Maitinimo įmonės technologinio įrenginio aprašymas Konvekcinė krosnis


Tikslas. Įvadas. Įrenginių paskirtis, sandara, pagrindinės dalys. Konvekcinė kepimo spinta „Metos chef 24“. Konvekcinė kepimo spinta „Rational cd“. Eksplotavimas ir darbo sauga. Išvada. Naudoti informacijos šaltiniai.


Aprašyti konvekcinių kepimo spintų sandarą, pagrindines jų dalis, nurodyti jų paskirtį, išaiškinti veikimo principą bei saugų darbą su šiais įrenginiais. Taip pat reikia apžvelgti šių įrenginių tipo naujoves pagal šiuolaikinį technologinį procesą.

Maitinimo įmonės vienu metu derina kelias veiklas – gamybą, realizavimą ir aptarnavimą, todėl privalo būti atviros naujovėms, tiekti rinkai kokybiškus produktus ir paslaugas bei tenkinti vartotojų poreikius.

Įvairios firmos tiekia geriausių gamintojų specializuotą, profesionalią įrangą maitinimo įmonių barams, kavinėms ir restoranams. Naujausi įrengimai šiais laikais pasižymi gera kokybe ir puikiu dizainu. Daugelis įrengimų turi patrauklią išvaizdą, jie yra patvarūs, patogūs naudoti, juose yra įrengtos įvairios mikroprocesorinės ir kontrolės sistemos, įgyvendinami nauji energiją taupantys techniniai sprendimai ir t.t..

Daugelis maitinimo įmonių savininkų neįsivaizduoja virtuvės be profesionalios konvekcinės krosnies. Gal kyla klausimas: koks gi yra skirtumas tarp įprastos orkaitės ir konvekcinės krosnies ar konvekcinės kepimo spintos? Į tai ir bus atsakyta šiame savarankiškame darbe. Taip pat bus paaiškinta apie pagrindines jų dalis, nurodyta jų paskirtis, išaiškintas veikimo principas bei saugaus darbo reikalavimai. Taip pat bus apžvelgtos šių įrenginių tipo naujovės pagal šiuolaikinį technologinį procesą. Ir pabaigoje darbo bus padaryta išvada.

Maitinimo įmonėse vis daugiau naudojama konvekcinių kepimo spintų bei automatų. Konvekciniuose kepimo aparatuose galima virti, kepti, apkepti, troškinti, pašildyti, atšildyti užšaldytus produktus, džiovinti.. Konvekcinėse kepimo spintose gaminiai kepami pritaikant priverstinės konvekcijos principą – šilumos judėjimą su judančio skysčio dalelėmis dėl kokio nors išorinio, pvz., ventiliatoriaus veikimo. Produktai kepami greitai cirkuliuojančio karšto oro aplinkoje. Karštas oras į kepimo kamerą pučiamas ventiliatoriumi. Konvekcinėse kepimo spintose produktai apdorojami naudojant konvekcijos, garų ir konvekcijos - garų funkciją.

Naudojant konvekcinį kaitinimą, kepimo spintoje vienu metu galima gaminti įvairius patiekalus, jie neprisigeria nereikalingo kvapo. Patiekalai gaminami žemesnėje temperatūroje nei įprastinėse orkaitėse su tradiciniu kaitinimu. Dėl nepertraukiamai cirkuliuojančio karšto oro konvekcinėse kepimo spintose maisto produktų gaminiai greičiau iškepa.

Kepant be garų, gaminiai gražiai apskrunda. Mėsos pusgaminiai dedami ant grotelių, kad iš visų pusių vienodai apkeptų. Dedant į skardeles arba į lovelius, apatinė pusė būna šviesi, neapkepusi. Sudėti į kepimo kamerą kepimo skardelės, loveliai neturi liestis, antraip kepimo kameroje greitai cirkuliuojantis karštas oras nevienodai pateks prie kepamų gaminių.

Konvekcinėse kepimo spintose be garų generatoriaus į kepimo kamerą leidžiamas vanduo, kuris įkaitusio karšto oro aplinkoje virsta garais. Visose konvekcinėse kepimo spintose garų kiekis yra reguliuojamas. Naujuose konvekciniuose automatuose valdymo pulte rodomas kepimo metu esamas garų kiekis. Kepimo metu susidaręs kondencatas nubėga į kanalizaciją.

  • Microsoft Word 1725 KB
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 13 puslapių (2442 žodžiai)
  • Kolegija
  • Gitana
  • Maitinimo įmonės technologinio įrenginio aprašymas Konvekcinė krosnis
    10 - 1 balsai (-ų)
Maitinimo įmonės technologinio įrenginio aprašymas Konvekcinė krosnis. (2016 m. Spalio 30 d.). https://www.mokslobaze.lt/maitinimo-imones-technologinio-irenginio-aprasymas-konvekcine-krosnis.html Peržiūrėta 2019 m. Rugpjūčio 26 d. 06:23
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema