Maisto virškinimas


Kodėl maistas turi būti suvirškintas. Kokios medžiagos pradedamos skaidyti burnoje? Kas yra peristaltika? Kodėl stemplėje maistas nevirškinamas. Kam skrandyje reikalinga druskos rūgštis?


2.Kokios medžiagos pradedamos skaidyti burnoje? Koks fermentas jas skaido? 2t angliavandeniai, juos skaido iki monosacharidu (angliavandenius skaido seiles).

3.Kas yra peristaltika? 1t lygiuju raumenu sukelti judesiai, kuriais stumiamas maistas virškinamuoju traktu.

4. Kodėl stemplėje maistas nevirškinamas? 1t nes pro stemple jis yra tik prastumiamas peristaltika

5.Kam skrandyje reikalinga druskos rūgštis? 1t. Naikina blogasias bakterijas, aktyvina pepsina

6. Kokia medžiaga skaidoma skrandyje? Koks fermentas ją skaido? 2t baltymus, juos skaido fermento pepsinas

8. Kodėl tulžis nėra fermentas? 1t nes tulžis nepakeičia medžiagu savybiu. (Nepavercia vienu medziagu kitomis).

  • Microsoft Word 12 KB
  • 2020 m.
  • Lietuvių
  • 2 puslapiai (215 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Airida
  • Maisto virškinimas
    10 - 1 balsai (-ų)
Maisto virškinimas. (2020 m. Birželio 02 d.). https://www.mokslobaze.lt/maisto-virskinimas.html Peržiūrėta 2020 m. Liepos 13 d. 21:48
×
127 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo