Organizacijos Apmenus valdymas


Įvadas. Problemų ir inovacijų analizė. Problemų. Inovacijų. Verslo plano rengimas. Organizacijos „APMENUS“ steigimas ir vidinės aplinkos analizė. 7-S modelis. Makro aplinkos analizė. Mikro aplinkos analizė. Ssgg analizė. Išvados.


Išnagrinėti problemas maisto pramonėje ir pateikti inovacijų esamom problemom spręsti

Organizacijos ,,Apmenus“ išorinės aplinkos analizė: Šioje dalyje analizuojama įmonės išorinė aplinka mikro ir makro lygmeniu, pateikiama SSGG analizė

Šioje dalyje pateikiame po 20 problemų ir inovacijų maisto pramonės srityje.

Maisto sauga. Maisto produktus reikia laikyti, gabenti labai atsargiai, nes labai lengvai gali pasklisti visokios ligos, bakterijos ( e-coli, salmonėlė)

Mažėjantis žuvų skaičius pasaulyje. Žmonės valgo per daug žuvies, kas gali sukelti ekosistemos pokyčius, kurie mums geruoju nesibaigs. Reikia rasti pakaitalą.

Per mažai žmonių užsiima žemės ūkiu. Ūkininkų skaičius kasmet mažėja, o žmonių skaičius žemėje didėja kasdien.

Genetiškai modifikuoti pasėliai. Jų poveikis žmonėms nėra pilnai ištirtas, taip pat nuo pesticidų gali mutuoti kiti augalai, piktžolės, o tai paveiktų daug ekosistemų.

Šviežio maisto stygius pasaulyje. Nemaža dalis žmonių negali gauti šviežaus maisto, taip pat yra daug badaujančių kasdien.

Maisto kokybės užtikrinimas. Korporacijos skirtingose šalyse, parduoda skirtingų sudėčių produktus, tuo pačiu pavadinimu.

Mažėjančios kuro atsargos. Be kuro bus neįmanoma transportuoti maisto po visą pasaulį.

Lietuvos problema, kad labai mažai yra specializuotų ūkių, kurie galėtų viešojo maitinimo įstaigoms tiekti šviežią maistą, pagal poreikius. ( pavyzdžiui, šviežios jūros gėrybės)

Nutukusių žmonių procentas kasmet vis didėja, ypač tai matosi tarp vaikų. Tai lemia darbo jėgos mažėjimas.

Maisto neišnaudojimas. Amerikoje ir kitose šalyse didelė dalis nesuvalgyto, nesunaudoto ar tiesiog "negražaus" maisto dalis išmetama ar sunaikinama.

Informacijos stoka apie maisto produktus, jų sudėtį bei poveikį organizmui.

Naudojamas didelis kiekis cukraus maisto produktuose, mažai šalių kurios reguliuoja cukraus faktorių (kenkia žmonių sveikatai)

Dažniausiai naudojama jau pasenusi įranga maisto paruošime (kombainai, konjeverio sistemos įrenginiai) gana sunkiai valomi ir dezinfekuojami.

Diegdamos pažangias technologijas gamybos procesuose įmonės galėtų sutaupyti savo kaštų; (pvz.: įsidiegdami šiluminės energijos taupyto sistemą, kuri leidžia perteklinę per kaminus išeinančią energiją panaudoti vandens ir patalpų šildymui, taip taupant gamyklos kaštus).

Tam, kad maistas gautų mažiau sąlyčio su cheminėmis medžiagomis, maitinimo įstaigos, imasi iniciatyvos ir valyti paviršiams naudoja ne cheminius valiklius, o sodą ar kitas natūralesnes priemones.

Inovatyvūs maisto produktai (sausas medus; vaisių ir uogų juostelės; produktų milteliai, kurie suteikia skonį ir maistines medžiagas.

Technologija, kuri nesuvalgytą, nesunaudotą ar tiesiog "negražų" maistą perdoroja ir perpakuoja pardavimui. Vien Amerikoje maisto išmetama už 2 milijardus dolerių.

Maisto pramonėje naudojamas ozonas. Ozonas vandenyje tris kartus greičiau naikina bakterijas ir virusus nei chloras, padėtų ilgiau išlaikyti produktus sveikus.

Kurti naujas veislių rūšis, kurios duotų didesnį ir sveikesni derlių.

Kamerų ir visokiausių jutiklių platesnis pritaikymas žemės ūkyje. Jie skenuotų lauką ir aptiktų tikslius plotelius, kur ko nors trūktų augalams, ar praneštų apie pažeidimus.

Skatinti viešojo maitinimo įstaigas teikti skaidresnę informaciją vartotojams, meniu turi papildomi informacija apie patiekalų sudedamąsias dalis energinę vertę.

Kurti mokomąsias programas apie sveiką mitybą, maisto prduktų sudėties ir medžiagų poveikį organizmui ir jas jau platinti pradedant nuo mokslo įstaigų, supažindinant su šią informacija vaikus ir kurti sąmoninga visuomenę. Ta pačia programa vadovautusi ir visa maisto pramonė, atsižvelgdama į pateikta informacija ir rekomendacijas.

Molekulinės virtuvės pritaikymas visose šalyse. Produktų išvaizda pakeičiama taip, kad vartotojas sunkiai atpažįsta produktą. Padėtų vaikams valgyti sveikesnius produktus.

  • Microsoft Word 38 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 29 puslapiai (4083 žodžiai)
  • Kolegija
  • Justas
  • Organizacijos Apmenus valdymas
    10 - 2 balsai (-ų)
Organizacijos Apmenus valdymas . (2017 m. Gruodžio 17 d.). https://www.mokslobaze.lt/organizacijos-apmenus-valdymas.html Peržiūrėta 2019 m. Birželio 19 d. 06:19
×
Nesuprantate kaip atlikti užduotį? Klauskite eksperto!