Organinės ir bioorganinės medžiagos bei jų panaudojimas maisto pramonėje


Angliavandenių savybės ir jų taikymas. naftos dujos. Pakavimo medžiagos. polivinilchloridas pvc. Alkoholiai ir jų panaudojimas maisto pramonėje. glicerolis. Karboksirūgštys ir jų panaudojimas maisto pramonėje. oksalo rūgštis. Maisto baltymai. duonos baltymai. Maisto angliavandeniai ir saldikliai. fruktozė. Maisto lipidai. jautienos taukai. Vitaminas c. Naudota literatūra.


Glicerolį galima gauti iš riebalų. Glicerolis reaguoja su azoto rūgštimi.

Gryna oksalo rūgštis – bespalviai kristalai, besilydantys 189 °C. Oksalo rūgšties dihidratas lydosi 101,5 °C (staigiai šildant)

Miltuose sacharidų yra labai mažai, jų pakanka tik rūgimo pradžioje. Angliavandeniai pasigamina amilazėms skaidant krakmolą. Jie reikalingi ne tik rūgimui ir dujoms susidaryti.

  • Microsoft Word 35 KB
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 11 puslapių (1802 žodžiai)
  • Kolegija
  • Ruta
  • Organinės ir bioorganinės medžiagos bei jų panaudojimas maisto pramonėje
    10 - 2 balsai (-ų)
Organinės ir bioorganinės medžiagos bei jų panaudojimas maisto pramonėje. (2016 m. Spalio 06 d.). https://www.mokslobaze.lt/organines-ir-bioorganines-medziagos-bei-ju-panaudojimas-maisto-pramoneje.html Peržiūrėta 2019 m. Rugpjūčio 19 d. 03:14
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema