Mitybos stebėsena: energijos poreikiai ir pusiausvyra


Mitybos stebėsena energijos poreikiai ir pusiausvyra. Mitybos stebėsena įvertinus kūno kompoziciją. Energijos poreikiai ir pusiausvyra. Darbo tikslas – išanalizuoti maisto medžiagų sudėtį, pasirinkti mitybos kiekį atitinkantį fizinį. Teorinis pagrindimas. Savarankiškas darbas. Apskaičiuoti maisto raciono (paros) sudėtį ir kaloringumą, kurį tiriamasis realiai gauna. Darbo rezultatai.


Darbo tikslas – išanalizuoti maisto medžiagų sudėtį, pasirinkti mitybos kiekį atitinkantį fizinį aktyvumą, apskaičiuoti kūno masės indeksą ir įsivertinti savo fizinį pajėgumą.

Kiaušinienė su dešra (kiaušiniai 80g; virta dešra 28g; aliejus 6,1g; valgomoji druska 0,5g.

Šaltibarščiai ( kefyras 2,5%, 50g virti burokėliai 10g; agurkai 8g; virti kiaušiniai 4,5g; grietinė 2,5%-4g; svogūnlaiškiai 1,2g; krapai 0,6g; valgomoji druska 0,6 g; vanduo 23,2g

Pirma diena: Suvartojama šiek tiek per mažai angliavandenių (53%), šiek tiek per daug riebalų (35%), o baltymai norma atitinka (14%).

Antra diena: Suvartojama šiek tiek per daug baltymų (18%), labai per daug riebalų (53%) ir per mažai angliavandenių (50%).

Trečia diena: Suvartojama šiek tiek per daug baltymų (20%), truputi per daug riebalų (35%) ir per mažai angliavandenių (50%).

Poilsio diena Rekomenduojamas skysčių kiekis 2,5-3l Valgiaraštį sudarė.

  • Microsoft Word 624 KB
  • 2018 m.
  • Lietuvių
  • 6 puslapiai (1094 žodžiai)
  • Universitetas
  • Povilas
  • Mitybos stebėsena: energijos poreikiai ir pusiausvyra
    10 - 2 balsai (-ų)
Mitybos stebėsena: energijos poreikiai ir pusiausvyra. (2018 m. Lapkričio 26 d.). https://www.mokslobaze.lt/mitybos-stebesena-energijos-poreikiai-ir-pusiausvyra.html Peržiūrėta 2019 m. Sausio 22 d. 12:37
×