, įeina į svarbiausių di ir polisacharidų sudėtį, gaunama iš krakmolo hidrolizės būdu.

Priklauso saldiems daugiahidroksiliams alkoholiams – polioliams; Ksisitolis – pavojingas, randamas kramtomojoje gumoje, saldumynuose, uogienėse; Sorbitolis – pavojingas, draudžiamas vaikų ir kūdikių maiste, natūraliai randamas šermukšniuose.

Saldikliai: sorbitolis (e420), aspartamas (e951), kvapioji medžiaga: pipirmėtės aliejus, kietiklis: magnio stearatas. sudėtyje yra fenilalanino šaltinis, sorbitolio.

Mažiau žinomi ir rečiau vartojami saldikliai yra murakulinas, monelinas, taumatinai, osladinas, filodulcinas, kurie dažniausiai gaminami iš įvairių egzotiškų augalų, vaisių.

  • MS PowerPoint 2218 KB
  • 2019 m.
  • Lietuvių
  • 16 puslapių (536 žodžiai)
  • Universitetas
  • Rima
  • Maisto produktų saldikliai, paskirtys, rūšys, panaudojimas
    10 - 3 balsai (-ų)
Maisto produktų saldikliai, paskirtys, rūšys, panaudojimas. (2019 m. Birželio 09 d.). https://www.mokslobaze.lt/maisto-produktu-saldikliai-paskirtys-rusys-panaudojimas.html Peržiūrėta 2019 m. Rugsėjo 19 d. 17:58
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema