Maisto produktų ženklinimas: Braškiniai jogurtai


LietuvoS SVEIKATOS MOKSLŲ UNIVERSITETAS. Aplinkos ir darbo medicinos katedra. Užduotis. Maisto produktų ženklinimas. Braškiniai jogurtai. Darbo tikslas. Uždaviniai. Ekologiškas jogurtas BIOS su braškėmis. Sudėtinės dalys. Ženklinimas. Jogurtas MIAU su braškėmis. Sudedamosios dalys. Ženklinimas. Jogurtas PASAKA su braškėmis. Sudedamosios dalys. Ženklinimas. Jogurtas „Bifi active“ su braškėmis. Sudedamosios dalys. Ženklinimas. Jogurtas VISIEMS, braškinis. Sudedamosios dalys. Pakuotės ženklinimas. Vilkyškių jogurtas su braškėmis. Sudedamosios dalys. Ženklinimas. Straipsnis Jogurto poveikis vaikų sveikatai. Straipsnis Jogurto su probiotikais vartojimo efektas nutukusių žmonių mityboje. Straipsnis Jogurto su. Straipsnis Jogurto vartojimo sąsaja su sveika mityba ir širdies ligomis. Išvados. Literatūra.


Lietuvos sveikatos mokslų universitetasaplinkos ir darbo medicinos katedraužduotismaisto produktų ženklinimasbraškiniai jogurtai.

Išnagrinėti braškinių jogurtų sudedamasias dalis, ženklinimą, poveikį žmogaus sveikatai.

Išanalizuoti braškinių jogurtų sudedamasias dalis. Išrinkti patį sveikiausią produktą. Aptarti pakuotės bei produkto ženklinimą ir atitikimą standratams. Palyginti produktus tarpusavyje. Išanalizuoti pasirinktus straipsnius. Išnagrinėti poveikį žmogaus sveikatai.

LT 19 - 01P EB - produktas, kurio pavadinimas įregistruotas saugomų kilmės nuorodų ir saugomų geografinių nuorodų registre.

Sudedamosios dalys: pienas; 10,8% braškių; cukrus; pieno baltymai; dažiklis juodųjų morkų koncentratas; natūralios kvapiosios medžiagos; gyvos jogurto bakterijos.

Juodųjų morkų koncentratas – natūralus jogurto dažiklis, skirtas jogurto spalvai paryškinti. Gyvos jogurto bakterijos - tai gerosios žarnyno bakterijos, vartojamos siekiant subalansuoti natūralią žarnyno mikroflorą.

Produkto ženklinimas: Kalcio šaltinis; 16,3% RMV (RMV - referencinė maistinė vertė). LT 19 - 01P EB - produktas, kurio pavadinimas įregistruotas saugomų kilmės nuorodų ir saugomų geografinių nuorodų registre.

Apie produktą: Kiekis: 140 g Riebumas: 5% Kilmės šalis: Lietuva Gamintojas: AB ,,Pieno žvaigždės”.

Grietinėlė – riebus pieno produktas, turi vandens, baltymų, riebalų, angliavandenių, mineralinių medžiagų ir vitaminų. Ji naudojama pieno normalizavimui (1 paveikslėlis) E440 (pektinas) – tirštiklis, natūralus polisacharidas.

Pakeistų savybių kukurūzų ir bulvių krakmolas – chemiškai, bet ne genetiškai modifikuotas krakmolas.

Pakuotės ženklinimas: LT 82-01P EB - Gamintojui suteiktas veterinarinio patvirtinimo ar registravimo numeris. (Pagal SKVN ir SGN registrą).

  • MS PowerPoint 2693 KB
  • 2019 m.
  • Lietuvių
  • 50 puslapių (1891 žodžiai)
  • Universitetas
  • Aiste
  • Maisto produktų ženklinimas: Braškiniai jogurtai
    10 - 3 balsai (-ų)
Maisto produktų ženklinimas: Braškiniai jogurtai . (2019 m. Gegužės 19 d.). https://www.mokslobaze.lt/maisto-produktu-zenklinimas-braskiniai-jogurtai.html Peržiūrėta 2019 m. Birželio 16 d. 15:59
×
Nesuprantate kaip atlikti užduotį? Klauskite eksperto!