Maisto technologija (32)

1101 dokumentas
Mityba turizmo sodyboje
Santrauka. Įvadas. Projektavimas. Sąvokos analogai, jų analizė, apibendrinimas. Elektroniniai informacijos šaltiniai. Priedai.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 23 puslapiai
2019 10 09
Mitybos dalyko egzamino klausimai ir atsakymai
Pasaulinės mitybos tendencijos paskutiniaisiais 50 metų , pagrindiniai skiriamieji požymiai ir veiksniai. Neigiami mitybos tendencijų požymiai žmonių sveikatai. Maisto pasirinkimą sąlygojantys veiksniai. Kūno masės indeksas , kaip ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 5 puslapiai
2020 04 23
Mitybos energijos apskaičiavimai
Bendroji apykaita (BA) apskaičiuojama atlikus chronometražinę vienos darbo dienos energijos sunaudojimo analizę. Tam reikia suregistruoti savo vienos dienos veiklą, nurodant veiklos trukmę minučių tikslumu ir jai reikalingą energiją ...
Maisto technologijos namų darbai, Namų darbas, 4 puslapiai
2014 12 29
Mitybos konspektas
Mityba ir visuomenės sveikatas Savikontrolės klausimai. Mitybos rėžimas. ATS Medžiagų apykaita. Katabolizmas Anabolizmas. ATS Energijos apykaita. Matavimo vienetai J. Pagrindinė energijos apykaita energijos apykaita dirbant. Pagrindine ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 9 puslapiai
2016 07 05
Mitybos pagrindai Pagrindinės maisto medžiagos
Mitybos pagrindai. Pagrindinės maisto medžiagos. Maistas ir mityba. Pavojai ir rizika. Mūsų mityboje svarbios yra. Baltymai. Baltymų funkcijos. Baltymų vertė. Paros poreikis. Baltymai. Riebalai. Riebalų funkcijos. Paros poreikis. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 37 puslapiai
2017 03 24
Mitybos profesijos
Mityba. Kas yra mityba? Mityba – organizmo veiklos. Sveikos mitybos piramidė. Kokios yra profesijos? Virėjas Konditeris Pieninės operatorius Kepėjas Dietologas Kavinės direktorius Picų kepėjas. Virėjas. Virėjas – virtuvėje ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 puslapių
2016 10 20
Močiutės pyrago su obuoliais gamyba
Mityba Mano receptas. Projektą užduotį atliko mokinys. Projekto užduoties uždavinys (- iai Pagaminti patiekalą šventiniam Velykų stalui. Pvz. Linos varškės vyniotinis. Mokinio gaminamo patiekalo pavadinimas. Produktai , kurių reikės ...
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas, 4 puslapiai
2020 05 26
Moliūgo rūšys ir maistinė vertė
Moliūgas. Tai vienmetis žolinis augalas kuris žydi vasaros metu. Kas yra moliūgas? Moliūgo maistinė vertė. Kiekis 100 gramų Angliavandenių. Kam reikalingos medžiagos? Vitaminas C. Moliūgų nauda. Jame gausu vitaminų, cukraus, ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 puslapių
2020 01 03
Moliūgų priedo įtaka kepinių maistinei vertei ir juslinėms savybėms
Moliūgų priedo įtaka kepinių maistinei vertei ir juslinėms savybėms. Pikantiškus keksiukus su moliūgais. Pavadinimas Kalorijos 100 Angliavandeniai 100 Baltymai 100 Riebalai. Žaliavos pavadinimas Neto kiekis.
Maisto technologijos laboratoriniai darbai, Laboratorinis darbas, 5 puslapiai
2018 10 03
Morengai
Kas tai yra morengai? Morengai - turbūt pats populiariausias pasaulyje receptas iš kiaušinių baltymų. Morengų rūšys. Egzistuoja labai daug. Šveicariškas morengas. Šveicariškajam morengui gaminti. Itališkasis morengas. Itališkųjų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2017 01 04
Morenginių sausainių gamyba
Praktinis darbas. Morenginiai sausainiai. Reikia. Išplakame kiaušinių baltymus, suberiame cukrų. Plakame, kol gausime kreminę masę. Gautą masę pilame į cukraus pudrą, lėtai maišome. Paruoštą masę sukrečiame į konditerinį ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 puslapių
2019 01 16
Morfologinė analizė Situacija restorane
„Morfologinė analizė“. Morfologinė analizė (Išskirstymo į dalis metodas). Metodo autorius –. Pvz. daržovių surinkimo sistema. Situacija restorane. Užsukusi papietauti į savo mėgstamą restoraną. Problema ir jos sprendimas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 8 puslapiai
2017 03 05
Morkų cheminės sudėties ir maistinės vertės nustatymas
Įvadas. Morkų cheminė sudėtis. Morkose esančios cheminės medžiagos. Vanduo. Mineralinės medžiagos. Vitaminai. Baltymai. Angliavandenių pokyčiai. Vitaminų pokyčiai pokyčiai. Nauda organizmui ir moksliniai tyrimai apie morkas. ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 13 puslapių
2018 11 22
Morkų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizės pristatymas
Morkos. Uždaviniai Išanalizuoti morkose esančią sudėtį bei šių daržovių pasikeitimus šiluminio apdorojimo metu. Morkų komponentų galimi pokyčiai. Vanduo morkose užima didžiausią sudėtį. Augaliniai riebalai Trigiliceridai. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2018 11 22
Muskatų riešutai projektas
Muskatų riešutai. Muskatmedis. Apie muskatmedžius. Muskatmedis kilęs iš Bandos Salų (Indonezija). Muskatų savybės. Muskato riešutas- tai. Muskatų naudojimas. Muskatinis riešutas turi būdingą malonų kvapą. Muskatų gaminiai. Šį ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 6 puslapiai
2018 02 22
Naminės picos gamyba
Medžiagos. Technologiniai procesai ir rezultatai. Išvados.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 23 puslapiai
2019 10 24
Naminių guminukų receptas, skaidrės
GUminukai. Sveikesni guminukai namie. Tokie naminiai saldumynai bus kur kas sveikesni nei pirktiniai. Ingredientai. Obuolių sultys – 200ml. Arba apelsinų, spanguolių, vynuogių ir pan. Sultys ir spalvos. Galima žaisti skoniais. Formelės ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 7 puslapiai
2020 05 29
Naujovės išrūgų gamyboje
Maisto technologijų katedra. Gyvulinio maisto technologijų pieno savarankiškas darbas. Studijų programa Maisto technologija. Naujovės išrūgų gamyboje Įvadas Išrūgos. Sveikos gyvensenos specialistai tvirtina , kad pieno išrūgos yra ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 9 puslapiai
2020 01 08
Nectarine
Content Nectarine Nectarine tree Nectarine leaves Seasons/Availability Why. Nectarine. Nectarines grow on trees and are a bit like peaches without the fuzz. Nectarine Tree. Nectarine trees are small to medium sized short-lived trees. They are ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2017 02 26
Nesveikas Maistas skaidrės (2)
Maistas. Bulvių traškučiai. 100 g bulvių traškučių randama net iki 520 kcal. Sudėtis. Akrilamidas Augaliniai aliejai Mononatriogliutamatas Palmių aliejus Cukrus, druska Dažikliai Rapsų aliejus. Poveikis sveikatai. Dažniausia bulvių ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2017 01 21
Netradicinės žaliavas iš kurių gali būti išgaunamas aliejus
Įvadas. Aliejus. Aliejaus svarba. Žaliavos. Pagrindinės netradicines žaliavos aliejaus gamyboje. Palmės. Kitos netradicinės žaliavos, kurios gali būti naudojamos aliejų gamyboje. Aliejaus gamybos technologinis procesas. Pagrindinio ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 16 puslapių
2017 05 17
Nitrozojunginiai maisto produktuose ir jų toksiškumas
Įvadas. Nitrozojunginių susidarymas. Nitrozoaminai. Nitrozoaminų susidarymas. Nitrozoaminų mažinimas. Nitrozojunginių veikimas. Nitrozojunginiai maisto produktuose. Nitrozojunginių toksiškumas. Nitrozoaminų mažinimas. Išvados. ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 10 puslapių
2020 05 06
Nuo kavos pupelės iki šokolado
Įvadas. Šokolado gamyba Latvijoje. Pupelių išvalymas. Pupelių apkepinimas. Pupelių kevalų atskyrimas ir pupelių laužymas. Malimas. Spaudimas. Šokolado gamyba. Volavimas. Maišymas. Temperatūros kaitaliojimas. Plytelės formavimas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 19 puslapių
2017 05 01
Obuolių ir kriaušių cheminės analizės pristatymas
Sąvokos. Tikslas. Uždaviniai. Neapdoroto obuolio. Cheminė analizė. Neapdoroto obuolio ir džiovinto obuolio analizė. Džiovinto obuolio cheminė analizė. Džiovinto obuolio cehminė analizė. Neapdorotos kriaušės cheminė analizė. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 23 puslapiai
2019 11 29
Oras pusryčiams Kaip aš lioviausi valgyti
Oras pusryčiams Kaip aš lioviausi valgyti. Jana Frey. Jono Frey gimė 1969 balandžio 17 d Diuseldorfe. Apie autorių. Kitos šio autoriaus knygos. Romane „Oras pusryčiams“ pasakojama apie Serafiną. Apie knygą. Serafiną Mozė Marija ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 8 puslapiai
2016 07 06
Pagardai ir padažai
Pagardai. Padažai. Padažas naudojamas maisto pagardinimui. Vusterio padažas (ang. Pesto padažas (ang. pesto sauce lot. pesto condimentum). Kilęs iš Italijos, Genovos miesto. Pesto padažo receptas. Reikės 100 g. Medus (ang. honey, lot. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 24 puslapiai
2017 02 23
Pagrindinės stalo serviravimo taisyklės
Pagrindinės stalo serviravimo taisyklės. Aptarnavimui naudojamų indų skirstymas. Parinkimo principai. Lėkštės. Puodukai. Stiklo indai (stiklo ir krištoloGaiviųjų gėrimų ir vyno taurės. Šampano, brendžio, alaus taurės. Brendžio ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 49 puslapiai
2019 06 10
Pain lituanien
Pain lituanien. Pain en Lituanie. Le pain est consommé en Lituanie dès les premiers siècles après le Christ. Ingrédients. Les principales matières premières sont le pain aromatisé et l'eau. Cuisson au pain. Le pain est cuit ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 6 puslapiai
2018 01 29
Pasaulio virtuvių patiekalų gamyba, maistinės ir energetinės vertės įvertinimas
Pasaulio virtuvių patiekalų gamyba , maistinės ir energinės vertės įvertinimas Paskaitų metu gaminome brazilišką desertą „ Brigadeiro “. Brazilijos virtuvės ypatumai ir specifiškumas. Braziliško deserto „ Brigadeiro “ ...
Maisto technologijos laboratoriniai darbai, Laboratorinis darbas, 3 puslapiai
2019 11 14
Patiekalai savaitei - valgiaraščio pristatymas
Patiekalai šios savaitės pietums. Sriuba. Daržovių sriuba su petražolėm. Karštas žuvies patiekalas. Kepta žuvis su ryžiais ir kopūstų salotom. Karštas mėsos patiekalas. Kukuliai su bulvių koše ir morkų salotom. Saldus patiekalas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 8 puslapiai
2017 07 02
×
126 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo