Mikrobiologijos savarankiškas darbas Duona


Įvadas. Cheminė duonos sudėtis ir jų maistinė vertė. Duonos mikrobiologija. Duonos gamybos technologinio proceso ypatumai. Duonos ydos, jų sukėlėjai ir profilaktika. Mikrobinis duonos gedimas. Duonos gaminių apsauga nuo gedimo. Šaltiniai.

Maisto produktai, ypač tie, kurie turi daug vandens, yra gera terpė mikroorganizmams vystytis. Besidaugindami jie skaido maisto produktų sudėtines dalis, nes dauguma jų gamina aktyvius fermentus ir išskiria savo veiklos skilimo produktus. Ilgiau laikomuose produktuose vykstantys mikrobiologiniai procesai padaro juos netinkamus vartoti.

Duona- plačiausiai vartojamas maisto produktas. Ji užima svarbią vietą Lietuvos gyventojų mitybos piramidėje. Duonai kepti naudojami miltai turi komponentų, reikalingų daugumai mikroorganizmų augti.

Darbo tikslas – išanalizuoti duonos gamybos technologiją, mikrobiologinę sudėtį bei jos pokyčius laikymo metu ir jų prevenciją.

Uždaviniai

1.Aptarti duonos gamybos technologiją

2.Vertinti duonos mikrobiologiją

3.Nurodyti duonos rizikos veiksnius ir jų prevenciją

  • Microsoft Word 32 KB
  • 2013 m.
  • 13 puslapių (3131 žodžiai)
  • Kolegija
  • Rasita
  • Mikrobiologijos savarankiškas darbas Duona
    10 - 2 balsai (-ų)
Mikrobiologijos savarankiškas darbas Duona. (2013 m. Liepos 02 d.). https://www.mokslobaze.lt/mikrobiologijos-savarankiskas-darbas-duona.html Peržiūrėta 2019 m. Lapkričio 15 d. 23:30
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema