Maisto technologijos skaidrės

296 dokumentai
Mėsos ir jos produktų mikrobiologija
Įvadas. Mėsos mikroflora. Atšaldytos, atšildytos ir sušaldytos mėsos mikroorganizmai. Atšaldytos mėsos mikroorganizmai. Sušaldytos mėsos mikroorganizmai. Atšildytos mėsos mikroflora. Sūdytų mėsos produktų mikroorganizmai. Mėsos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 19 puslapių
2014 11 01
Duonos kepimo technologija skaidrės
Įvadas. Duona Lietuvoje. Duonos asortimentas. Priklausomai nuo žaliavos sudėties, duona gali būti. Priklausomai nuo miltų tipo, duona gali būti. Žaliavos. Cheminė sudėtis,. Duonos gamybos technologija. Miltų paruošimas. Tešlos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2015 05 04
Tešlų ruošimo technologija
Įvairių tešlų ruošimo technologija. Tešlų rūšys:. Mielinės tešlos ruošimo technologija. Sluoksniuotos tešlos ruošimo technologija. Kapotos tešlos ruošimo technologija. Plikytos tešlos ruošimo technologija. Baltyminės tešlos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 puslapių
2012 05 24
Prekybiniai šaldymo įrengimai
Prekybiniai šaldymo įrengimai. Šaldymo vitrinos konditerijai. Šaldymo vitrinos ledams. Vitrininiai šaldytuvai – spintos. Ant baro statomos vitrinos. Gastronominės šaldymo vitrinos. Šaldomos vitrinos-prekystaliai. Šaldymo kameros. Šaldymo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2015 03 30
Maisto koncentratai
Maisto koncentratai. Tikslas. Paaiškinti maisto koncentratų reikšmę žmogaus mitybai. Uždaviniai. Aptarti maisto koncentratų privalumus ir trūkumus. Maisto koncentratų vaidmuo. Maisto produktų savybės – natūralus skonis ir kvapas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2015 03 09
Šaldymo įrengimai
Prekybiniai šaldymo įrengimai. Šaldymo įrengimai. Šalčio šaltiniai. Šaldymo būdai. Mašininis šaldymas. Prekybiniai šaldymo įrengimai. Pagal paskirtį. Pagal temperatūros režimą. Pagal šaldymo būdą. Pagal šaldymo agregato ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 25 puslapiai
2015 05 10
Kavos aparatai
Kavos aparatai. Kava – iš kavamedžio sėklų (kavos pupelių) pagamintas, kofeino turintis gėrimas. Kavos gėrimo paruošimas. Profesionalūs kavos aparatai - restoranams-kavinėms-barams. Gaggia TS1GR Silver - profesionalus espresso kavos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 puslapių
2014 06 10
Vaiko gimtadienio šventė
Maitinimo įmonių gamybos saugos ir kokybės valdymas ir užtikrinimas. vaiko gimtadienio šventė. Įvadas.  . vaiko gimtadienio šventės organizavimas. Vaiko gimtadienio šventės organizavimas. Kvietimai į gimtadienį. Šventės patalpa. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 25 puslapiai
2016 02 23
ASU Mitybos patarimai dirbantiems protinį darbą
Mitybos patarimai dirbantiems. Artėjant egzaminų maratonui. Tam nemažai įtakos turi ilgas ir įtemptas protinis darbas. Mokslininkai įrodė. Šiuo metu labai paplitęs nesveikas maistas. Mitybos specialistas teigia, kad dažniausiai protinį ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 17 puslapių
2016 04 25
Jautienos ir jos produktų maistinė vertė
Jautenos ir jos produktų maistinė vertė, asortimentas, rinkos pasiūlos vertinimas. Turinis. Įvadas. Rūšys. Jautienos cheminė sudėtis. Įmitimo kategorijos nustatimai. Jautienos skerdenos supjaustymo shema. Jautienos sudalijama į grupes. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 puslapių
2014 10 08
Skaidrės apie alų
Alus. Alus  – Silpnas natūralus alkoholinis gėrimas. Istorija. Alus yra vienas seniausių istorijai žinomų žmogaus gaminamų produktų. Gamyba. Didžiausi alaus gamintojai. Alaus rūšys. Kiekvienoje šalyje, kurioje populiarus alus. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 puslapiai
2015 01 12
Augalu ekstraktai
Augalų ekstraktai. Jų reikšmė maisto gamyboje ir žmogaus organizmui. Augalai ir jų ekstraktai. Augalų ekstraktai maisto produktų gamyboje. Natūralūs konservantai. Žalioji arbata ir jos ekstraktas. Greipfrutų sėklų ekstraktas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 puslapių
2015 04 06
Mėsinių galvijų veislių mėsos kokybė, jos įvertinimas ir apskaita
Lietuvos sveikatos mokslų. Įvadas. Mėsos kokybę apibūdinantys požymiai. Maistinė vertė. Energetinė vertė. Baltymų visavertiškumo rodiklis. Spalva. Marmuringumas. Ph. Vandens rišlumas. Mėsinių galvijų įtaka Lietuvos galvijų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 24 puslapiai
2014 11 07
Banketas
Banketas. Oficialios vaišės, organizuojamos svarbaus žmogaus ar svečio iš užsienio garbei. Banketai gali būti rengiami tiek namuose. Stalo dengimas. Stalai paprastai sustatomi. Privalumai. Svečiai tarpusavyje bendrauja ir vaišinasi ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 7 puslapiai
2014 10 08
Duonos kepimo technologinių procesų mikroorganizmai. Toksinė infekcija - proteazė
Duonos kepimo technologinių procesų mikroorganizmai. Toksinė infekcija – proteozė. Apie duoną. Duonos gamybos technologinio proceso ypatumai. Žaliavų mikroorganizmai ir jų šaltiniai. Parazitai. Duonos raugų mikroorganizmai. Duonos kepimo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 puslapių
2015 01 05
Gaiviųjų gėrimų mikrobiologija
Gaiviųjų gėrimų mikrobiologija. Gaiviųjų gėrimų žaliavos. Gaiviųjų gėrimų gamybos. technologinės operacijos. Gaiviųjų gėrimų mikroorganizmai. Vaisių sulčių mikrobiologija. Pagrindinės mielių rūšys, randamos vaisių sultyse. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 54 puslapiai
2015 11 11
Makaronai skaidrės
Makaronai. Kas yra makaronai ? Makaronai - vienas svarbesnių maisto produktų. Maistinės savybės. Didelis gliukozės kiekis Pakankamas baltymų kiekis Ribotas kiekis riebalų. Pakavimas. Kartoninėse dėžėse ar plastikiniuose maišeliuose. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 puslapiai
2015 02 06
Graikiška virtuvė skaidrės
Graikiška virtuvė. Graikų virtuvė Virtuvės pagrindas Tradicinės. Graikų virtuvė. Graikų nacionalinė virtuvė savo ištakomis siekia Senovės Graikiją. Virtuvės pagrindas. Kviečiai Alyvuogės Vynas Kvietinė duona. Tradicinės graikų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 puslapių
2015 03 01
Patogeniniai mikroorganizmai
Patogeninių mikroorganizmų savybės, jų patekimo į maistą šaltiniai ir būdai. Standartiniai patogeninių mikroorganizmų metodai. Žmonių žarnyno infekcijos. Dizenterija. Vidurių šiltinė. Cholera. Toksinės infekcijos, jų laboratorinė ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 33 puslapiai
2016 01 18
Kava išsinešimui - mada ar kokybė
Kava išsinešimui-mada ar kokybė? Tikslas ir uždaviniai. Tikslas Sužinoti kuo daugiau apie kava. Kas yra kava. kavos istorija. Kava – iš kavamedžio sėklų (kavos pupelių) pagamintas. Kavos rūšys. Kavos rūšis turi didžiulį poveikį ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 puslapių
2014 09 29
Maisto pramonė skaidrės (2)
Maisto Pramonė. Maisto pramonės šakos. Pieno pramonė Duonos pramonė Mėsos. Pieno pramonė Pieno pramonė – maisto pramonės. Mėsos pramonė Mėsos pramonė – maisto pramonės. Alkoholinių ir gaiviujų gėrimų pramonė Alkoholinių ir ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 puslapių
2016 11 20
Maisto produktų užterštumas nitratais
Tikslas. Uždaviniai. Nitratų kelias iki maisto produktų. Nitratų savybės kenkiančios žmogaus organizmui. Pakitimai, kuriuos sukelia nitratai ir jų junginiai. Kaip nitritai ir nitratai veikia skirtingo amžiaus žmones. Kaip sumažinti ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 puslapių
2015 03 17
Pesticidai skaidrės
Pesticidai. Klaipėda. Uždaviniai Išsiaiškinti pesticidų daromą poveikį žmogaus organizmui. Pesticidų poveikis žmogaus organizmui. Pesticidai – grupė cheminių medžiagų. Kiekvienais metais apie 3 mln. žmonių patiria sunkų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 23 puslapiai
2015 12 09
Japonų virtuvė skaidrės
Japonų virtuvė. Yra Rytų Azijos šalis, esanti salyne tarp Ramiojo vandenyno ir Japonijos jūros. Japonija. Kadangi labai mėgstu Rytų šalių maistą. Įdėja, analogai. Japoniška virtuvė – viena iš Tolimųjų Rytų virtuvių. Ne sukurk, o ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 37 puslapiai
2015 03 05
Konditerija skaidrės
Konditerija. Kas yra Konditerija? Pagrindiniai konditerijoje naudojami įrankiai ir inventorius? Pagrindiniai konditerijos įrankiai. Kokios pagrindinės žaliavos naudojamos konditerijoje? Riebalaigyvūniniai ir augaliniai. Sviestas. Kiaulienos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 puslapių
2016 02 27
Konditerijos gaminių mikrobiologija
Konditerijos gaminių mikrobiologija. Mikroorganizmų šaltiniai. Konditerijos gaminių žaliava. Cukrus. Medus. Pienas, grietinėlė, sutirštintas. pienas, sviestas. Kiaušiniai, melanžas, kiaušinių milteliai. Kiaušinių gedimai. Baltai ir ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 34 puslapiai
2015 12 03
Maisto pramonė Viešasis maitinimas
Maisto pramonė. Viešasis maitinimas. Goda Grigaliūnaitė 1e. Karolina Rutkauskaitė 1e. Viešasis maitinimas. Kas tai? Viešojo maitinimo istorija Lietuvoje. Teikiamos paslaugos, produkcija. Kompetencijos. Naudojamos priemonės. Mokymo įstaigos. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2015 01 02
Toksinė infekcija cereozė
Toksinė infekcija. Cereozė. Cereozė – tai maisto toksinė infekcija. Sukėlėjo savybės. Cereozės sukėlėjas priklauso Bacillus genčiai. Šaltiniai. B. cereus yra nuolatiniai dirvos gyventojai. Dažniausiai B. cereus bakterijos aptinkamos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 16 puslapių
2015 01 05
Vokietijos virtuve
Vokietijos virtuvė. Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla. Eglė Kondrotaitė 924gr. Faktai. Įvadas. Sostinė – Berlynas. Plotas – 357 021 kv. km. Vieningos vokiškos virtuvės nėra. Įvairiuose Vokietijos regionuose virtuvė. Tipiškas ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2015 01 29
Cukraus gamybos technologija
Istorija. Istorija (Lietuvoje). Žaliava. Runkelių branda. Cukrinio runkelio šakniavaisio. cheminė sudėtis. Cukrinių runkelių technologines savybės. Grynumo koeficientas. Šakniavaisių priėmimas, jų laikymo organizavimas ir ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 61 puslapis
2016 03 29
×