Meksikietiška virtuvė projektas


Meksikietiška virtuvė. Kas yra Meksikietiška virtuvė? Meksikietiška virtuvė pasižymi savo aromatų įvairove. Meksikietiška virtuvė žymi savo aštrių prieskonių įvairove daugelis patiekalų neapsieina be čili pipirų. Vietiniai meksikiečiai iki europiečių atvykimo naudojo daug įvairių vaisių ir daržovių. Pagrindiniai patiekalai. Pozole sriuba Enčilada Tamale Taco Buritos Tortilijos Gvakamole Tostada Žaliųjų citrinų sriuba Fajita. Meksikos kaimuose galima paragauti įvairių egzotiškų produktų. Meksikietiški Tacos. Šaukšt. alyvuogių aliejaus 1 raudonasis svogūnas. Gaminimo eiga. Įkaitinam orkaitę 180° C temperatūroje.


Meksikietiška virtuvė pasižymi savo aromatų įvairove, plačiu įvairių prieskonių naudojimu, spalvingu dekoravimu. Meksikietiška virtuvė susiformavo susimaišius vietinių indėnų (ypač actekų) ir ispanų virtuvėms.

Meksikietiška virtuvė žymi savo aštrių prieskonių įvairove: daugelis patiekalų neapsieina be čili pipirų, paprikos, česnakų, svogūnų, taip pat dažnai naudojamas cinamonas, kmynas, raudonėlis, kalendra, vaistinė kirmžolė (epasotė), kakava ir kt. Kartu su Meksikos užkariavimu po šalį paplito ryžiai ir dabar tai yra vienas svarbiausių maisto produktų. Gausi padažų (salsa, tabasco, guakamolė) įvairovė.

Vietiniai meksikiečiai iki europiečių atvykimo naudojo daug įvairių vaisių ir daržovių, kurie vėliau paplito po pasaulį ir dabar yra daugelio virtuvių neatsiejama dalis: tai pomidorai, kukurūzai, paprika, avokadas, pupelės, vanilė, papaja, ananasas, moliūgai, batatai, žemės riešutai, dumplūnė, guava, juodmedžio vaisiai (sapotė), sargetis, dygliuotoji anona, ropinė gumbapupė, dažinė urlija.

  • MS PowerPoint 6973 KB
  • 2020 m.
  • Lietuvių
  • 9 puslapiai (351 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Elnara
  • Meksikietiška virtuvė projektas
    10 - 1 balsai (-ų)
Meksikietiška virtuvė projektas. (2020 m. Gegužės 12 d.). https://www.mokslobaze.lt/meksikietiska-virtuve-projektas.html Peržiūrėta 2020 m. Liepos 14 d. 22:07
×
127 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo