Mėsos ir mėsos produktų mikroorganizmai


Mėsos ir mėsos produktų mikroorganizmai. Mėsos mikrobiologinė kontrolė Praktinis darbas Nr. Išvardinkite mėsos produktų mikrobiologines savybes apibūdinančius rodiklius. Aukščiausios rūšies mėsos gaminiai.


Mėsa yra neatspari mikrobiniam gedimui. Per mėsą ir jos gaminius žmonės gali užsikrėsti infekcinėmis ligomis, apsinuodyti. Išvardinkite mėsos produktų mikrobiologines savybes apibūdinančius rodiklius:

Kokiais būdais mikrobai patenka į mėsą? Apibūdinkite detaliau mikrobų patekimo į mėsą būdus.

Tai mikroskopinis tyrimo metodas, kuriuo tiriama bakterijų morfologija ir susijusios su dažymu savybės.

1. Išvaizda ir spalva. Ar padžiūvusi paviršiaus plėvelė, prapjauta vieta turi būti drėgna, bet nelipni, naturali spalva.

3. Kvapas. Labiausiai užuodžiamas prie kaulų ,jis turi būti natūraus.

6. Sultinio skaidrumas ir aromatas. Jei švieži mėsa sultinys yra skaidrus, be baltų ar gelsvų nuosedų, kvapnus pavirus 10 min.

Organizmo „pH“ – tai matas, parodantis medžiagos rūgštingumą ar šarmingumą. „pH“ reikšmė gali būti nuo 0 iki 14. Neutrali organizmo terpė pH=7, rūgštinė terpė – pH<7, šarminė terpė pH>7.

  • Microsoft Word 13 KB
  • 2018 m.
  • Lietuvių
  • 4 puslapiai (691 žodžiai)
  • Kolegija
  • Viktorija
  • Mėsos ir mėsos produktų mikroorganizmai
    10 - 3 balsai (-ų)
Mėsos ir mėsos produktų mikroorganizmai. (2018 m. Birželio 19 d.). https://www.mokslobaze.lt/mesos-ir-mesos-produktu-mikroorganizmai.html Peržiūrėta 2020 m. Balandžio 03 d. 00:48
×
24 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo