Maisto technologijos skaidrės

424 dokumentai
Mėsos ir jos produktų mikrobiologija
Įvadas. Mėsos mikroflora. Atšaldytos, atšildytos ir sušaldytos mėsos mikroorganizmai. Atšaldytos mėsos mikroorganizmai. Sušaldytos mėsos mikroorganizmai. Atšildytos mėsos mikroflora. Sūdytų mėsos produktų mikroorganizmai. Mėsos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 19 puslapių
2016 06 26
Duonos kepimo technologija skaidrės
Įvadas. Duona Lietuvoje. Duonos asortimentas. Priklausomai nuo žaliavos sudėties, duona gali būti. Priklausomai nuo miltų tipo, duona gali būti. Žaliavos. Cheminė sudėtis,. Duonos gamybos technologija. Miltų paruošimas. Tešlos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2015 05 06
Tešlų ruošimo technologija
Įvairių tešlų ruošimo technologija. Tešlų rūšys:. Mielinės tešlos ruošimo technologija. Sluoksniuotos tešlos ruošimo technologija. Kapotos tešlos ruošimo technologija. Plikytos tešlos ruošimo technologija. Baltyminės tešlos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 puslapių
2012 05 24
Maisto medžiagų pokyčiai
Maisto medžiagų pokyčiai šiluminio paruošimo metu. Baltymų pokyčiai. Baltymų hidratacija. Baltymų dehidratacija. Baltymų denatūracija. Baltymų destrukcija. Riebalų pokyčiai. Riebalų oksidacija. Riebalų hidrolizė. Termiškai ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 52 puslapiai
2016 10 27
Vaiko gimtadienio šventė
Maitinimo įmonių gamybos saugos ir kokybės valdymas ir užtikrinimas. vaiko gimtadienio šventė. Įvadas.  . vaiko gimtadienio šventės organizavimas. Vaiko gimtadienio šventės organizavimas. Kvietimai į gimtadienį. Šventės patalpa. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 25 puslapiai
2016 07 04
Prekybiniai šaldymo įrengimai
Prekybiniai šaldymo įrengimai. Šaldymo vitrinos konditerijai. Šaldymo vitrinos ledams. Vitrininiai šaldytuvai – spintos. Ant baro statomos vitrinos. Gastronominės šaldymo vitrinos. Šaldomos vitrinos-prekystaliai. Šaldymo kameros. Šaldymo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2015 04 03
Maisto koncentratai
Maisto koncentratai. Tikslas. Paaiškinti maisto koncentratų reikšmę žmogaus mitybai. Uždaviniai. Aptarti maisto koncentratų privalumus ir trūkumus. Maisto koncentratų vaidmuo. Maisto produktų savybės – natūralus skonis ir kvapas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2016 06 29
Šaldymo įrengimai
8,5( 2 atsiliepimai )
Prekybiniai šaldymo įrengimai. Šaldymo įrengimai. Šalčio šaltiniai. Šaldymo būdai. Mašininis šaldymas. Prekybiniai šaldymo įrengimai. Pagal paskirtį. Pagal temperatūros režimą. Pagal šaldymo būdą. Pagal šaldymo agregato ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 25 puslapiai
2016 06 30
Rūkytos dešros gamybos technologinio proceso analizė
Rūkytos dešros gamybos technologinio proceso analizė. Karštai ir šaltai rūkytų dešrų kokybės rodikliai. Juslinė- skoninis. Termiškai apdoroti mėsos. Termiškai apdorotų mėsos gaminių kokybės rodikliai. Termiškai neapdorotų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2017 12 05
ASU Mitybos patarimai dirbantiems protinį darbą
Mitybos patarimai dirbantiems. Artėjant egzaminų maratonui. Tam nemažai įtakos turi ilgas ir įtemptas protinis darbas. Mokslininkai įrodė. Šiuo metu labai paplitęs nesveikas maistas. Mitybos specialistas teigia, kad dažniausiai protinį ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 17 puslapių
2016 04 26
Kavos aparatai
Kavos aparatai. Kava – iš kavamedžio sėklų (kavos pupelių) pagamintas, kofeino turintis gėrimas. Kavos gėrimo paruošimas. Profesionalūs kavos aparatai - restoranams-kavinėms-barams. Gaggia TS1GR Silver - profesionalus espresso kavos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 puslapių
2016 06 24
Maitinimo įmonių patalpos, jų išdėstymas
Maitinimo įmonių patalpos, jų išdėstymas. Kaunas. Sudėtis ir planavimo schemos. Visuomeninio maitinimo įmonių. Lankytojų patalpos planuojamos pagal lankytojų. Lankytojų patalpas sudaro pagrindinės salės valgių išdavimo patalpa ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 puslapių
2017 01 04
Cukraus gamybos technologija
Istorija. Istorija (Lietuvoje). Žaliava. Runkelių branda. Cukrinio runkelio šakniavaisio. cheminė sudėtis. Cukrinių runkelių technologines savybės. Grynumo koeficientas. Šakniavaisių priėmimas, jų laikymo organizavimas ir ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 61 puslapis
2016 07 05
Žuvų ir jų produktų mikrobiologija skaidrės
Žuvų ir jų produktų mikrobiologija. Žuvų cheminė sudėtis. Žuvų energinė vertė. Žuvies gedimo priežastys. Šviežios ir šaldytos žuvies mikroorganizmai. Mikrobiniam žuvies užterštumui turi įtakos. Patogeninės bakterijos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 46 puslapiai
2017 05 11
Maisto pramonė skaidrės (2)
Maisto Pramonė. Maisto pramonės šakos. Pieno pramonė Duonos pramonė Mėsos. Pieno pramonė Pieno pramonė – maisto pramonės. Mėsos pramonė Mėsos pramonė – maisto pramonės. Alkoholinių ir gaiviujų gėrimų pramonė Alkoholinių ir ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 puslapių
2016 11 20
Patogeniniai mikroorganizmai
Patogeninių mikroorganizmų savybės, jų patekimo į maistą šaltiniai ir būdai. Standartiniai patogeninių mikroorganizmų metodai. Žmonių žarnyno infekcijos. Dizenterija. Vidurių šiltinė. Cholera. Toksinės infekcijos, jų laboratorinė ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 33 puslapiai
2016 07 04
Gaiviųjų gėrimų mikrobiologija
Gaiviųjų gėrimų mikrobiologija. Gaiviųjų gėrimų žaliavos. Gaiviųjų gėrimų gamybos. technologinės operacijos. Gaiviųjų gėrimų mikroorganizmai. Vaisių sulčių mikrobiologija. Pagrindinės mielių rūšys, randamos vaisių sultyse. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 54 puslapiai
2016 07 02
Graikiška virtuvė skaidrės
Graikiška virtuvė. Graikų virtuvė Virtuvės pagrindas Tradicinės. Graikų virtuvė. Graikų nacionalinė virtuvė savo ištakomis siekia Senovės Graikiją. Virtuvės pagrindas. Kviečiai Alyvuogės Vynas Kvietinė duona. Tradicinės graikų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 puslapių
2016 06 29
Jautienos ir jos produktų maistinė vertė
Jautenos ir jos produktų maistinė vertė, asortimentas, rinkos pasiūlos vertinimas. Turinis. Įvadas. Rūšys. Jautienos cheminė sudėtis. Įmitimo kategorijos nustatimai. Jautienos skerdenos supjaustymo shema. Jautienos sudalijama į grupes. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 puslapių
2016 06 25
Makaronai skaidrės
Makaronai. Kas yra makaronai ? Makaronai - vienas svarbesnių maisto produktų. Maistinės savybės. Didelis gliukozės kiekis Pakankamas baltymų kiekis Ribotas kiekis riebalų. Pakavimas. Kartoninėse dėžėse ar plastikiniuose maišeliuose. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 puslapiai
2016 06 28
Pagrindiniai virtuvės įrengimai
Pagrindiniai virtuvės ĮRENGIMAI. Įvadas. Virtuvės įrengimų klasifikacija. Mechaniniai įrengimai skirstomi į sekančias grupes. Daržovių valymo mašinos. Daržovių pjaustyklės. Elektrinės mėsmalės. Tešlos maišyklės. Viryklės. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 34 puslapiai
2016 07 05
Augalu ekstraktai
Augalų ekstraktai. Jų reikšmė maisto gamyboje ir žmogaus organizmui. Augalai ir jų ekstraktai. Augalų ekstraktai maisto produktų gamyboje. Natūralūs konservantai. Žalioji arbata ir jos ekstraktas. Greipfrutų sėklų ekstraktas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 puslapių
2016 06 30
Mityba pagal kraujo grupes
Mityba pagal kraujo grupes ir raciono sudarymas pagal kraujo tyrimus. Klaipėda. Tikslas ir uždaviniai. TIKSLAS Išanalizuoti mitybą pagal kraujo grupes bei raciono sudarymą pagal kraujo tyrimus. Įvadas. Tyrimų ir eksperimentų metu ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 17 puslapių
2015 04 28
Mityba pagal kraujo grupes skaidrės
Mityba pagal kraujo grupes. (pirma) kraujo grupė. Svorio kontrolės programa. A (antra) kraujo grupė. Svorio kontrolės programa. B (trečia) kraujo grupė. Svorio kontrolės programa. AB (ketvirta) kraujo grupė. Svorio kontrolės programa. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 16 puslapių
2016 10 27
Pesticidai skaidrės
Pesticidai. Klaipėda. Uždaviniai Išsiaiškinti pesticidų daromą poveikį žmogaus organizmui. Pesticidų poveikis žmogaus organizmui. Pesticidai – grupė cheminių medžiagų. Kiekvienais metais apie 3 mln. žmonių patiria sunkų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 23 puslapiai
2016 07 03
Banketas
Banketas. Oficialios vaišės, organizuojamos svarbaus žmogaus ar svečio iš užsienio garbei. Banketai gali būti rengiami tiek namuose. Stalo dengimas. Stalai paprastai sustatomi. Privalumai. Svečiai tarpusavyje bendrauja ir vaišinasi ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 7 puslapiai
2016 06 25
Duonos kepimo technologinių procesų mikroorganizmai. Toksinė infekcija - proteazė
Duonos kepimo technologinių procesų mikroorganizmai. Toksinė infekcija – proteozė. Apie duoną. Duonos gamybos technologinio proceso ypatumai. Žaliavų mikroorganizmai ir jų šaltiniai. Parazitai. Duonos raugų mikroorganizmai. Duonos kepimo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 puslapių
2016 06 28
Kava išsinešimui - mada ar kokybė
Kava išsinešimui-mada ar kokybė? Tikslas ir uždaviniai. Tikslas Sužinoti kuo daugiau apie kava. Kas yra kava. kavos istorija. Kava – iš kavamedžio sėklų (kavos pupelių) pagamintas. Kavos rūšys. Kavos rūšis turi didžiulį poveikį ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 puslapių
2016 06 25
Konditerija maisto technologija
Konditerija. Konditerijos istorija. Konditerija-cukriniai ir miltiniai saldumynai. Konditerijos reikmenys. Konditerinis švirkštas. Konditerijos tipai. Priklausomai nuo panaudotų sudedamųjų dalių. Konditerijos produktai. Konditerijos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 puslapiai
2017 02 23
Konditerijos gaminių mikrobiologija
Konditerijos gaminių mikrobiologija. Mikroorganizmų šaltiniai. Konditerijos gaminių žaliava. Cukrus. Medus. Pienas, grietinėlė, sutirštintas. pienas, sviestas. Kiaušiniai, melanžas, kiaušinių milteliai. Kiaušinių gedimai. Baltai ir ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 34 puslapiai
2016 07 03
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema