Obuolių ir kriaušių cheminės analizės pristatymas


Sąvokos. Tikslas. Uždaviniai. Neapdoroto obuolio. Cheminė analizė. Neapdoroto obuolio ir džiovinto obuolio analizė. Džiovinto obuolio cheminė analizė. Džiovinto obuolio cehminė analizė. Neapdorotos kriaušės cheminė analizė. Džiovintos kriaušės cheminė sudėtis. Obuolio ir kriaušės cheminės sudėties palyginimas. Džiov. Obuolio ir džiov. Kriaušės sudėties palyg. Išvados. Literatūra.


Antioksidantai – tai medžiagos, apsaugančios nuo oksidacijos procesų kitas jautresnes medžiagas ir organizmą. Polifenoliai – tai antioksidacinės medžiagos, turinčios didelį poveikį organizmui, atlieka dažniausiai apsaugines funkcijas. Jiems priskiriamas uždegimo slopinimas ir daug priešvėžinių efektų. Fruktooligosacharidai (FOS) – tai prebiotinės skaidulos, padedančios palaikyti gerųjų bakterijų balansą organizme. Karotenas – tai alfa ir beta karotenas yra spalvą turintys junginiai, randami vaisiuose ir daržovėse. Abu karotenai atlieka daugybę funkcijų organizme, taip pat turi ir priešuždegiminių bei antivėžinių savybių.

Teoriškai paaiškinti obuolių ir kriaušių cheminių komponentų savybes. Išanalizuoti neapdoroto ir apdoroto obuolio cheminę sudėtį.  Pateikti neapdorotos ir apdorotos kriaušės cheminę sudėtį. Palyginti obuolio ir kriaušės cheminės sudėties komponentus ir jų kiekius.

100 gramų šio produkto maistinė energetinė vertė yra net 243 kcal. Matyti, kad džiovintuose obuoliuose jau yra gerokai mažiau vandens - tik 31,76 g, tačiau žymiai daugiau angliavandenių (65,89 g) ir cukrų (57,19 g) Džiovintuose obuoliuose, lyginant su neapdorotais, išaugo baltymų kiekis (0,93 g). Taip pat matyti ir didesnis kiekis skaidulų (8,7 g).

Išauga apdorotų kriaušių energetinė vertė. 100 gramų šio produkto maistinė energetinė vertė yra net 262 kcal. Matyti, kad džiovintose kriaušėse jau yra gerokai mažiau vandens - tik 26,69 g, tačiau žymiai daugiau angliavandenių (69,7 g) ir cukrų (62,2 g) nei neapdorotose kriaušėse.

  • MS PowerPoint 13224 KB
  • 2019 m.
  • Lietuvių
  • 23 puslapiai (936 žodžiai)
  • Kolegija
  • Erika
  • Obuolių ir kriaušių cheminės analizės pristatymas
    10 - 3 balsai (-ų)
Obuolių ir kriaušių cheminės analizės pristatymas. (2019 m. Lapkričio 28 d.). https://www.mokslobaze.lt/obuoliu-ir-kriausiu-chemines-analizes-pristatymas.html Peržiūrėta 2020 m. Birželio 03 d. 09:57
×
110 mokytojų prisijungę laukia tavo klausimo