Mažesnio purinų kiekio dieta


Įvadas. Purinai. Kas yra podagra ir kas jai būdinga. Tinkama mityba– svarbiausia ligos profilaktika. Dietos patarimai. Maisto pasirinkimas. Išvados. Naudota literatūra. Pasirinkto patiekalo stipriosios pusės.


Kiaušinių trynius išplakti su vanilinu bei cukrumi. Atskirai išplakti kiaušinio baltymus iki standžių putų.Į išplaktus trynius įmaišyti grietinę,manų kruopas,varškę bei sviestą.Galiausiai lėtai įmaišyti baltymus. Masę supilti į įkaitintą, riebalais išteptą, skardą ir kepti orkaitėje 180-200°C apie 30 min. kol apkepo viršus gražiai paruduos. Temperatūra gaminio viduje > + 75°C. Laikoma > + 68°C. Laikymo trukmė < 0,5val. Patiekiama su grietine.

  • Microsoft Word 93 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 13 puslapių (1498 žodžiai)
  • Kolegija
  • Evelina
  • Mažesnio purinų kiekio dieta
    10 - 2 balsai (-ų)
Mažesnio purinų kiekio dieta . (2017 m. Kovo 29 d.). https://www.mokslobaze.lt/mazesnio-purinu-kiekio-dieta.html Peržiūrėta 2019 m. Rugsėjo 16 d. 11:48
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema