Maitinimo įmonių klasifikavimas


Maitinimo įmonių paskirtis. Maitinimo įmonės skirtos lankytojams pavalgyti. Maitinimo įmonėse gaminamos produkcijos paklausa nėra pastovi- ji skirtinga sezonais. Maitinimo įmonių reikšmė, paskirtis. Maitinimo įmonėse lankytojas ne tik valgo pusryčius. Verslo ir tarptautinių sutarčių pasirašymai taip pat baigiasi oficialiais pobūviais. Maitinimo įmonių istorija. Maitinimo įmonių tipai. Maitinimo įmonių klasifikavimas. Maitinimo įmonės klasifikuojamos Pagal gamybos charakterį a maitinimo įmonės paruošėjos. B maitinimo įmonės. C maitinimo įmonės dirbančios visu gamybos ciklu. Pagal išleidžiamos produkcijos asortimentą a universalias maitinimo įmones. B specializuotas maitinimo. C) maitinimo įmonės gali specializuotis tam tikrų lankytojų aptarnavimu (vaikų. Pagal aptarnavimo formą a aptarnauja padavėjai. B Savitarna. Tai tokia aptarnavimo forma, kai patiekalus lankytojams pateikia ne padavėjai. C aptarnavimas prekybiniais. Prekybiniai automatai irgi būna 3 rūšių· 1 automatai. Pagal lankytojų sudėtį a turinčios pastovų lankytojų kontingentą b turinčios kintantį lankytojų kontingentą. Maitinimo įmonės, turinčios pastovų lankytojų kontingentą. Maitinimo įmonės , turinčios kintantį lankytojų kontingentą. Maitinimo įmonių klasifikacija. Pagal valdymo pobūdį a Nepriklausomos įmonės. B Asocijuotos įmonės. Tai įmonės, priklausančios tam tikrų įmonių tinklui. C Įmonės frančizės. Tai įmonės,kurios veikia plačiai žinomų įmonių vardu. Pagal lankytojų aptarnavimo vietą Maitinimo įmonės. Klausimai kartojimui. Kuo maitinimo įmonių gamybos organizavimas skiriasi nuo pramonės ar prekybos įmonių.


Maitinimo įmonės skirtos lankytojams pavalgyti, taip pat pailsėti, atsipalaiduoti, gerai praleisti laiką. Darbo organizavimas maitinimo įmonėse skiriasi nuo pramonės ir prekybos įmonių tuo, kad pramonės įmonės tik gamina produkciją, prekybos įmonės-organizuoja prekių pardavimą, o maitinimo įmonės pačios ir gamina produkciją ir ją realizuoja- parduoda.

Maitinimo įmonėse gaminamos produkcijos paklausa nėra pastovi- ji skirtinga sezonais, savaitės dienomis, kinta priklausomai nuo metų laiko. Reikia įvertinti ir tai, kad maitinimo įmonių produkcija (patiekalai, konditerijos gaminiai) yra trumpalaikė, ji turi būti greitai suvartojama, reikia griežtai laikytis produkcijos realizavimo terminų.

Verslo ir tarptautinių sutarčių pasirašymai taip pat baigiasi oficialiais pobūviais, priėmimais. Į Lietuvą atvykę turistai taip pat mielai lanko maitinimo įmones, susipažįsta su lietuviška virtuve ir aptarnavimo kultūra.

Maitinimo įmonės klasifikuojamos: Pagal gamybos charakterį: a) maitinimo įmonės paruošėjos . Tai tokios maitinimo įmonės , kurios tik ruošia pusgaminius ir juos parduoda kitoms įmonėms. Patiekalų vartojimo organizavimas,lankytojų aptarnavimo organizavimas yra tik papildoma šių maitinimo įmonių veikla .Tai gali būti maitinimo įmonės gaminančios pusgaminius ar užšaldytus patiekalus.

B) maitinimo įmonės užbaigėjos .Tai tokios maitinimo įmonės, kurios perka iš įmonių paruošėjų pusgaminius, termiškai juos apdoroja ir pateikia lankytojams. Šios maitinimo įmonės dažniausiai organizuojamos tokiose vietose, kur neįmanoma įrengti tinkamų patalpų žaliavų apdorojimui, trūksta gamybinių įrengimų, nėra tinkamų sanitarinių –higieninių sąlygų. ir pan.

  • Vadyba Skaidrės
  • MS PowerPoint 14759 KB
  • 2018 m.
  • Lietuvių
  • 39 puslapiai (1015 žodžiai)
  • Kolegija
  • Juliamokslobaze
  • Maitinimo įmonių klasifikavimas
    10 - 2 balsai (-ų)
Maitinimo įmonių klasifikavimas. (2018 m. Sausio 06 d.). https://www.mokslobaze.lt/maitinimo-imoniu-klasifikavimas.html Peržiūrėta 2018 m. Vasario 23 d. 13:00
×