Mokslinis tyrimas ,,Duonos pelėsis’’


Mokslinis tyrimas ,,Duonos pelėsis’’. Viktorija Juknevičiūtė 2016m. Pelėsis. Pelėsis- daugelio ląstelių mikroorganizmai arba labai mažos atskiros ląstelės. Ekspermentinis tyriamasis 20-25 C, kambario temperatūra Sausa patalpa. Priklausomasis kintamasis Pelėsis. Tikslas Išsiaiškinti, ar duona, kurioje yra konservantų, ilgiau išlaiko savo išvaizdą, nepelija? Batono pelijimas dažniausiai pasitaikantis duonos gedimas. Mikroskopiniams grybams augti palanki temperatūra - 20 -25 °C. Hipotezė Duona, kurioje yra konservantų,ilgiau išlaiko savo išvaizdą,nepelija.  . Tyrimo planas. Stebėjimas Surinktų duomenų analizė Palyginimas ir apibendrinimas. Keturių rūšių duona buvo laikoma kambario temperatūroje +. Rezultatų apibendrinimas. “Palanga močiučių” (be. Naminė duona pradžioje. Naminė duona po 2 savaičių. Išvada Hipotezė pasitvirtino, duona, kurioje buvo daugiausia konservantų, ilgiausiai išlaikė savo prekinę išvaizdą.

  • Biologija Skaidrės
  • MS PowerPoint 392 KB
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 18 puslapių (223 žodžiai)
  • Viktorija
  • Mokslinis tyrimas ,,Duonos pelėsis’’
    10 - 4 balsai (-ų)
Mokslinis tyrimas ,,Duonos pelėsis’’. (2016 m. Gegužės 01 d.). https://www.mokslobaze.lt/mokslinis-tyrimas-duonos-pelesis.html Peržiūrėta 2018 m. Vasario 21 d. 03:23
×