Maisto ruošimas ir aptarnavimas maitinimo įmonėje „Can can“


Turinys. Įvadas (tikslas, darbo uždaviniaiDėstymas. Restorano/baro/kavinės ar kt. ) meniu pateikimas. Trijų patiekalų (šaltas patiekalas, karštas patiekalas, desertas) gamybos technologinio proceso aprašymas, receptūrų, technologinių kortelių pateikimas, patiekalų pateikimo lankytojams sąlygos (galima pridėti nuotraukų, paveikslėlių. Žaliavų, reikalingų patiekalams pagaminti laikymo sąlygos (temperatūra, santykinis oro drėgnumas. Salės ir stalo paruošimas pobūviui/renginiui (galima pridėti nuotraukų, paveikslėlių. Maitinimo, aptarnavimo būdai. Inovacijos toje maitinimo srityje. Išvados. Literatūros sąrašas.


2.2. Trijų patiekalų (šaltas patiekalas, karštas patiekalas, desertas) gamybos technologinio proceso aprašymas, receptūrų, technologinių kortelių pateikimas, patiekalų pateikimo lankytojams sąlygos (galima pridėti nuotraukų, paveikslėlių).

2.3. Žaliavų, reikalingų patiekalams pagaminti laikymo sąlygos (temperatūra, santykinis oro drėgnumas)

2.4. Salės ir stalo paruošimas pobūviui/renginiui (galima pridėti nuotraukų, paveikslėlių)

Aptarnavimas  maitinimo įmonėje – tai paslauga, kai darbuotojai atlieka tarpininkų vaidmenį tarp lankytojo ir virtuvės, lankytojo ir baro bei galiausiai – tarp lankytojo ir įmonės savininko. Lankytojų aptarnavimo formosmaitinimo įmonėse yra įvairios ir priklauso nuo maitinimo įmonės tipo, lankytojų sudėties ir kt.

Mano užduotys šiame darbe,parodyti maisto paruošimą ir aptarnavimą konkrečioje įmonėjė,parodyti kaip viskas vyksta iš vidinės pusės.

Aš pasirinkau įmonė Can Can,kuri teikia tokias paslaugas,kaip maistas išsinešimui,taip ir aptarnavimą pačiame restorane.

Padavėjas, stovėdamas iš kairės svečio pusės, atlieka šiuos darbus: paduoda valgiaraštį, didlėkštes su patiekalais, indus su garnyrais, padažines, įdeda patiekalus, nuima salotines, duonos lėkšteles.

2.1 Trijų patiekalų (šaltas patiekalas, karštas patiekalas, desertas) gamybos technologinio proceso aprašymas

2.3. Žaliavų, reikalingų patiekalams pagaminti laikymo sąlygos (temperatūra, santykinis oro drėgnumas)

Pagrindinė serviravimo taisyklė – griežtai laikytis vieno stiliaus, naudoti vieno komplekto indus, derinti prie jų staltieses, servetėles. Stalo serviruotė gali būti įvairi ir priklauso nuo daugelio veiksnių: aptarnavimo rūšies, dienos meto, užsakytų valgių ir gėrimų, lankytojų skaičiaus ir kt. Pagrindiniai stalo serviravimo principai: pirmiausia tiesiamos staltiesės. Iš stalo šonų ir galų turi būti nukarusios vienodai ir 30 -50 cm ilgesnės už stalą. Pagalbinių staliukų staltiesės turi būti nukarusios beveik iki grindų (5-10 cm.).

Lėkštutė duonai dedama kairėje pusėje taip, kad jos centras sutaptų su pagrindinės lėkštės viršumi. Galimi ir kiti variantai: kai duonos lėkštės centras sutampa su pagrindinės lėkštės centru arba kai sulyginamos jų apačios. Jei numatyta patiekti sviestą, ant duonos lėkštelės dedamas peilis sviestui.

  • Microsoft Word 1512 KB
  • 2021 m.
  • Lietuvių
  • 14 puslapių (1599 žodžiai)
  • Kolegija
  • Agata
  • Maisto ruošimas ir aptarnavimas maitinimo įmonėje „Can can“
    10 - 1 balsai (-ų)
Maisto ruošimas ir aptarnavimas maitinimo įmonėje „Can can“. (2021 m. Sausio 26 d.). https://www.mokslobaze.lt/maisto-ruosimas-ir-aptarnavimas-maitinimo-imoneje-can-can.html Peržiūrėta 2021 m. Kovo 02 d. 04:35
×
39 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo