Mikroorganizmų paplitimas spirito gamyboje


Etilo alkoholio gamyba. Spirito mielės ir jų grynų kultūrų augimas. Spirito gamybos kenkėjai ir mikrobiologinis tikrinimas. Patogeniškumas žmonėms ir gyvūnams. Kaip kovojama su infekcija, kokios priemonės taikomos. Su infekcija kovojama šiomis priemonėmis.

Žmonės nuo gilios senovės domėjosi, kaip Žemėje atsirado gyvybė. Buvo manoma, kad organizmai atsiranda staiga, savaime iš pūvančių medžiagų ar dumblo. Tačiau jau senovėje žmonės mokėjo gaminti svaiginančius gėrimus, rauginti pieną, gaminti sūrius. Žmoniją persekiojo užkrečiamos ligos. Nežinant šių reiškinių priežasties, jie buvo priskiriami antgamtinėms jėgoms, geriesiems dievams arba piktosioms dvasioms. Iki praėjusio amžiaus vidurio nebuvo žinoma, kas sukelia tokias baisias ligas kaip: marą, cholerą, pasiutligę.

  • Microsoft Word 27 KB
  • 2015 m.
  • 7 puslapiai (2177 žodžiai)
  • Universitetas
  • Jurga
  • Mikroorganizmų paplitimas spirito gamyboje
    10 - 5 balsai (-ų)
Mikroorganizmų paplitimas spirito gamyboje. (2015 m. Sausio 15 d.). https://www.mokslobaze.lt/mikroorganizmu-paplitimas-spirito-gamyboje.html Peržiūrėta 2018 m. Balandžio 21 d. 18:05
×