Mėsos ir mėsos produktų mikroorganizmai Mėsos mikrobiologinė kontrolė


Mėsos ir mėsos produktų mikroorganizmai. Mėsos mikrobiologinė kontrolė Praktinis darbas Nr. 2018 03 20 1 Užduotis Sudaryti minčių žemėlapį tema – mėsa ir mėsos produktai. D ir PP vitaminų. Pagrindinių baltyminių medžiagų. 100g mėsos vidutiniškai žmogaus organizmui suteikia 120 180 kcal. Išvardinkite mėsos produktų mikrobiologines savybes apibūdinančius rodiklius. Užduotis Kodėl vis daugiau mokslinių argumentų , teigiančių , kad mėsą ir jos produktus valgyti kenksminga ir neetiška ?


Mėsa yra neatspari mikrobiniam gedimui. Per mėsą ir jos gaminius žmonės gali užsikrėsti infekcinėmis ligomis, apsinuodyti. Išvardinkite mėsos produktų mikrobiologines savybes apibūdinančius rodiklius:

Kokiais būdais mikrobai patenka į mėsą? Apibūdinkite detaliau mikrobų patekimo į mėsą būdus.

Salmonela-Paprastai, Salmonella sukelia infekcijas susijusias su maistu, kurios pasireiškia kaip

sistemos būklės vėliausiai po 3 savaičių. Enteroinvazinės E coli-sukelia infekcijas, primenančias šigelių sukelta ligas

3 Užduotis : Kodėl vis daugiau mokslinių argumentų, teigiančių, kad mėsą ir jos produktus valgyti kenksminga ir neetiška? Pagrįskite šiuos teiginius, remdamiesi mokslinės literatūros šaltiniais (2-3 šaltiniai)

Dirvožemio tarša vis dar aktuali problema visame pasaulyje ir iki šiol neturinti unikalaus sprendimo. Pasaulyje esama begalės dirvožemių,kurie yra užteršti sunkiaisiais metalais. Nors kai kurie teršalai dirvožemyje atsiranda natūraliu būdu (uolienų ir dirvožemio dūlėjimas, vulkanų išsiveržimai, pelenai po miškų gaisrų), tačiau teršalai lydi visas žmogaus veiklas.Augalinės kilmės produktus gali užteršti iš dirvožemio patenkantys sunkieji metalai, nitratai, perchloratai, kurie per pašarus gali patekti į gyvulių organizmą ir pasklisti visos mitybos grandinėje, tuo sukeldami pavojų žmogaus sveikatai (Petraitis J., Cheminiai maisto teršalai ir jų šaltiniai, 2006)

Kenksmingų ir neleistinų naudoti medžiagų likučių tyrimas – tai gyvų gyvulių ir paukščių jų mėsos, pieno, žuvų, kiaušinių, medaus laboratoriniai tyrimai, skirti nustatyti hormonų, veterinarinių vaistų, pesticidų, sunkiųjų metalų ir kitų medžiagų likučius, kurių susikaupimas gyvulio organizme, taigi ir gyvūninės kilmės maisto produktuose, kelia pavojų žmonių sveikatai.

  • Microsoft Word 18 KB
  • 2018 m.
  • Lietuvių
  • 5 puslapiai (1350 žodžiai)
  • Kolegija
  • Laura
  • Mėsos ir mėsos produktų mikroorganizmai Mėsos mikrobiologinė kontrolė
    10 - 3 balsai (-ų)
Mėsos ir mėsos produktų mikroorganizmai Mėsos mikrobiologinė kontrolė. (2018 m. Birželio 19 d.). https://www.mokslobaze.lt/mesos-ir-mesos-produktu-mikroorganizmai-mesos-mikrobiologine-kontrole.html Peržiūrėta 2020 m. Balandžio 02 d. 23:58
×
24 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo