Miltai ir jų panaudojimas pramonėje


Miltai ir jų panaudojimas pramonėje. Įvadas. Grūdų virsmas miltais susideda iš kelių etapų. Grūdų paruošimas. Grūdų džiovinimas. Grūdų valymas. Hidroterminis apdorojimas ir grūdų atsigulėjimas. Malimo partijos sudarymas. Grūdų nukenksminimas. Antrasis hidroterminis apdorojimas, svėrimas ir magnetinė kontrolė. Malimas. Miltų brendimas arba kodėl reikalingas miltų išlaikymas. Miltų rūšys. Miltų kokybė. Miltų ydos. Miltų panaudojimas pramonėje. Makaronai. Duonos ir pyrago kepiniai. Išvados.


Svarbiausi kokybės rodikliai: jusliniai - miltų spalva, kvapas, skonis, girkšėjimas tarp dantų; kiti rodikliai - drėgnumas, malimo rupumas, glitimo kiekis ir kokybė, priemaišų kiekis.

Atsiranda dėl įvairių priežasčių: jei yra apšalusių ir sudygusių grūdų – jiems būdingas salstelėjęs skonis ar nemalonus prieskonis; Jei grūdai su priemaišomis – miltai įgauna pašalinį skonį; Miltams sudrėkus – prasideda šutimas; Ilgai gulėdami rietuvėse miltai – susiguli, susidaro gumulai.

Makaronai - tai vienas svarbesnių maisto produktų, kulinarijoje galintis pakeisti kai kuriuos kitus produktus, pavyzdžiui, duoną, košes, ryžius, šakniavaisius. Makaronai gaminami iš vandens ir aukščiausios bei pirmos rūšies kvietinių miltų, kurių glitimas ne mažesnis kaip 28 %. Pagrindinė makaronų gamybos žaliava – miltai, kurie gaminami iš kviečių, turinčių daug baltymų.

Pyrago kepiniai kepami iš aukščiausios, pirmos ar antros rūšies miltų.

  • MS PowerPoint 1331 KB
  • 2018 m.
  • Lietuvių
  • 19 puslapių (657 žodžiai)
  • Kolegija
  • Terese
  • Miltai ir jų panaudojimas pramonėje
    10 - 2 balsai (-ų)
Miltai ir jų panaudojimas pramonėje. (2018 m. Lapkričio 29 d.). https://www.mokslobaze.lt/miltai-ir-ju-panaudojimas-pramoneje.html Peržiūrėta 2019 m. Rugsėjo 22 d. 08:40
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema